VPE nieuwsbrief
Volg de VPE AGENDA
NIEUW!  Vanaf volgende week zal Daniël Renger, algemeen secretaris van de VPE maandelijks een blog schrijven met leiderschaplessen. Houd de mailbox in de gaten!

 


Wil jij toegerust, getraind en gecoacht als leider in de bediening? Wil je groeien in karakter, kennis en vaardigheden? Dan bevelen we jou de Masterclass Leiderschapsontwikkeling van harte aan!


Zaterdag 16 april 2016 houden we een speciale onderwijs- en toerustingsdag over leiderschapsontwikkeling, voor (aankomende) gemeenteleiders en teamleiders in gemeenten. Leiderschapsontwikkeling, is één van de speerpunten van de VPE. De Masterclass vindt plaats in De Bazuin te Nieuwegein.

Zie voor meer informatie: www.vpe.nl, bekijk hier het fimpje, klik op flyer boven aan dit bericht en geef je nu op!
VPE Zending heeft een nieuwe zendingscoördinator, Coby Lens. Coby volgt Louise Ho op die jarenlang actief betrokken is geweest bij VPE Zending (voorheen Opdracht tot Wereldzending). Louise heeft afgelopen zomer haar taken binnen VPE-Zending neergelegd, omdat zij naar de VS terug zal keren. Als zendingscoördinator zal Coby onder andere zendelingen ondersteunen die op het zendingsveld actief zijn en zij is het eerste aanspreek-punt voor zendelingen. VPE Zending kent 24 zendelingen(echtparen) werkzaam in 18 landen van de wereld. Meer info over VPE-Zending, zie www.vpe-zending.nl
Wandeltheater Dolorosa is een Theater-Passion dat op 18 en 19 maart aanstaande wordt opgevoerd in de Hooglandse kerk In Leiden. Het laat bezoekers op een begrijpelijke manier het paasverhaal (en het leven van Jezus) zien door middel van uitbeelden. Het doel is om verhalen te tonen via kunst, dans, muziek en scènes van levende standbeelden. Uitermate geschikt om mensen mee naar toe te nemen! Het theater wordt uitgevoerd door ruim 150 spelers/medewerkers. Zie voor meer informatie: www.wandeltheaterdolorosa.nl.
Uitzending VPE krijgsmachtpredikant 
Jan Derk de Bruin vertrekt onverwachts voor 4,5 maand naar Afghanistan. Hoewel het een normaal onderdeel van het militaire leven is,  heeft een uitzending altijd impact op de uitgezondene en het thuisfront. In dit geval gaat het om zijn vrouw en vier kinderen. Jan-Derk is als predikant uitgezonden naar de krijgsmacht om zorg te verlenen aan militairen. De krijgsmachtpredikant maakt in Afghanistan onderdeel uit van NAVO-missie Resolute Support waaraan 28 NAVO-landen meedoen. Doel van de operatie is het verder opbouwen van leger en politie. Elke vorm van aandacht wordt op prijs gesteld. Denk vooral aan hem en zijn gezin in de gebeden. Je kunt Jan Derk een email sturen via jddebruin@gmail.com.
De vervolgde kerk ontmoeten is het thema van de Open Doors predikantendag- en reis van 2016. De predikantendag vindt plaats op 25 mei en is speciaal voor predikanten, voorgangers en gemeenteleiders om een vervolgde collega te ontmoeten. Dit jaar is dat een pastor uit Bangladesh; tevens de bestemming van de predikantenreis in 2017.
In juni vertrekt een delegatie predikanten en voorgangers naar Egypte. Sven Leeuwenstein (Open Doors): “In Egypte staan verschillende ontmoetingen gepland met kerkleiders daar. Zij gaan vertellen hoe het is om leiding te geven aan een gemeente die wordt vervolgd.” Aanmelden voor de predikantenreis kan tot 26 april 2016 via www.opendoors.nl/reizen. Meer info kun je opvragen via predikant@opendoors.nl.
 
Copyright © 2016 VPE, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp