Syyskuun uutiskirje

15.9.2015

Kutsu syntymäpäiville - Karjalainen Nuorisoliitto 35 v.

Karjalainen Nuorisoliitto viettää synttäreitä lauantaina 10.10. Tervetuloa mukaan juhlimaan!
Juhlapäivän ohjelma:

10.30 Juhlaseminaari, yläsali, Karjalatalo
14.00 Vastaanotto, Wiipuri-sali, Karjalatalo
19.00 Juhlagaala, Baltic Queen

Karjalatalon seminaarin ja vastaanoton jälkeen jatkamme laivalle ja kohti Tallinnaa. Kaikkien karjalaisten oma risteily, Suuri Karjalainen Karonkka, odottaa juuri sinua ja ystäviäsi. Tulkaa mukaan juhlimaan, tapaamaan tuttuja ja nauttimaan tasokkaasta ohjelmasta. Jos lippua ei ole vielä varattuna, tee se nyt, sillä paikkoja on jäljellä rajoitetusti.

Vuosi 2016 on kansantanssin riemuvuosi. Silloin tulee kuluneeksi 150 vuotta ensimmäisestä näyttämöllä esitetystä kansantanssiesityksestä. Riemuvuonna teemme paljon yhteistyötä muiden kansantanssijärjestöjen kanssa. Vuoden päätapahtuma on kansantanssijoiden yhteinen kesätapahtuma Kauniaisissa, GraniFolk (Grani=Kauniainen). Samassa yhteydessä järjestetään myös kansantanssiluokittelut. Ensi vuonna ei siis pidetä erillisiä Kevätpäiviä, ja myös Karjalaiset kesäjuhlat jäävät monelta väliin samaan aikaan pidettävän GraniFolkin johdosta. Satsaamme täysillä GraniFolkiin, josta tulee huikea kansantanssin ilotulitus.

Tämän uutiskirjeen lopusta löydät linkin järjestökyselyymme. Haluamme kehittää toimintaamme ja tapahtumiamme vastaamaan paremmin jäsentemme toiveita. Siksi toivomme, että ehdit käyttää muutaman minuutin kyselyyn vastaamiseen. Vastausaikaa on 15.10. saakka.

Synttärijuhlaterveisin
Hilu, Leena ja Magdalena
Karjalainen Nuorisoliitto

PS. Uusi erä Matka Karjalaan -lautapelejä on saapunut. Nyt niitä saa taas!

TULOSSA


Kevätpäivät + Kesäjuhlat = GraniFolk
Ensi vuonna vietämme yhdistettyjä Kevätpäiviä ja Kesäjuhlia Kauniaisissa 16.
19.6.2016. Torstaina ja perjantaina otamme varaslähdön ja pidämme kansantanssiluokittelut, ja perjantai-illasta alkaen olemme osa kansantanssijärjestöjen yhteistä GraniFolkia.

GraniFolk on Karjalaisen Nuorisoliiton, Finlands Svenska Folkdansringin, Suomalaisen Kansantanssin Ystävien ja Kansantanssinuorten liiton yhteinen suurjuhla kansantanssin riemuvuoden kunniaksi. Kansantanssin ilo näkyy ja kuuluu koko viikonlopun ajan konserteissa, työpajoissa, tanssituvissa ja juhlakulkueessa. Samalla tutustutaan toistemme tanssiperinteisiin Pohjanlahdelta Laatokalle.

Tilaa vuosiohjelma
GraniFolkin yhteisohjelman ohjeita nuotteineen (10 €) voi tilata Karjalaisen Nuorisoliiton toimistolta. Ohjelmassa on tansseja kaikilta Suomen perinnealueilta. Tansseihin liittyvä äänite ilmestyy myöhemmin.

Ohjelmistokurssi
Järjestöjen yhteinen GraniFolkin ohjelmistokurssi ja ohjaajatapaaminen pidetään Orivedellä 29.–31.1.2016. Kevään aikana järjestetään tanssijoille useita alueellisia harjoituksia ja tilaisuuksia. Seuraa tiedotustamme.  


 
Synttärijuhlat 10.10.
Tule mukaan juhlimaan 35-vuotiasta Nuorisoliittoa! Juhlaseminaarissa puhuvat FT Ulla Savolainen ja teollinen muotoilija Elina Koskelainen. Lisäksi nuorten paneelikeskustelu ja juhlavastaanotto. Lue tästä juhlakutsu

Suuri Karjalainen Karonkka 10.11.10.
Juhlaristeily Helsingistä Tallinnaan kutsuu kaikki Karjalaisen Nuorisoliiton ystävät juhlimaan 35-vuotiasta liittoa. Lippuja on jäljellä rajoitetusti, joten varaa paikkasi heti Matka-Vekasta puh. 020 120 4800 tai www.matkavekka.fi. Lisätietoa ohjelmasta ja esiintyjistä:
Suuren Karjalaisen Karonkan www-sivut

Onnittele lehti-ilmoituksella
35-vuotiasta Karjalaista Nuorisoliittoa voi onnitella lehti-ilmoituksella Karjala-lehdessä 8.10. Lue tästä hinnat ja ohjeet.

Uudet toimintatietolomakkeet
Jäsenseuran tukipaketti -hankkeen päätösseminaari pidettiin lauantaina. Kiitos kaikille osallistuneille! Kaavakkeet saatiin testattua ja ne todettiin toimiviksi. Jäsenseurojen uudet toimintatietolomakkeet ja muita hyödyllisiä työkaluja seuratoimintaan on saatavana täältä.

Pelejä saa taas!

Uusi erä Matka Karjalaan -lautapelejä on saapunut. Tilaa omasi liiton toimistosta. Jäsenhinta 20 €, muille 25 € + postimaksu.
KOULUTUSTA

Jagujalga junior
Lapsille sopivien karjalaisten tanssien kurssi Nokialla lauantaina 14.11. Kouluttajana Juha-Matti Aronen.

Tanssitreffit 15.11.
Finlands Svenska Folkdansring järjestää 11–16-vuotiaiden tanssitreffit sunnuntaina 15.11. klo 10–16. OBS! På dansträffen talas det svensk. Lue lisää.

Kansantanssin yhteinen ohjaajakoulutus:
Lasten ja varhaisnuorten ohjaaminen ja ohjelmistosuunnittelu
Helsingissä 24.10. Kouluttajana Jutta Wrangén. Lue lisää.

Nuorten ja aikuisten ohjaaminen ja ohjelmistosuunnittelu
Helsingissä 15.11. Kouluttajana Katariina Hiukka. Lue lisää.

Kansantanssi näyttämöllä
Helsingissä 28.11. Kouluttajana Reetta-Kaisa Iles. 
Lue lisää.

JÄRJESTÖKYSELY
Käy vastaamassa Karjalaisen Nuorisoliiton järjestökyselyyn15.10. mennessä. Keräämme mielipiteitänne ja toiveitanne Karjalaisen Nuorisoliiton toiminnasta ja tapahtumista.
Täytettävä kysely.
Kysymykset selailtavassa pdf-muodossa.


 
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi