Copy
Newsflash 5: "Holacracy in Perspectief"
View this email in your browser
Beste <<First Name>>,

Je ontvangt deze Newsflash omdat wij menen te weten dat je interesse hebt in Holacracy, Spiral Dynamics integral, leiderschapsontwikkeling en/of het werk van Synnervate.
 
In deze Newsflash zoomen we graag met je in op Holacracy. Wat is het en hoe werkt het? En wat zijn ervaringen van organisaties die dit nieuwe besturingssysteem hebben geïmplementeerd? We delen graag onze bronnen en ervaringen met je. En we bieden, als trotse Licensed Holacracy Provider, ook een laagdrempelige mogelijkheid om er kennis mee te maken door het zelf te ervaren.
 
We zoomen ook graag met je uit op Holacracy. Want voor ons is werken met Holacracy een logisch gevolg van het bewustzijn dat Spiral Dynamics integral met zich meebrengt. Daarmee past Holacracy in een grotere, evolutionaire beweging naar meer purpose-gedrevenheid, heelheid en zelforganisatie in profit en non-profit organisaties.
 
We zijn trots op ons aanbod en verheugen ons erop om hierin met je te mogen samenwerken.
 
Veel plezier en inspiratie met deze Newsflash!
 
Namens Synnervate,

Leida, Marinet, Patricia, Allard, Ard, Edwin & Jasper.

 

Wat is Holacracy? De beste bronnen

Holacracy is een uitgewerkt operationeel besturingsmodel voor het structureren, besturen en dagelijks functioneren van een organisatie. Holacracy verandert fundamenteel hoe beslissingen worden genomen en hoe macht en verantwoordelijkheid worden verdeeld.
 
Waar bestaat het dan uit? Hoe werkt het? Zijn er voorbeelden? Wij hebben de beste Holacracy bronnen voor je op een rijtje gezet (en verversen dit rijtje regelmatig!):

  1. Top 10 bronnen voor algemene Holacracy info
  2. Top 10 bronnen voor Holacracy cases & ervaringsverhalen
  3. Top 10 bronnen voor Holacracy in breder perspectief

Snelle groei, WOW service en persoonlijke vervulling met Holacracy

Het bedrijf Oliver Valves in Papendrecht werkt sinds oktober 2016 volledig holacratisch. Directeur Raëma de Lange over het vervolg: “De volgende stap voor ons is heel veel blijven oefenen met Holacracy en tegelijkertijd investeren in andere benaderingen zoals Spiral Dynamics integral: daarmee kunnen de souls sterker worden en zich ontwikkelen om zo beter hun roles te dienen.” 

Lees meer ...
 

Holacracy bij Waterschap De Dommel: meer flexibiliteit, minder vergaderen 

Ook in overheidsorganisaties is Holacracy sterk in opkomst. We zijn in gesprek met meerdere gemeentes over hoe je hier een begin mee kunt maken, terwijl er een wettelijke taak te volbrengen is in de dynamiek van een politiek-bestuurlijke context. Waterschap De Dommel is al sinds 2014 pionier op dit vlak en dat kreeg met de komst van de nieuwe secretaris-directeur in 2016 nog een extra boost.

Lees meer…
 

Holacracy zelf ervaren?

Lezen over Holacracy kan veel inzicht geven, maar Holacracy is zo radicaal anders dat wij je van harte uitnodigen om het zelf te proeven en te ervaren!
 
Op 20 april, 30 mei en 6 juli organiseren wij Holacracy Taster Workshops waarin dat kan.

Lees meer …
 
 

Holacracy in perspectief:
Reinventing Organizations
en het oude includeren

Voor ons is werken met Holacracy als concreet model voor zelfsturing een logisch gevolg van het bewustzijn dat Spiral Dynamics integral met zich meebrengt. Daarmee past Holacracy in een grotere beweging van 'organiseren voor emergentie' (zoals Herman Wijffels het hier noemt) en organiseren vanuit een integraal, evolutionair perspectief, zoals beschreven in het boek Reinventing Organizations van Frederic Laloux.

Lees meer… 
 

Artikel: Heelheid niet als idee, maar echt belichaamd 

Echt vanuit Heelheid werken? Dan moet je leren om álle waardesystemen te belichamen, (juist) ook als je dat allemaal niet het meest inspirerend vindt…  Dat is het onderwerp van het artikel ‘Embodied Second Tier (Teal) – the Story of Wholeness’  dat Ard Hordijk, Anouk Brack and Leida Schuringa voor Enlivening Edge Magazine schreven.

Lees meer…
 

Eén taal voor de evolutie van purpose, heelheid en zelforganisatie

Wij zien vaak dat mensen, teams en organisaties die Spiral Dynamics integral leren, steeds meer behoefte krijgen aan een besturingsmodel dat recht doet aan alle waardesystemen. Organisatievormen, zoals Holacracy, die uit gaan van purpose, heelheid en zelforganisatie zijn dan een natuurlijke volgende stap. Maar de omgekeerde route zien wij ook.

Lees meer…
 

Copyright © 2017 CHE Synnervate, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp