Copy

Netwerk Begrijpelijke Communicatie 

In deze nieuwsbrief:
 • Begrijpelijke informatie over Oekraïne
 • Oproep: kom bij Team Dropbox!
 • Artikel NOS Nieuws van de Week
 • Luistertip: Wat bedoel je?! De podcast over heldere taal
 • Denk met ons mee over de website
 • Word ook lid van onze WhatsAppgroep

Begrijpelijke informatie over Oekraïne

Bij ons kwamen veel vragen binnen over de oorlog in Oekraïne: Hoe leg je dat op een begrijpelijke manier uit? Wat bespreek je wel en niet?

Daarom staat in onze Dropbox een map met begrijpelijke informatie over de oorlog in Oekraïne. Hierin vind je:
 • nieuwsberichten
 • uitlegvideo’s
 • materiaal voor in de klas
 • en nog veel meer.
Klik hier om naar de Dropbox link te gaan.

Mail naar begrijpelijkecommunicatie@gmail.com als je nog wat nodig hebt of een andere vraag hebt. Dan gaat Team Dropbox ermee aan de slag.

Oproep: kom bij Team Dropbox!

Vind jij ook dat begrijpelijke informatie over belangrijke onderwerpen goed vindbaar moet zijn? En heb je maandelijks een uurtje de tijd om hierover te praten? Kom dan bij Team Dropbox! We verzamelen informatie over verschillende onderwerpen. Voorbeelden zijn het coronavirus, verkiezingen of de oorlog in Oekraïne (zie hierboven). We behandelen onderwerpen die op dat moment spelen. Ook is er informatie over vaste onderwerpen die altijd belangrijk zijn. Denk aan de zorg, geldzaken, en omgaan met sociale media en het internet.

Om de Dropbox overzichtelijk te houden, komen we ongeveer één keer per maand een uurtje digitaal bij elkaar. We kijken dan of alle informatie (nog) op een overzichtelijke manier is ingedeeld. En of er nieuwe informatie of onderwerpen bij moeten.

Lijkt het jou leuk om je bij Team Dropbox aan te sluiten? Mail dan naar begrijpelijkecommunicatie@gmail.com en wie weet mogen we jou binnenkort welkom heten.

Artikel NOS Nieuws van de Week

In de nieuwsbrief van november kondigden we het al aan: de start van het NOS Nieuws van de Week. Toen kon nog niet iedereen de afleveringen bekijken. Inmiddels worden de afleveringen elke week op YouTube uitgezonden. Marga van Beusekom en José de Vries van de NOS vertellen er meer over op onze website. Klik hier om het artikel te lezen.

Ook zijn Marga en José aanwezig op 10 mei 2022 – De Dag van de Begrijpelijke Communicatie – om te vertellen over het Nieuws van de week.

Luistertip: Wat bedoel je?! De podcast over heldere taal

In deze podcast nemen Sanne Boswinkel, Paula van Gemen en Lodewijk van Noort je mee in de wereld van (on)begrijpelijke communicatie. Ze geven voorbeelden uit de praktijk en tips voor hoe je de door jou geschreven teksten duidelijker maakt. Elke aflevering heeft een eigen thema. Ze ontvangen regelmatig gasten die veel weten over het thema dat centraal staat. Voorbeelden van onderwerpen zijn:

 • juridische teksten
 • bijsluiters van medicijnen
 • teksten over schulden.

De podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast of via de website van de podcast. Veel luisterplezier!

Denk met ons mee over de website

Als netwerk delen we onze berichten via verschillende kanalen, zoals onze website. Hoewel de website prima werkt, vinden we dat de website best een opknapbeurt kan gebruiken. Heb jij ideeën over hoe onze website beter kan? Stuur dan een mail naar begrijpelijkecommunicatie@gmail.com. Dan nemen we contact met je op!

Word ook lid van onze WhatsAppgroep
Email
Website
Copyright © 2021 Begrijpelijke Communicatie, All rights reserved.

Het netwerk wordt aangestuurd door Sanne van der Hagen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke zes weken.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Begrijpelijke Communicatie · Kinksstraat 34 · Lent, Ge 6663 HG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp