Toukokuun uutiskirje

13.5.2015

Touhukasta toukokuuta!

Nyt kun Kevätpäivät ovat onnellisesti takana, on aika valmistautua seuraavaan suurtapahtumaan, kaikkien karjalaisten yhteisille Karjalaisille kesäjuhlille, joita vietetään kesäkuussa Hyvinkäällä. Tiesitkö muuten, että Hyvinkään asukkaista peräti neljäsosalla on karjalaiset juuret?

Kesäjuhla-asun voi tuunata vaikkapa pirtanauhalla, joita tehdään pirtanauhakurssilla sunnuntaina 24.5. Muistathan jakaa valokuvia omista tuunauksista  #TuunaaMunPerinne -kampanjassamme sosiaalisessa mediassa!

Lauantaina vietetään ravintolapäivää. Jos teillä on silloin oma #karjalaistakaturuokaa -ravintola, jakakaa meillekin tapahtumasta kuvia ja tunnelmia.

Toimistolle on saatu yksi käsipari lisää avustamaan toimistotehtävissä. Somaya on kanssamme kesäkuun loppuun saakka. Tervetuloa joukkoon!

Keväisin terveisin
Hilu, Leena, Magdalena ja Somaya
 

TULOSSA

KESÄJUHLAT HYVINKÄÄLLÄ 13.-14.6.
Nyt on aika ilmoittautua Hyvinkään kesäjuhlille. Ilmoittautumislomake on avoinna 18.5. saakka. Lue tästä lisätietoa hinnoista ja paketeista.

Majoituskoulu
Majoitus on Pohjoispuiston koululla lähellä Pihkalan pesäpallostadionia. Koulu on lyhyen kävelymatkan päässä kenttäharjoitusten pitopaikasta. Myös Nuorisoliiton järjestämät ruokailut ovat majoituskoululla.

Pajat 
#TuunaaMunPerinne -työpajoissa tehdään mm. tuunauksia kansallispukukankaista. Pajat sijaitsevat Pohjoispuiston koululla.

Kansantanssikonsertti
Perinteikäs kansantanssikonsertti on Hyvinkääsalissa lauantaina 13.6. klo 18.30. Liput ovat varattavissa Lippupisteestä.

Iltabile
Ravintola Harlekiinissa esiintyy karjalaisesta perinteestä ammentava kansanmusiikkiyhtye Maara klo 21 alkaen. Vapaa pääsy. Kuuntele tästä, miltä Maara-yhtye kuulostaa.Karjalaisen Nuorisoliiton jäsenseurat perustavat omia ravintoloita Ravintolapäivänä 16.5. teemalla #KarjalaistaKaturuokaa.

Pirtanauhakurssi
Tule opettelemaan pirtanauhan tekoa Karjalatalolle sunnuntaina 24.5. Kouluttajana toimii KM Mari Solja. Kurssin hinta on jäseniltä 30 € ja muilta 40 € sisältäen tarvikkeet ja välineiden lainan. Vielä pari paikkaa vapaana! Ilmoittaudu pikaisesti täällä.

Evakkoäiti-muistomerkin paljastustilaisuus
Karjalatalon edustalla paljastetaan Karjalan Liiton tilaama evakkoäiti-muistomerkki perjantaina 5.6. klo 13. Muistomerkin paljastaa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja työn esittelee taiteilija Juhani Honkanen. Paljastuksen jälkeen pula-ajan kahvit ja Aira Samulin kertoo kokemuksiaan evakkoudesta.


 
Kansallispukuarpajaiset!
Jäsenseuroilla on mahdollisuus ottaa myyntiin lista-arpoja, jossa pääpalkintona on voittajan mittojen mukaan valmistettava kansallispuku. Muina palkintoina mm. risteilyjä, kirjoja ja Kalevalakoruja. Arvan hinta on 5 €. Jokaisesta myydystä arvasta seura saa yhden euron itselleen. Myynti alkaa kesäkuussa ja päättyy joulukuussa. Arpalistoja voi tilata Nuorisoliiton toimistosta.

OK-tunteja saatavana
Viikonloppukurssi, luento, piirakkakurssi... Onko teillä tulossa koulutustoimintaa, josta aiheutuu kustannuksia? Jäsenseuroillamme on mahdollista saada taloudellista tukea OK-opintokeskukselta. Tuki on enimmillään 55 % kustannuksista. Kriteerinä on vähintään 7 yli 15-vuotiasta osallistujaa. Kysy lisää liiton toimistosta!

Matka Karjalaan -lautapeli
Legendaarinen Matka Karjalaan -lautapeli tekee come backin! 1990-luvun hittituote on saanut uuden, raikastetun ilmeen. Lähde seikkailulle luovutetun Karjalan maanteille, rautateille ja laivareiteille. Myynti alkaa Kesäjuhilla. Pelin hinta on 25 €, jäseniltä 20 €.
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi   Facebook

  Twitter

Instagram