Copy

Netwerk Begrijpelijke Communicatie 

In deze nieuwsbrief:
  • Week van de Toegankelijkheid
  • Week van de Dyslexie
  • Begrijpelijke juridische taal
  • Wil jij onze nieuwsbrief schrijven?
  • Volgende bijeenkomst 13 oktober: Meld je aan!
  • Denk mee met onze online agenda
  • Word lid van onze Whatsapp groep

 

De zomervakantie is weer voorbij, tijd voor een nieuwe nieuwsbrief!
Veel leesplezier.

Week van de Toegankelijkheid

Van 4 t/m 8 oktober 2021 is het de Week van de Toegankelijkheid. Dit is een initiatief van "Ieder(in)", het landelijk netwerk van mensen met een beperking of die heel lang erg ziek zijn. Zij willen dat iedereen eropuit kan gaan, bijvoorbeeld naar het theater, een festival of een sportschool. Dit jaar gaat de week ook over digitaal meedoen, want online meedoen is en blijft net zo belangrijk. 

Door heel Nederland zijn er die week leuke uitjes waar je aan mee kunt doen. Benieuwd wat er bij jou in de buurt én online gepland staat? Kijk hier en doe mee! 

 

Week van Dyslexie

Van 1 t/m 8 oktober 2021 is het de Week van Dyslexie. Mensen met dyslexie hebben veel moeite met lezen en spellen. Maar hierdoor kunnen zij dus ook anders denken en heel creatief zijn. Wist je dat veel beroemde wetenschappers en artiesten dyslexie hebben? Zij hebben er juist hun kracht van gemaakt. Het thema van de week is dan ook: "De power van het anders denken". 

Het belooft een week vol interessante offline en online sessies te worden over het brede beeld van dyslexie. 

Begrijpelijke juridische taal

Juridische taal opschrijven zodat iedereen het begrijpt, is vaak best moeilijk. Want hoe maak je juridische tekst begrijpelijk zonder dat je de regels van de wet verandert? Bijvoorbeeld om duidelijk te maken dat mensen niet zomaar foto's van jouw website mogen gebruiken. Veel organisaties vinden dat lastig. Er zijn gelukkig al veel organisaties die dat heel goed kunnen. Kijk bijvoorbeeld eens hoe de Jostiband en Philadelphia Zorg dat doen. Saskia Kuijl van Coform is lid van ons netwerk. Zij heeft hierover een interessante blog geschreven.

Cliëntcommunicatie via een app

Jan Knetsch is lid van ons netwerk. Hij heeft onderzocht of een app een goede manier is om met cliënten te communiceren. En dat blijkt zo te zijn! Alle cliënten uit het onderzoek waren enthousiast over het gebruik van de test app en willen deze blijven gebruiken. Lees er hier alles over.

Wil jij onze nieuwsbrief schrijven?

Wij zijn in ons netwerk op zoek naar iemand die graag onze nieuwsbrief wil schrijven! Maak jij taal ook graag begrijpelijk en heb je ervaring met nieuwsbrieven maken? Reageer dan snel!

Ons netwerk komt elke 6 weken bij elkaar. Je schuift aan bij de bijeenkomsten om zo goede onderwerpen voor de nieuwsbrief te verzamelen. Daarna ga je de nieuwsbrief schrijven. Per keer kost het je ongeveer 2,5 uur. We kunnen je er helaas geen vergoeding voor geven, maar zijn wel heel blij met jouw bijdrage aan het netwerk! Horen we snel van je?

Volgende bijeenkomst op 13 oktober 2021

Ben jij geïnteresseerd in begrijpelijke communicatie? Vind jij het ook belangrijk dat iedereen begrijpelijk communiceert / iedereen elkaar beter gaat begrijpen? Schrijf je dan in voor de volgende bijeenkomst van het netwerk begrijpelijke communicatie op 13 oktober.

Met het netwerk begrijpelijke communicatie komen we 1 keer in de zes weken online bij elkaar.
Elke keer als we samen komen doen we 3 dingen:
1. We delen kennis met elkaar: wat is er nieuw?
2. We signaleren nieuwe onderwerpen: waar is begrijpelijke communicatie nodig?
3. We komen in actie: samen werken we aan nieuwe onderwerpen.

Meedoen kan door je in te schrijven via de blauwe knop.

Zien we jou op 13 oktober?

Schrijf je in

Denk mee via onze online agenda 

Jij kunt meedenken over de onderwerpen die wij in het netwerk begrijpelijke communicatie bespreken. Is er een onderwerp dat jij graag wilt bespreken tijdens een bijeenkomst? Zet dit dan in onze agenda! Dat kan door op de blauwe knop te klikken. Stuur onze agenda ook gerust door naar iemand die je kent en die een onderwerp wil toevoegen!
Ga hier naar de agenda
Word ook lid van onze appgroep!
Facebook
Twitter
Link
Website
Het netwerk wordt aangestuurd door Sanne van der Hagen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke zes weken. 
Copyright © 2021 Begrijpelijke Communicatie, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp