Nyt on kevät!

Huhtikuun uutiskirje

17.4.2012

Viikonloppuna Turenkiin

Tulevana viikonloppuna suuntaamme supikkaat kohti Turenkia ja Kevätpäiviä. Luvassa on tasokas kansantanssiluokittelu, riemastuttava kykykilpailu, vauhdikkaita tanssikursseja, kanteleen taikaa ja kivoja kädentaitopajoja. Kursseille ja pajoihin ilmoittaudutaan vasta paikan päällä. Tarjolla on salsaa, merenqueta, bachataa, flamencoa, folkjamia ja itämaista tanssia. Varmista oma paikkasi tapahtumakansliassa. Luvassa on jälleen kerran riemukas karjalainen viikonloppu. Tapaamisiin Turengissa!


Tilaa Karjalaisen Nuorisoliiton t-paita

Karjalainen Nuorisoliitto on teettänyt oman nimikkopaidan. Paitoja hankitaan ainoastaan ennakkotilausten mukainen määrä. Punaisessa paidassa on valkoinen painatus. Saatavana ovat lasten koot 104 cm, 116 cm, 128 cm, 140 cm, 152 ja aikuisten koot S, M, L, XL ja XXL. Mitoitus on reilu. Paidan hinta on 7 € (lasten koot) ja 10 € (aikuisten koot). Paitoja voi hypistellä ja tilata Kevätpäivillä. Tilauksen voi tehdä myös Karjalaiseen Nuorisoliittoon (toimisto[ät]karjalainennuorisoliitto.fi), kunhan toimit 27.4. mennessä. Tilauslomake

Aurinkoisin kevätpäiväterveisin,
Hilu, Leena ja Joonas

TULEVIA TAPAHTUMIA

TANSSIPIDOT

Tanssipitoklinikka ja harjoitukset
Rami ja Pia vastaavat Velisinfoniaan liittyviin kysymyksiin Tanssipitoklinikalla lauantaina 21.4. klo 19.15–20.15 Turengin alakoululla. Ja sunnuntaina 22.4. samassa paikassa pidetään kaikille avoimet Velisinfonian yhteisharjoitukset klo 9.30–12. Sään salliessa tanssitaan ulkona!

Velisinfonian harjoitusaikataulu valmis
Velisinfornian harjoitusaikataulu on valmistunut. Katso aikataulu tästä.

Näe Evakon laulu
Suuren maineen saavuttanut Pääkaupungin Karjalaisten Nuorten tanssiteos Evakon laulu esitetään Tampereella Tampere Areenalla perjantaina 15.6. klo 20.30. Syksyllä Evakon laulu nähdään vielä Helsingissä Karjalatalolla lauantaina 17.11.


LEIKIN AIKA!

Huhtikuussa leikitään perinteistä Kapteeni käskee -leikkiä. Leikissä yksi valitaan kapteeniksi, joka komentaa muita: "Kapteeni käskee, kyykkyyn!" Kaikkien on kyykistyttävä. Mutta jos kapteeni huutaa vain: "Ylös", ei käsky pädekään. Jos silloin nousee, joutuu leikistä ulos. Kapteeni voi keksiä kaikenlaisia käskyjä, mutta niitä on noudatettava ainoastaan, jos ne alkavat sanoilla "kapteeni käskee". Leikin voittaa viimeinen komennettava. Hänestä tulee uusi kapteeni.
AJANKOHTAISTA

Teatteriin!
Teatteri Tuikkeen ilmaisukoulu esittää näytelmän Veera tahtoo kuolla Helsingin Karjalatalolla 19.4. klo 19, 25.4. klo 10 ja 27.4. klo 19. Näytelmä on nuoren kasvukertomus äärimmäisestä päätöksestä kohti toivoa, halua elää. Vakavasta aiheesta huolimatta näytelmään mahtuu myös paljon huumoria ja lämpöä. Ikäsuositus 13+. Liput 5 €.

Säpinää Sälleihin
Kalevan Nuorten Liitto on tuottanut Säpinää Sälleihin -aineiston poikien tanssitoiminnan, erityisesti kansantanssin tukemiseksi. Aineisto on tarkoitettu tanssinohjaajien ja -opettajien käyttöön. Aineisto sisältää hyödyllisiä vinkkejä kausi- ja tuntisuunnitelmien tekemiseen sekä runsaan määrän erilaisia harjoitteita ja tansseja tunneilla käytettäväksi. Aineisto on ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta: www.nuorisoseurat.fi/sapinaasalleihin.

DÄÄNS -leiri 5.–7.10.
Toista kertaa järjestettävä DÄÄNS -tanssileiri on syksyn kotimainen päätavoite nuorille kansantanssijoille. Leiri on tarkoitettu 12–17 -vuotiaille, jotka saavat tanssia ammattiopettajien johdolla. Koulutusta annetaan koko leirijoukolle sekä yhdessä, että erikseen, myös pojat pääsevät taituroimaan keskenään. DÄÄNS -leirin ohjelmassa on lisäksi illanviettoja. Kouluttajina ovat Petri Kauppinen, Milla Korja, Salla Korja-Paloniemi ja Jussi Kaijankangas. Paikka: Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli. Hinta: 50 €. Ilmoittautuminen 7.9. mennessä: www.nuorisoseurat.fi/daans.

Valokuvakilpailu: Kansallispukupoikakalenteri
Kansallispukufoorumilla osoitteessa p1.foorumi.info/kansallispuku on jo kahtena vuonna ollut joulun alla kansallispuku-joulukalenteri. Vuonna 2012 tehdään poika-kansallispuku-joulukalenteri! Kuvan (tai kuvasarjan) tulee esittää yhtä tai useampaa miespuoleista henkilöä sekä kansallispukua tai sen osaa. Kuvan yhteydessä saa esitellä itseään, yritystä, seuraa, joukkuetta, ryhmää jne. 24 parasta kuvaa/kuvasarjaa julkaistaan 1.-24.12.2012 Kansallispukufoorumin joulukalenterissa. Paras kuva tai kuvasarja palkitaan! Lähetä kilpailukuva tai -kuvasarja 31.10. mennessä osoitteeseen soja@kansallispuku.com. Kuvien tulee olla jpg-muodossa ja kooltaan sellaisia, että ne voi painaa A4-kokoisena. Kirjoita viestiin julkaistava teksti ja osallistuvan henkilön/ryhmän/yrityksen nimi tai nimimerkki.KANSAINVÄLISTÄ

Kurppamatka 2012
Vielä on vapaita paikkoja Kurppamatkalle Petroskoihin ja Kizhin saarelle. Petroskoissa vietämme iltaa legendaarisen Gornitsa-yhtyeen seurassa. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä matkaan! Matkan hinta on 505 € jäseniltä ja 530 € muilta. Matka maksetaan 3 erässä. Hinta sisältää bussimatkan, imajoituksen 2hh, illalliset, oppaan palvelut, Kizhin retken ja ryhmäviisumin. Omasta viisumista saa 60 € alennusta. Sitovat ilmoittautumiset Nuorisoliiton toimistoon 4.5. mennessä.
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi