Maaliskuun uutiskirje

17.3.2015

Kevätpäivillä kohdataan

Enää kuukausi, ja #KNkevätpäivät käynnistyvät Kotkan Karhulassa. Meitä on taas koolla todella paljon! Nyt on aika miettiä, miten pukeutua Kevätpäiville. Odotamme näkevämme teillä toinen toistaan kekseliäämpiä asukokonaisuuksia tämän vuoden #TuunaaMunPerinne -haastekampanjamme hengessä.

                 
Haluamme nähdä tuunauskuvianne sosiaalisessa mediassa koko vuoden ajan. Haasta myös kaverisi! Muistakaa merkitä kuviin tunnus #TuunaaMunPerinne.

Kevätaurinkoisin terveisin
Hilu, Leena ja Magdalena
 KANSALLISPUKUARPAJAISET

Tänä vuonna järjestetään kansallispukuarpajaiset, jossa pääpalkintona on käsityöläisen tekemä, voittajan mittojen mukaan valmistettava karjalainen kansallispuku! Muita, pienempiä palkintoja on runsaasti. Arvan hinta on 5 €. Seurat, jotka ottavat arpoja myyntiin, saavat jokaisesta myymästään arvasta yhden euron seuralle. Arpajaiset käynnistyvät Kevätpäivillä. Arpajaiset ovat osa #KarjalainenNuorisoliitto35 ja #kansallispuku130 -juhlavuosia.
Karhulasta kajahtaa!

Kuukauden kuluttua supikkaat suunnataan Kevätpäiville Kotkan Karhulaan. Lauantaina konserttien lomassa on paljon mukavaa ohjelmaa. Pajoissa mm. suunnitellaan pukuja, tuunataan pyykkipoikia ja punotaan nauhoja. Lasten discossa esiintyy rap-artisti Evidentti ja aikuisten illanvietossa rytmit tarjoaa Arttu Kunnaston kokoama yhtye. Kevään ehdoton kohokohta!

Säpsä- ja sorokkapaja
Säpsä ja sorokka eli harakka ovat aikuisen naisen päähineitä, joita käytetään feresin kanssa. Valmista oma päähine työpajassa Soja Murto-Hartikaisen ohjauksella nuorisotalo Kulmassa (Karhunkatu 2) lauantaina 18.4. Pajaan ilmoittaudutaan etukäteen. Materiaalimaksu 10 €. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet.

Pizzapaja
Tule leipomaan oma pizza iltapalaksi nuorisotalo Kulmaan lauantai-iltana. Pizzapaja on avoinna klo 18–21 ja tilaa on 12 leipojalle kerrallaan. Paikat varataan Nuorisoliiton toimistosta: toimisto(at)karjalainennuorisoliitto.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä toivomus kellonajasta, henkilömäärä ja ruokarajoitteet. Pajassa on tarvikemaksu. 

Kutsu liittokokoukseen
Tervetuloa Karjalainen Nuorisoliitto ry:n sääntömääräiseen liittokokoukseen Karhulaan Rauhalan koululle (Mällinkatu 1 A) sunnuntaina 19.4. klo 11.30. Kokouk­sessa käsitellään liiton sääntöjen 9 §:n mukaiset asiat.

Kutsu lasten liittokokoukseen
Lasten liittokokous on Rauhalan koululla sunnuntaina 19.4. klo 12.00.  Kokouksessa kuullaan osallistujien mielipiteitä ja toiveita karjalaisesta järjestötoiminnasta. Tervetuloa kaikki 7–15-vuotiaat!

Kesäjuhlatanssien harjoitukset
Hyvinkään kesäjuhlien yhteisohjelmaa harjoitellaan isolla porukalla Rauhalan koululla sunnuntaina 19.4. klo 9.00 alkaen. Ohjeita, nuotteja ja CD-levyä voi tilata Karjalaisesta Nuorisoliitosta. Harjoitusvideot ovat katsottavissa YouTubesta.

 
Kurppamatka
Suosittu, odotettu  kulttuurimatkamme, Kurppamatka, kiertää tänä vuonna Laatokan ympäri 20.–23.8. Nelipäiväisellä matkalla tutustutaan Laatokka-järven rantapitäjien historiaan ja nykypäivään Kyösti Toivosen opastuksella. Lue tästä lisää matkasta. Sitovat ilmoittautumiset Nuorisoliiton toimistoon.


Suuri Karjalainen Karonkka
Koko perheen #KarjalainenKaronkka järjestettiin viime syksynä ensimmäistä, ja tänä vuonna risteily entistä isompi ja komeampi. Baltic Queen -alus täyttyy karjalaishenkisestä ohjelmasta 10.–11.10. Tule sinäkin ja ota mummo mukaan! Katso tästä matkan hinnat ja varaa paikat Matka-Vekan toimipisteistä tai www.matka-vekka.fi.

Auta graduntekijää
Teen Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntapolitiikan pro gradu -tutkielmaa, jonka aiheena on siirtokarjalaisten jälkipolvea olevien henkilöiden karjalainen identiteetti. Tarkastelen, miten karjalaisuus nykypäivänä määrittyy ja minkä piirteiden sitä koetaan edustavan. Lisäksi tarkastelen, koetaanko karjalaisuus osaksi omaa identiteettiä ja miten karjalaisuus mahdollisesti omassa elämässä ilmenee. Jos olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseeni, ota yhteyttä sannaku(at)student.uef.fi 31.3. mennessä. Lähetän tarkemmat tiedot ja kysymykset sähköpostitse. Tutkimukseen osallistuvien tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, eivätkä vastaajat ole tunnistettavissa tutkimuksesta. Jokainen vastaus on tutkimuksen kannalta erittäin arvokas! Terveisin Sanna Kuittinen
 
Juhlaruokakurssi 9.5.
Yllätä äiti, mummi tai muu läheinen ihminen juhla-aterialla! Tule tekemään äitienpäivän tarjottavat Karjalatalolle Helsinkiin lauantaina 9.5. Aira Viitaniemen johdolla valmistetaan gourmet-ruokia, jotka saat mukaasi kotiin vietäväksi. 

Kiilaferesikurssi Hämeenlinnassa
Hämeenlinnan Karjala-Seuran nuorilla on oma kiilaferesikurssi maaliskuun lopussa. Haluaisitteko tekin järjestää kiilaferesikurssin tai jonkun muun kädentaitokurssin omalla paikkakunnallanne? Ottakaa yhteyttä Nuorisoliiton toimistoon ja suunnitellaan teille oma tilauskurssi!

Pirtanauhakurssi
Pirta- ja lautanauhojen kurssi pidetään 29.3. klo 13–17 Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5, Helsinki). Kurssilla käsitellään loimenluonnin perustekniikka pirtanauhoille, suunnitellaan oma poimittu pirtanauha sekä opetellaan kudontatekniikka pirtanauhoille ja poimituille vironvöille. Kurssimaksu 40 € sisältää opetuksen, ohjeet, langat ja välineiden lainan. Kurssin järjestää Mari Solja yhteistyössä Opiskelijakansantanssijat ry:n kanssa. Tiedustelut: marisol(at)kapsi.fi. Motora tanssii -konsertit
Tilkkujen tarinat -konsertissa su 19.4. Joensuun Carelia-salissa nähdään tanssien ja pukujen kirjoa eri-ikäisten tanssijoiden esittämänä, niin perinteisiä kuin uusiakin kansantansseja. Luvassa on tanssin vauhtia ja väriä Motoran tapaan ja taidokkaan kansanmusiikin tahdittamana. Lipputiedustelut 044 3577 011 tai info(at)motora.fi
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi   Facebook

  Twitter

Instagram