Uutiskirje uudistui!

Tammikuun uutiskirje

16.1.2012

Leikkisää vuotta 2012!

Uusi toimintavuosi käynnistettiin viikonloppuna Folklandia-risteilyllä. Laivalla oli mukana iso joukko Nuorisoliiton jäseniä ja ystäviä. Näin aloitettiin myös kansanmusiikki- ja -tanssialan kanteleen teemavuosi ja Karjalaisen Nuorisoliiton tämän vuoden leikkiteema. Tänä vuonna kaikissa tapahtumissamme leikitään enemmän kuin koskaan ennen, kuukausittain julkistetaan kuukauden leikki ja leikkikursseilla levitetään leikin ilosanomaa. Ensimmäinen leikkikurssi on Helsingissä sunnuntaina 25.3. Kurssista on lisätietoa tämän uutiskirjeen koulutus-osiossa.

Kevään koulutustarjonta on runsas. Monipuolisen tarjonnan mahdollistaa järjestöjen välinen yhteistyö. Käsityökursseissa yhteistyökumppanina on Karjalan Liitto ja norjalaisten kansantanssien kurssi toteutetaan yhteistyössä Folkdansringenin kanssa. Kevään toiminnassamme näkyy valmistautuminen kesän suurtapahtumaan suomalais-virolaisiin Tanssipitoihin. Seuraavat Velisinfonian ohjelmistokurssit ovat helmikuussa Turussa. Kevätpäivillä tanssipitotanssien kiemuroita harjoitetaan Tanssipitoklinikalla. Jos kaipaatte lisäopetusta tansseihin, ottakaa yhteyttä, ja järjestämme koulutusta.

Uutiskirjeessä saat kerran kuukaudessa paketoituna yhteen Karjalaisen Nuorisoliiton ajankohtaiset asiat. Uutiskirjeiden välisenä aikana ajantasaisin tieto on jatkossakin verkkosivuillamme osoitteessa www.karjalainennuorisoliitto.fi sekä Facebook-sivullamme osoitteessa
http://www.facebook.com/karjalainennuorisoliitto.

Karjalaisen Nuorisoliiton puhelinnumerot ovat muuttuneet.  Meidät tavoittaa nykyisin numeroista 050 563 6907 / Hilu, 045 8660 494 / Leena ja 045 673 3223 / toimiston yleispuhelin.

TULEVIA TAPAHTUMIA

TANSSIPIDOT

Tanssipitojen ilmoittautuminen on alkanut
Nyt on aika ilmoittautua Tanssipitoihin ja varmistaa oma paikka Velisinfoniassa! Ilmoittaudu osoitteessa www.tanssipidot.fi 15.3. mennessä. Pitopassin hinta on 65 € (alle kouluikäisiltä 30 €). Majoitus- ja ruokailupaketin (to−su) hinta on 60 € (koulumajoitus) tai 95 € (hotellimajoitus 4hh).

Ohjelmassa kansainvälisyyttä ja Evakon laulu
5000 suomalaisen ja virolaisen tanssijan lisäksi Tanssipitoihin tulee kansainvälistä väriä Intiasta, Tsekistä, Unkarista ja Venäjältä. Iltaohjelmissa tarjotaan muun muassa Tsuumia, Hehkumoa ja PKN:n Evakon laulu!

Tule talkoolaiseksi
Karjalainen Nuorisoliitto toteuttaa Tanssipidoissa lapsille karjalaisen leikkituvan, kantelepajan ja paperiaskartelupajan. Tarvitsemme näihin apulaisia torstaista lauantaihin. Talkootyöstä saa vastineeksi ilmaisen pitopassin, koulumajoituksen sekä ruokailut jokaisena talkoopäivänä. Jos haluat talkoolaiseksi, ilmaise kiinnostuksesi Nuorisoliiton toimistoon 20.2. mennessä.

KOULUTUSTA

Nordlek-tanssien kertauskurssi 28.1. Vantaalla

Tanssipitojen ohjelmistokurssit Turussa
4.2. lasten ja nuorten tanssit
5.2. aikuisten tanssit

Neulakinnaskurssi 11.–12.2. Helsinki


Norjalaisten kansantanssien kurssi 3.–4.3. Helsinki


Nauhakurssi 10.–11.3. Helsinki


Leikin aika -laululeikkikurssi 25.3. Helsinki
Nyt kaikki leikkimään!  Kurssilla opitaan perinteisiä laululeikkejä, piirileikkejä, loruja ja helppoja tansseja.
Kouluttajana toimii Maija Karhinen-Ilo.Kurssi on suunnattu varhaiskasvattajille, opettajille, ohjaajille ja kaikille, jotka haluavat oppia uusia leikkejä ja muistella vanhoja! Kurssin hinta on jäseniltä 35 € ja muilta 45 €. Ilmoittaudu Karjalaisen Nuorisoliiton toimistoon 5.3. mennessä, p. 045 673 3223, toimisto@
karjalainennuorisoliitto.fi.


Pitsimatto matonkuteesta  14.–15.4. Helsinki

Tulossa:

Tanssitalo-ohjaajakoulutus Mikkelissä, kouluttajana Petri Kauppinen
Osa 1, 12.–14.10.2012
Osa 2, 30.11.–2.12.2012
Osa 3, 8.–10.2.2013
Osa 4, 19.–21.4.2013
Osa 5, 2.–11.8.2013
Osa 6, 20.–22.9.2013

LEIKIN AIKA!

Tammikuussa leikimme kaikki yhdessä KISSAA. Yksi nimetään kissaksi ja hän menee piirin keskelle. Lapanen kääritään palloksi, ja sitä heitetään piirissä toisille. Jos kissa saa lapasen, joutuu lapasen heittänyt keskelle kissaksi. Lähde: Hui hui Huikkolaan. Karjalaisia loruja ja leikkejä. Leikkivihko on tilattavissa Karjalaisen Nuorisoliiton toimistosta (jäsenet 10 €, muut 13 €).
KANSAINVÄLISTÄ

CIOFF-nuoriin haetaan varajäsentä
Karjalainen Nuorisoliitto hakee varajäsentä CIOFF-nuorten edustajalle. Varajäsenellä on oikeus osallistua kokouksiin myös varsinaisen jäsenen ollessa paikalla. Vaatimuksena on 16–26 -vuoden ikä, kiinnostus kansainvälisiin asioihin ja englannin taito. Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Nuorisoliiton toimistoon viimeistään 19.1.

Nordring 2012 Färsaarilla
Färsaarilla järjestetään 18–25 -vuotiaille tanssijoille ja muusikoille tarkoitettu pohjoismainen leiri 5.–9.4.2012. Leirin tarkoituksena on antaa nuorille mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja luoda uusia suhteita yli kansallisten rajojen. Suomesta haetaan yhteensä 6 tanssijaa ja muusikkoa osallistumaan leirille. Järjestäjät vastaavat osallistumiskuluista mutta matkat tulee lähtijöiden kustantaa itse. Jos kiinnostuit, ole yhteydessä Nuorisoliiton toimistoon helmikuun loppuun mennessä.
 
Kurppamatka 2012
Kurppamatka suuntautuu tänä vuonna Kizhin saarelle ja Petroskoihin. Matkan ajankohta on 23.–26.8. Varmista paikkasi matkalle ilmoittautumalla toimistolle jo nyt!

Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi