Copy
Stichting Brugwachtershuisjes zet zich in voor het hergebruik van leegstaande brugwachtershuisjes in Nederland.

Nieuwsbrief 

November 2012

51 huisjes op de kaart
 
Afgelopen maanden heeft onze medewerker Lucia van Straaten 51 huisjes op onze digitale kaart gezet. Hulde! Lever jij de info aan voor huisje nummer 100? Dan win je een mooi verrassingspakket rondom het thema brugwachtershuisjes en het getal 100.
 Beleidsplan 2013-2017 online

Lees hier waar Stichting Brugwachtershuisjes zich de komende jaren op gaat richten.


Het bewogen leven van een brugwachter

Lucia van Straaten, medewerker bij Stichting Brugwachtershuisjes ging op bezoek bij de Heer van Meegen, brugwachter tussen 1951 en 1955.
Het gehele interview is te lezen op onze website via deze link.

Word vriend

Sinds de start van onze stichting hebben we gemerkt dat de herbestemming van leegstaande brugwachtershuisjes kan rekenen op een grote maatschappelijke belangstelling. Velen zijn geboeid door het unieke karakter van een brugwachtershuisje bij hen in de buurt. En velen vinden het gek dat er niet iets nuttigs met die huisjes gebeurt. 


Stichting Brugwachtershuisjes maakt er werk van. Maar dat kunnen we niet alleen!
Als vriend draagt u in natura of met euro’s bij aan het doen van inhoudelijk onderzoek, het bijhouden van de website, het maken van drukwerk e.d.
Je kunt vriend worden via deze link.

Loopbaancoach Hanneke Dijkman doneerde onze medewerker Lucia van Straaten een fiets en is daarmee huisvriend geworden. Hartelijk dank!
 

 

Excursie Amsterdam

Op 20 augustus 2012 bracht het bestuur van Stichting Brugwachtershuisjes een bezoek aan Amsterdam. Architect Marthijn Pool van Space & Matter vertelde ons daar meer over hun project om van 28 huisjes hotelsuites te maken. Ook fietsten we langs een aantal unieke brugwachtershuisjes.
 
  

Actueel

Mooie voorbeelden van herbestemmingLeeuwarden| Wirdumerpoortsbrug
Dit brugwachtershuisje wordt sinds 2000 gebruikt als expositieruimte voor kunstenaars. Iedere maand is er een andere exposant. Wirdumerpoorsbrughuisje is inmiddels een inspiratiebron voor veel mensen geworden. Er worden bv. voorstellingen gegeven of er wordt een film gemaakt. Dichter Arjan Hut heeft er zelfs in een maand een boek geschreven. 

Lege huisjesDen Dungen| Dungense Brug
Leeg huisje, ontworpen door architect H.Th.M. Ruiter, gebouwd in 1933. Oorspronkelijke locatie van dit pareltje was bij de Dungense Brug aan de Zuid Willemsvaart. Huisje is door kunstenaarscollectief Maand Negen gered van de slopershamer en in 2001 per dieplader verplaatst naar huidige locatie,  Spurkstraat in Berlicum.Langs de Zuid Willemsvaart stonden 10-tallen brugwachtershuisjes van dit model. Dit enig overgebleven exemplaar wacht op restauratie subsidie.

Goede ideeen

Amsterdam| Hortusbrug
Het kubistische brugwachtershuisje van de Hortusbrug uit 1958 heeft de stijl en de detaillering van het wisselwachtershuisje van Slebos,
dat in 1955 op de brugvleugel van de Middentoegangsbrug van het Stationsplein was gebouwd.Creatief idee in ontwikkeling voor hotelsuite,
meer info zie:
http://www.spaceandmatter.nl/architecture/sweets/ 

Copyright © 2012 *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp