Copy
Hej! Här kommer Roslagens nyhetsbrev. Du får det för att du är registrerad i medlemsregistret Scoutnet och är över 15 år eller på annat sätt uttryckt intresse för vår verksamhet. 

Nyhetsbrev oktober

Innehåll

Nyheter
1. 15 % rabatt hos Sjöklar
2. Kursledarträff
3. Nominera till nästa distriktsstyrelse!
4. Distriktsstämma
 
Arrangemang
5. Ris & Röj på Vässarö
 
Utbildning
6. Växtkraft
7. Sjukvårdskurs på kvällstid!
8. Anpassat Ledarskap
9. Navigationskursen

Följ oss på Facebook och Twitter
     

Nyheter

1. 15 % rabatt hos Sjöklar
Vill du plugga in Förarintyg eller kanske Kustskepparen? Sjöklar erbjuder utbildningar för dig som älskar havet och nu kan du som är scout köpa navigationslitteratur med bra rabatt genom Sjöklar kustakademi. Sjöklar ingår i Viamaregruppen och har alla typer av kurser och utbildningar för dig som vill vara på sjön, oavsett om du vill fylla seglen, köra säkrare eller tjäna ditt levebröd på vågorna. Läs mer i Sjöklars egenwebbshop eller på scout.se.

2. Kursledarträff
Den 17 oktober är det dags igen! Då inbjuds alla nuvarande och eventuella framtida kursledare i regionen till en träff för att diskutera utvecklingen av kursverksamheten i regionen. Träffen riktar sig också till dig som ännu inte är kursledare men som funderar på vad det innebär och som gärna skulle vilja träffa andra. Tiden för träffen är 18:30 på Sensus, medborgarplatser. Anmälan görs till rusis@scoutkansliet.se.


3. Nominera till nästa distriktsstyrelse!
Känner du någon som brinner för tävlingar, kurser eller något annat av allt det fantastiska vi gör tillsammans i distriktet, är du en person som vill jobba med verksamhetsutveckling eller personal & ekonomifrågor då ska du skicka in en nominering till sandraha@gmail.com.


4. Distriktsstämma
Höstens distriktsstämma hålls i Österåkers scoutkårs regi. Platsen är Folkets hus, Stationsgränd 10 i Åkersberga centrum.
Läs mer här -->

Arrangemang

5. Ris & Röj på Vässarö
Under terminerna erbjuds Utmanare att tillbringa höstlovet på Vässarö. Vi röjer på dagarna och myser på kvällarna. Röjja ris, elda, måla och annat skoj ligger på arbetslistan. Kanske är det någon som har lust och hålla en kurs eller två i något spännande. Traktorkurs brukar vara populärt... vänskapsband.. bakning och annat skoj. Tillsammans lagar vi maten och fixar allt kring allt. För detta får man betala en del av vår kostnad för mat och husrum - 80 kr/ dygn. Ni väljer själva hur många dygn ni vill vara ute.
Läs mer här -->Utbildning

6. Växtkraft

Växtkraft är en helg fylld med kortare kurser och tid för möten och ledare och utmanare emellan. Tiden är 9-11/11 Plats Huddinge scoutgård vid Kvarnbergsplan. Ur kursutbidet kan nämnas: utbildning bas modulerna 4, 5 och 1, ljusspår, scoutspel, rep- och knopaktiviteter, släktforskning, blomsterbindning, ukulelespel, skogsäventyret, squaredance. Kurskatalogen kommer under vecka 40 och läggs ut på RUS hemsida. Kursavgift är 75:- för ett kurspass och 50 kronor/pass för de kurspass man går utöver det första. Måltider serveras under dagarna och kostar 50 kronor/måltid. Vill man stanna hela helgen kostar det 400:-. Då kan man också övernatta (golvförläggning) och måltider ingår. Mer info om bl a anmälnng kommer alltså under vecka 40.

7. Sjukvårdskurs på kvällstid!
Under en kväll går Tracey Clavensjö, akutsjuksköterska på Akademiska sjukhuset igenom viktiga sjukvårdskunskaper som en scoutledare behöver ha. Bland annat lägesbedömningar, att ta hand om astma och allergianfall och förbinda sår och benbrott diskuteras och intrueras under 3 timmar på scoutkansliet i Stockholm.
Läs mer här -->


8. Anpassat Ledarskap
Anpassat ledarskap för barn med särskilda behov. På varje avdelning finns de, de där scouterna som man som ledare inte vet hur man ska stötta och vägleda. Barnen med särskilda behov.  En kvällskurs med fokus på hur man som scoutledare kan hantera sådana här situationer.
Läs mer här -->

9. Navigationskursen
Detta är en tvåstegskurs på distriktskansliet som leder till Förarintyg och Kustskepparintyg. Under åtta-tio kvällar lär du dig om navigering, väjningsregler, väder, instrumentkontroll och mycket mer. Det blir även praktikhelg på Vässarö någon helg tidigt på våren med både praktiska navigationsövningar och båtmanövrering.
Läs mer här -->

Scoutkansliet
Fridhemsgatan 8, 112 40 Stockholm 

Webb: www.scoutkansliet.se
E-post: info@scoutkansliet.se

Telefon: 08-652 05 10
Nyhetsbrevet berättar om vad som är på gång i Roslagens Scoutdistrikt och skickas ut i slutet varje månad. Roslagens Scoutdistrikt samarbetar med nyhetstjänsten MailChimp för att skicka ut nyhetsbrevet.