Maaliskuun uutiskirje

18.3.2014

 
Tervetuloa Kevätpäiville!

Kevätauringon ja muuttolintujen lisäksi varma kevään merkki on Karjalaisen Nuorisoliiton Kevätpäivät, joita vietetään Kauniaisissa 4.6.4. Luokitteluihin on tulossa peräti 33 ryhmää, ja esiintyjien ikähaitari ulottuu vauvasta vaariin. Yleisö on tervetullutta seuraamaan luokituskonsertteja Nya Paviljongenin konserttisaliin lauantaina klo 9 alkaen.

Karjalaisen Nuorisoliiton sääntömääräinen liittokokous pidetään Kauniaisissa Nya Paviljongenin kokoustilassa sunnuntaina 6.4. klo 10.30. Valtakirjojen tarkastus alkaa klo 10. Kokouk­sessa käsitellään liiton sääntöjen 9 §:n mukaiset asiat. Lasten ja nuorten liittokokous on lauantaina klo 15.

Kohta on myös aika suunnata katseet kesään. Kesäjuhlat järjestetään tänä vuonna Lappeenrannassa, ja ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa heti Kevätpäivien jälkeen.

Tarmokasta kevättä kaikille, tapaamisiin Kevätpäivillä!

Hilu, Maria ja Leena                                                                                                                         

TULEVIA TAPAHTUMIA

KEVÄTPÄIVÄT 4.6.4.

Tervetuloa Kevätpäiville Kauniaisiin. Katso tapahtuman koko ohjelma täältä.

KESÄJUHLAT 13.15.6.

Katso täältä osallistumispakettien hinnat ja ohjelma.

Kesäjuhlatanssien harjoitukset
Kesäjuhlien ja Barnlekin yhteistansseja harjoitellaan Kevätpäivillä sunnuntaiaamuna. Tervetuloa mukaan!


Tule Kesäjuhlabändiin!
Kesäjuhlien kenttäesitystä varten kootaan säestysbändi, jota johtaa Arttu Kunnasto. Tervetuloa mukaan kaikki soittotaitoiset! Bändi harjoittelee Kevätpäivillä sunnuntaina 6.4. samanaikaisesti tanssiharjoitusten kanssa.
KOULUTUSTA

Ääni auki ja lavalle 26.4.

Miten tanssija saa äänensä kuulumaan, kestämään ja toimimaan tanssiessaan? Lauantaina 26.4. Helsingin Karjalatalolla harjoitellaan tanssijan äänenkäyttöä laulaen, loruillen, lausuen ja improten. Opettajana toimii Puhti-duosta tuttu koreografi, tanssija Reetta-Kaisa Iles. Hinta jäseniltä 35 € ja 40 € muilta. Ilmoittaudu toimistoon 15.4. mennessä. Lue lisää.

Kiilaferesikurssi 17.5.
Tule valmistamaan suosittu kiilaferesi Karjalatalolle lauantaina 17.5. Asu sopii myös ryhmille esiintymisvaatteeksi. Omat kankaat ja ompelukone mukaan. Kouluttajana toimii Marja Toivonen. Hinta 25 € jäseniltä ja 35 € muilta. Ilmoittaudu 25.4. mennessä Nuorisoliiton toimistoon. Lue lisää.

BARNLEK

Kielilähettiläitä etsitään

Islannin BARNLEKiin haetaan henkilöitä auttamaan suomen- ja ruotsinkielisiä lapsia kieliasioissa. Lähettiläät liikkuvat työpajoissa, tanssilattialla, ruokalassa jne. ja auttavat pyydettäessä. Jokaisella kielilähettiläällä on t-paita, josta hänet tunnistaa. Henkilön tulee osata joko ruotsia, norjaa, tanskaa tai skandinaviskaa. Kielilähettiläille korvataan majoitus ja ruokailu sekä osa matkakuluista. Tiedustelut: katarina.westerholm(at)hotmail.com.

BARNLEK-ohjelmiston kertauskurssi
Hyvinkäällä 30.3. klo 9.3015.15. Kurssi on tarkoitettu sekä ohjaajille että tanssijoille. Kouluttajina Rami Meling ja Erja Askolin. Kurssimaksu 35 € sisältää opetuksen, lounaan ja kahvit. Ilmoittaudu 21.3. mennessä matti.lankinen(at)
kansantanssinuoret.fi, 0400 422 417.
TULOSSA

Kurppamatka täynnä
Elokuun Kurppamatka Terijoelle on täynnä. Vuoden 2015 matkakohde ilmoittautumisohjeineen ilmoitetaan syksyllä.

Merkitse kalenteriin
19.–21.9. Sielunlämmittäjäkurssi. Kouluttajana Soja Murto-Hartikainen
19.–21.9. Luovan kirjoittamisen kurssi. Kouluttajana Maarit Saarelainen
11.–12.10. Jotain suurta ja ennenkokematonta. Syksyn ehdoton tapaus. Enempää ei vielä paljasteta mutta kannattaa pysyä kuulolla...

 

Nimikilpailu
Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskus ja Folklore Suomi Finland yhdistyvät ensi vuonna. Järjestölle haetaan uutta nimeä. Lähetä ehdotuksesi 4.4. mennessä osoitteeseen riia.niemela(at)nuorisoseurat.fi tai tj(at)kansanmusiikki.fi. 
 

KUUKAUDEN RUNO

Oli ennen onnimanni
onnimannista matikka
matikasta maitopyörä
maitopyörästä pytikkä
pytikästä pöytäristi
pöytärististä ripukka
ripukasta rintasolki
rintasoljesta sopukka
sopukasta Suomen kirkko
Suomen kirkosta kipinä
kipinästä kirjanmerkki
kirjanmerkistä meteli
metelistä meidän herra
meidän herrasta hevukka
hevukasta heinäkelkka
heinäkelkasta kekäle
kekäleestä kenkiraaja
kenkiraajasta rapukka
rapukasta raianhaara
raianhaarasta harakka
harakasta hangonvarsi
hangonvarresta vatikka
vatikasta vallesmanni
vallesmannista matikka
matikasta maitopyörä
maitopyörästä pytikkä…
(Kanteletar) 
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi