Elokuun uutiskirje 15.8.2016                                                                                                       
Lue selaimessa

Syksy on uusien asioiden aikaa

Elokuussa kesäloma loppuu, koulut alkavat ja kalenterit täyttyvät. Nyt on myös sopiva hetki aloittaa jokin uusi harrastus vanhojen rinnalle. Voi aloittaa esimerkiksi FolkJam-tunnit tai kansallispukukurssin.

Karjalaisessa Nuorisoliitossa tapahtuu paljon uutta. Nyt syksyllä käynnistyy Sata pistoa perinteeseen -hanke yhdessä Helkanuorten kanssa osana Suomen 100-vuotisjuhlavuotta. Vuoden kuluttua järjestetään Evakkojuna -tapahtuma, jonka järjestämisessä olemme näkyvästi mukana. Koska uudet hankkeet työllistävät meitä kovasti, olemme päättäneet pitää tänä vuonna välivuoden oman risteilymme järjestämisessä.

Tunnetko kaurakiisselin? Legendaarinen karjalainen perinneruoka jakaa mielipiteet puolesta ja vastaan. Toisille se on herkku, toisille ei. Kaurakiisseli on elokuun #TuunaaMunPerinneruoka -teemaruoka. Haastamme kaikki tuunaamaan kaurakiisselistä uusia versioita. Vain mielikuvitus on rajana.

Aktiivista syksyn alkua!


Strategiaseminaari 11.9.
Karjalaisen Nuorisoliiton hallitus ja työryhmät kutsutaan yhteiseen suunnittelupäivään Karjalaisten kesäkodille (Villa Salmela) Helsingin Jollakseen sunnuntaina 11.9. Päivän ohjelmassa on mm. vuoden 2017 toimintojen suunnittelua ja strategiatyön käynnistäminen. Tervetuloa!

 
Suuri Karjalainen Karonkka on peruttu tältä vuodelta
Vähäisen ennakkokysynnän vuoksi Suurta Karjalaista Karonkkaa ei järjestetä tänä vuonna. Keskitämme voimamme muuhun toimintaan ja vuoden 2017 projektien suunnitteluun.
 
Tuunaa kaurakiisseli 
Nyt etsitään uutta versiota perinteikkäästä karjalaisesta kaurakiisselistä. Katso tästä oikean kaurakiisselin ohje ja tuunaa siitä oma versiosi. Parhaat ohjeet palkitaan, kunhan ohje ja kuva on julkaistu tunnisteella #TuunaaMunPerinneruoka.

Allekirjoita vetoomuksia
Kotkan kaupungin nuorisotoimi suunnittelee luopumista Kuutsalon Santarannan leirialueesta. Paikka on ollut vuosikymmenten ajan mm. Salusiinin kesäleirien pitopaikka, ja sen menetys olisi korvaamaton. Allekirjoita vetoomus Santarannan säilyttämiseksi leirialueena.

Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus on lakkautusuhan alla. Kansantanssiväki tuomitsee aikeen. Allekirjoita adressi koulutuksen säilymiseksi.
Evakkojuna puksuttaa vuoden kuluttua
Evakkojuna 2017 kuljettaa karjalaiset vanhalla höyryjunalla Tampereelta Haapamäelle ja takaisin 26.8.2017. Haapamäellä järjestetään juhlan kunniaksi karjalainen suurtori, lavatanssit ja muuta mielenkiintoista ohjelmaa, jonka toteutuksessa Karjalainen Nuorisoliitto on mukana. Merkitkää päivämäärä kalenteriin ja tulkaa isolla porukalla mukaan!  Lue lisää.
 

Koulutusta

Kansantanssin tulevat koulutukset ja tapahtumat löytyvät kootusti kansantanssi.com -sivustolta. Käy katsomassa täältä tulevat kurssit! Suosittelemme kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopintoja kaikille ohjaamisesta kiinnostuneille.

OK-tukea jäsenseuroille

Jäsenseurojen on mahdollista saada Opintokeskus Siviksen (ent. OK-opintokeskus) myöntämää taloudellista tukea kursseihin, koulutuksiin, luentoihin ja seminaareihin  Tuki on tarkoitettu yli 15-vuotiaille suunnattuun koulutukseen. Mikäli teillä on tulossa tänä syksynä koulutuksia, joista aiheutuu teille kustannuksia, ottakaa yhteyttä toimistoon: toimisto[at]karjalainennuorisoliitto.fi.

Naiskuva meillä ja muuallla -seminaari
Sukukansapäivänä Kansallismuseossa järjestetään Naiskuva meillä ja muualla -seminaari lauantaina 15.10. klo 13–16. Seminaarissa on mm. kansallispukunäytös. Vapaa pääsy. Ohjelma.



 

 
https://webmail.dvn.fi/imp/view.php?actionID=view_attach&id=2&uid=11736&mailbox=SU5CT1g&uniq=1471254098890



 

Pohjoismainen nuorten leiri

Finlands Svenska Folkdansring järjestää 21–23.10.2016 pohjoismaisen kansantanssileirin Helsingissä 15–25 -vuotiaille nuorille kansantanssijoille ja pelimanneille. Tule oppimaan muiden maiden tansseja, verkostoitumaan ja solmimaan uusia ystävyyssuhteita! Leirin hinta 40 € sisältää majoituksen ja ruokailut. Ilmoittaudu 29.9. mennessä: folkdansringen[at]folkdans.fi tai 040 352 3688. Lue lisää.
Copyright © 2016 Karjalainen Nuorisoliitto ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp