Copy
Hej! Här kommer Roslagens nyhetsbrev. Du får det för att du är registrerad i medlemsregistret Scoutnet och är över 15 år eller på annat sätt uttryckt intresse för vår verksamhet. 

Nyhetsbrev juni

Innehåll

Nyheter
1. Glad sommar!
2. Kansliet flyttar ut till Vässarö
3. Regionsträff 
4. Kampanjskivan 2012 ute nu! 
 
Arrangemang
5. Ting 2012 på Vässarö
6. Fira midsommar på Vässarö
7. Vad gör du i höst - prova att jobba en säsong lägerskola på Vässarö!
8. Regionsmästerskap i nattorienteringen den 20 september
 
Utbildning
9. SjöLU
10. Ledarutbildning Scout, ALU-juni Vässarö 2012
11. Höstens kurskalender

Följ oss på Facebook och Twitter
     

Nyheter

1. Glad sommar!
Nu börjar den här terminen lida mot sitt slut och vi som sitter i styrelsen vill passa på att önska alla i distriktet en trevlig lägersommar. Njut av saltstänk, skogsvandringar och lägereldar!

2. Kansliet flyttar ut till Vässarö
Från och med den 11 juni så finns kansliet på plats på Vässarö detta betyder att kansliet på Fridhemsgatan är obemannat och det kommer inte gå att köpa scoutskjortor. Vi svarar fortfarande på mail och telefon som vanligt. Vi återkommer den 20 augusti. Glad sommar!

3. Regionsträff 
Scouterna i Sverige håller på att omorganiseras, och det påverkar även scoutdistrikten och deras roller. Därför bjuder vi i Scouterna Riks (SSF) och KFUM-KFUK in alla kårer till ett diskussionsforum där vi försöker bringa klarhet i vad som händer och hur vi ska gå vidare. Frågorna är många så passa på att delta!
Läs mer här -->

4. Kampanjskivan 2012 ute nu! 
Under 2011 växte Scouterna - riksorganisationen för första gången sedan 1993! Det beror på imponerande arbete från alla kårers sida, bra jobbat! I dagarna kommer ett brev till varje kårordförande med en cd-skiva späckad med ""bra att ha""-saker, manualer och material inför höstens kampanj. Bifogat finns också ett stödmaterial för er som vill bli fler vuxna. Ta chansen att få stöd i era rekryteringsinsatser, kontakta er konsulent  Katarina Djäken på mail katarina.djaken@scout.se el. mobil 070-2341712. Vi syns på stan i höst!


Arrangemang

5. Ting 2012 på Vässarö
Ting hålls i år på Vässarö för samtliga distrikt under helgen 14-16 september. Där får utmanarscouterna i Stockholms scoutregion chansen att lära sig hur ett AU fungerar, att påverka vilka som sitter i AU:t det kommande året och kanske till och med väljas in själva! En superkul helg med mycket vänner och kul! Anmälningsmöjlighet kommer. 

6. Fira midsommar på Vässarö
Tälta och skratta i sommarnatten, gör kreativa hantverk, dansa till levande orkester, segla i eftermiddagssolen, hitta nya vänner, ta en kaffe i våra mysiga caféer eller dansa loss i discot. Traditionellt midsommarfirande med dans kring stången och musik i matsalen. Alla är välkomna, scouter som icke-scouter, i alla åldrar.
Läs mer här -->

7. Vad gör du i höst - prova att jobba en säsong lägerskola på Vässarö!
Under 5-6 veckor jobbar man på Vässarös lägerskola. Under den tiden är vi endast10-12 personer som sköter om allt från dasstömning, Trapperspår och matlagning. Du får lära känna ön från en helt annan vinkel. Hösten är underbar med sina färger och varierande vindar. Lön utgår.
Skicka en ansökan till sannah@scoutkansliet.se

8. Regionsmästerskap i nattorienteringen den 20 september
Efter förra höstens succé med regionsmästerskap i nattorientering är det nu dags igen. Boka in den 20 september så ses vi i mörkret i Rinkebyskogen!
Läs mer här -->


Utbildning

9. SjöLU
På SjöLU-kursen lär man sig hur man skapar bra sjöprogram. Man får prova på praktiska programpass under en helg varvat med diskussioner om säkerhet, ansvar och annat värt att veta för sjöscoutledare. Du kommer att träffa likasinnade att byta idéer med och ofta kommer deltagare från olika landsändar till kursen.
Läs mer här -->

10. Ledarutbildning Scout, ALU-juni Vässarö 2012
Kursen består av en härlig och intensiv sommarvecka på Vässarö med allt vad det innebär. Dagarna fylls med kurspass i olika former. Vi arbetar med scoutmetoden och scoutings ideologi genomsyrar hela kursen. Vi blandar utbildning och utveckling med upplevelser och tillfälle till utbyte.
Läs mer här -->

1Höstens kurskalender
Nu har datum för merparten av höstens utbildningar och utbildningsträffar fastställts och finns snart att se på utbildningswebbplatsen. Titta gärna där när ni planerar era kårkalendrar för hösten och passa på att boka in utbildningar för era scouter och ledare!
Läs mer här -->


Scoutkansliet
Fridhemsgatan 8, 112 40 Stockholm 

Webb: www.scoutkansliet.se
E-post: info@scoutkansliet.se

Telefon: 08-652 05 10
Nyhetsbrevet berättar om vad som är på gång i Roslagens Scoutdistrikt och skickas ut i slutet varje månad. Roslagens Scoutdistrikt samarbetar med nyhetstjänsten MailChimp för att skicka ut nyhetsbrevet.