Syyskuun Uutiskirje

16.9.2013

Taas syksy saa

ja Karjalaisessa Nuorisoliitossa ollaan täydessä työn touhussa. Toiminnanjohtaja Hilkka, Hilu, Toivonen-Alastalo tulee mielellään tapaamaan seurojen toimihenkilöitä ja ohjaajia. Kutsu Hilu vierailulle tutustumaan, vaihtamaan kuulumisia ja kertomaan mm. OK-Opintokeskuksen tuesta ja nettisivupohjastamme. Toivomme myös toimistolle tietoa seurojen järjestämästä toiminnasta ja tapahtumista - tiedotamme niistä mielellään!

Syksyn tullen monelle meistä saattaa iskeä neuloosi, virkkoosi tai muu käsityövimma. Tänä syksynä ei tarvitse tyytyä ainoastaan lankoja työstämään, sillä nyt voit tilata feresin ja kiilaferesin selkeät ohjeet nettisivuiltamme tai toimistolta. 
 
Arkeen ja harrastuksiin on mukava palata hyvin levätyn kesäloman jälkeen. Elokuun kuukauden kysymys nettisivuilla oli: "Mikä on kivoin kesätekeminen?" Sivuilla vierailleiden mielestä myöhään valvominen ja nukkuminen oli ehdottomasti parasta (67 vastaajista %). Onkiminen sai 21 % äänistä ja uiminen 12 %. Kun kesällä on levätty ja nukuttu myöhään, jaksaa syksyllä taas hoitaa koulun ja työt - sekä harrastaa kivassa seurassa! 

Syysterveisin,
Hilu ja Maria

TULEVIA TAPAHTUMIA

EIGU-
lastenooppera 22.9.
Karjalankielinen koko perheen lastenooppera Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Lue lisää!


Vauvasirkus -virikekurssi ohjaajille 12.-13.10.
Koulutuksessa tutustutaan vauvasirkuksen menetelmiin ja harjoituksiin sekä opetellaan otteita ja liikkeitä nuken avulla. Lue lisää!


Lapset äänessä -hankkeen tavoitteena on panostaa lasten osallisuuden ja lapsen oikeuksien kehittämiseen toiminnan tasolla. Käy tutustumassa ja anna oma käytännön vinkkisi.
Lue lisää!

Kuukauden laululeikki
Syyskuun laululeikkinä on Lintu lauloi oksalla huojuvalla. Sanat, nuotit ja tanssiohjeet löytyvät täältä!


Feresin ja kiilaferesin ohjeet
Nyt tilattavissa nettisivuilta! Linkki tässä


Leena Holstin kirja Kansallispuku
on kunnianosoitus kansallispuvulle ja kaikille niille tietäjille ja taitajille, jotka ovat olleet luomassa satoja kansallispukumallejamme. Kytöhongan Kirjasta 15.10. asti tarjoushintaan 29,90 +lähetyskulut. Tilaus ritva.kytohonka@dnainternet.net


Vunukkakirja

Karjalainen vauvakirja, Vunukkakirja, on täällä! Hinta Nuorisoliiton jäsenille 30 €, muille 35 €. Tiedustelut ja tilaukset toimistolta tai tästä! 

Karjalaisia kansantansseja lapsille -kurssi 15.-17.11.
Suomen Nuoriso-opistolla Mikkelissä. Kouluttajina kansantanssin opettaja Boris Shustov Gornitsasta ja karjalaisen kansantanssin asiantuntija Juha-Matti Aronen. Lisätietoa täällä.


BARNLEK 2014
järjestetään 9.-13.7.2014 Islannissa. Kyseessä on yhteispohjoismainen lasten ja nuorten kansantanssi- ja kansanmusiikkitapahtuma, joka järjestetään joka kolmas vuosi vuorotellen eri Pohjoismaissa. Lue lisää!


Pronssista tanhumerkkiä suorittamaan!
Materiaalit ja suoritusohjeet Pronssista tanhumerkkiä varten löytyvät täältä.

 
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi