Joulukuun uutiskirje

15.12.2014

Joulutervehdys

On vuoden tunnelmallisin aika. Kynttilät loistavat, joululaulut soivat ja ilmassa tuoksuu kanelilta ja neilikalta. Nuorisoliiton toimisto vetäytyy tämän viikon jälkeen joululomalle kuten toivottavasti myös te, ystävämme.

Ensi vuosi aloitetaan vauhdikkaasti ohjaajaviikonlopulla Haminassa. Tarjolla on vertaistukea muilta ohjaajilta, mahdollisuus oppia uutta ja totta kai myös hauskanpitoa. Sunnuntaina harjoitellaan ensi kesän kesäjuhlatansseja. Jos et ole vielä ilmoittautunut, tee se nyt saman tien.

Vuonna 2015 tuunaillaan vaatteita, leivotaan piirakoita, tanssitaan ja juhlitaan. Nyt on kuitenkin aika hengähtää hetki ja nauttia joulun rauhasta.

Toivotamme hyvää joulumieltä kaikille!Karjalaisen Nuorisoliiton toimisto on suljettu 22.12.–5.1.2015.
 

Runokirja ilmestynyt
Nyt mie runolle rupean -runokilpailun sadosta koottuu runovihko on valmis. 32-sivuinen runovihko sisältää lähes 50 uutta, ennen julkaisematonta lasten ja nuorten kirjoittamaa runoa. Upean kuvituksen on tehnyt Laura Sillanpää. Tilaa omasi liiton toimistolta, toimisto[at]karjalainennuorisoliitto.fi tai 045 673 3223. Jäsenhinta 4 €, muilta 5 €. Hintaan lisätään postimaksu.

TULOSSA

Ohjaajaviikonloppu ja ohjelmistokurssi
Huomio huomio ohjaajat! Tervetuloa viettämään viikonloppua Haminaan Kannusjärven koululle 17.–18.1. Lauantaina ohjaajuuteen liittyviä asioita, omaa tanssijuutta tukevia harjoitteita, illanvietto ja vesihuutokatrilli. Menossa mukana myös Nuorisoliiton kansantanssityöryhmä. Sunnuntaina opetellaan Hyvinkään kesäjuhlien 2015 ohjelmisto. Ilmoittautumiset pikaisesti: toimisto[at]
karjalainennuorisoliitto.fi, p. 045 673 3223. Sunnuntain ohjelmistokurssi-osuuteen on mahdollista osallistua erikseen.  Koko viikonlopun hinta on 35 €. Sunnuntain ohjelmistokurssi 20 € jäseniltä ja 35 € muilta.
 

Kanteletietokanta
Sattuisiko nurkistanne löytymään vanha kantele? Tietoja ja kuvia suomalaisista kanteleista kerätään uuteen tietokantaan. Erityisesti toivotaan tietoja ennen vuotta 1970 rakennetuista kanteleista. Tiedot voi ilmoittaa osoitteessa www.kanteletietokanta.fi, josta löytyvät mittaus- ja kuvausohjeet. Tiedot voi lähettää myös postitse osoitteseen Kanteleliitto, Hämeentie 34 D, 00530 Helsinki.
 
KOULUTUSTA

Folkdansringenin kansantanssikurssit ovat avoimia kaikille kansantanssijoille.

Tulevat kurssit:

Tanskalaisten kansantanssien kurssi, Helsinki, Taivallahden koulu, 17.–18.1. 60 €.

Folkdansringenin Talvikurssi, Orivesi, 30.1–1.2.

Pikakurssi "Bakmes ja Slätvals", Helsinki, 25.4.

Lisätietoa Folkdansringenin kursseista täältä.
 

Kansantanssijärjestöjen yhteinen ohjaajakoulutus

1. osa 7.–8.2., Lahti
2. osa 21.–22.2., Lahti
3. osa 7.–8.3., Lahti

Lisätietoa ohjaajakoulutuksesta.
 
Kuukauden runo

Muistot Karjalasta

Karjalanpiirakat uunissa paistuu,
Vesi kielelle herahtaa.
Karjalanpiirakat kaikille maistuu,
maistan Karjalan.
Saimaan rannassa kevät tuoksuu,
nään saimaannorpan leikkivän.
En hetkestä tästä haluu luopuu,
haistan Karjalan.
Muistot hyvät ja ihanat,
Karjalassa koettiin.
Sinne haluun takaisin,
muistan Karjalan!

Viivi Nevala ja Laura RissanenKarjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi