Copy

Netwerk Begrijpelijke Communicatie 

In deze nieuwsbrief:
  • Tips voor extra doe- en leesplezier
  • Week van de mediawijsheid
  • Uitnodiging: RoEm gaat Zoom
  • Volgende bijeenkomst 1 september: Meld je aan!
  • Denk mee met/via onze online agenda
  • Word lid van onze Whatsapp groep

 

Deze nieuwsbrief staat vol tips, nieuwsbrieven en uitnodigingen om de zomer door te komen. Lees maar snel verder.

Tips voor extra doe- en leesplezier

In het netwerk hebben we voor jullie wat leuke zomertips opgehaald. Je hoeft je dus niet te vervelen!

Het Leercentrum van Lunet maakt nieuwsbrieven voor iedereen die momenteel thuis zit vanwege het corona virus. In de nieuwsbrieven staan leuke verhalen, kooktips en nog veel meer! Er is ook een speciale zomereditie voor een extra leuke vakantie thuis. 

Kijk ook eens op de website JIJ&IK Samen Thuis. Op die website staan veel tips voor leuke activiteiten. Bijvoorbeeld verfrissende spelletjes die je kunt doen wanneer het heel warm wordt deze zomer. 

En het zomerwerkboek van Amarant geeft je nóg meer tips om lekker koel te blijven als het warm wordt. 

 

Week van de Mediawijsheid

In het netwerk horen we veel vragen over sociale media. Wat zijn risico’s, hoe krijg je een leuk online leven? Hoe kunnen we elkaar informeren over goed omgaan met social media? Het netwerk is bezig dit uit te zoeken voor jullie. We hebben vast wat tips. Hier kan je zoeken naar informatie én meedoen.

Veilig en met plezier op internet en sociale media meedoen is belangrijk. Op de de website van het netwerk mediawijsheid vind je tips en ideeën voor jezelf of je begeleider. 

Van 5 t/m 12 november 2021 is het bovendien de Week van de Mediawijsheid. Deze week gaat over Samen Sociaal Online. Samen Sociaal Online betekent: vriendelijk en met respect met elkaar omgaan op social media. Jij kunt hier binnen jouw organisatie ook aandacht aan geven, door bijvoorbeeld een activiteit te organiseren of aandacht voor het thema te vragen. Hoe? Dat lees je hier

RoEm gaat Zoom: uitnodiging

De mensen van RoEm doen ook mee met het netwerk begrijpelijke communicatie. Roem is een netwerk voor mensen die educatiemateraal maken. Educatiemateriaal is materiaal dat je helpt om te leren. Op 4 november organiseert RoEm een studiedag.

Maak jij educatiemateriaal voor mensen met een beperking? Meld je dan aan voor de Landelijke RoEm studiedag op 4 november 2021! Het wordt een bijzondere dag en meedoen is helemaal gratis. Ze de datum vast in je agenda. En meld je hier aan.

Volgende bijeenkomst op 1 september 2021

Ben jij geïnteresseerd in begrijpelijke communicatie? Vind jij het ook belangrijk dat iedereen begrijpelijk communiceert / iedereen elkaar beter gaat begrijpen? Schrijf je dan in voor de volgende bijeenkomst van het Netwerk Begrijpelijke Communicatie op 1 september.

Met het netwerk begrijpelijke communicatie komen we 1 keer in de zes weken online bij elkaar.
Elke keer als we samen komen doen we 3 dingen:
1. We delen kennis met elkaar: wat is er nieuw?
2. We signaleren nieuwe onderwerpen: waar is begrijpelijke communicatie nodig?
3. We komen in actie: samen werken we aan nieuwe onderwerpen

Meedoen kan door je in te schrijven via de blauwe knop.

Zien we jou op 1 september?

Schrijf je in

Denk mee via onze online agenda 

Jij kunt meedenken over de onderwerpen die wij in het netwerk begrijpelijke communicatie bespreken. Heb jij een interessant onderwerp voor ons? Zet dit dan in onze agenda! Dat kan door op de blauwe knop te drukken. Stuur onze agenda daarom ook gerust door naar iemand die je kent en die een onderwerp wil toevoegen!
Ga hier naar de agenda
Word ook lid van onze appgroep
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Begrijpelijke Communicatie, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp