Elokuun uutiskirje

14.8.2014

Elokuinen tervehdys Karjalaisesta Nuorisoliitosta

Kesäloman jälkeen on palattu arjen rutiineihin kouluun, työhön ja harrastusten pariin. Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa liiton järjestämistä tulevista tapahtumista.

Sanataiteen teemavuosi jatkuu, ja siihen liittyen syyskuussa on luovan kirjoittamisen kurssi. Nyt mie runolle rupean -runokilpailu on käynnissä 5.9. saakka. Tänä viikonloppuna täysi bussillinen kurppamatkalaisia tutustuu suomalaistaiteilijoiden vaiheisiin Terijoen taiteilijayhteisössä ja Alvar Aallon kirjastoon Viipurissa.

Syksyn uutuus on kolmen sukupolven Suuri Karjalainen Karonkka -risteily Baltic Queen -aluksella Helsingistä Tallinnaan lokakuussa. Olethan tulossa?

Tapaamisiin!

Hilu ja Leena
 

Osallistu runokilpailuun!

Vielä ehtii osallistua koululaisille tarkoitettuun Nyt mie runolle rupean -runokilpailuun. Haemme uusia tekstejä, jotka on maustettu ripauksella karjalaisuutta. Kilpailu päättyy 5.9.2014. Hienot palkinnot!
Lue tästä kilpailuohjeet.


Luovan kirjoittamisen kurssi 19.-21.9.

Karjalaisten kesäkoti meren rannalla tarjoaa ihanat puitteet rentouttavalle luovan kirjoittamisen viikonloppukurssille. Kurssin ohjaa Maarit Saarelainen. Ilmoittaudu nopeasti, sillä osallistujamäärä on rajoitettu. 
                                        Lue lisää.

Varaa paikkasi karonkkaan!

11.-12.10. risteillään Helsingistä Tallinnaan upealla Baltic Queen -aluksella. Laiva on täynnä ohjelmaa koko perheelle: Käkisalmen markkinat, Imatran illatsut... ja huippuesiintyjiä kuten Puhti, Sari Kaasinen ja Mimmit!
JÄRJESTÖASIAA

Perustakaa opintoryhmä
OK-opintokeskus myöntää taloudellista tukea opintoryhmän toiminnasta aiheutuviin kuluihin. Vaatimuksena on vähintään 10 oppituntia ja vähintään viisi 15 vuotta täyttänyttä jäsentä. Tukeen oikeuttavia kuluja ovat mm. tilavuokrat, aineisto- ja materiaalikulut, ohjaajan palkkio ja matkakulut sekä ulkopuolisen asiantuntijan matka- ja palkkiokulut. Kysy lisää toimistolta!

Jäsenseuran tukipaketti
Uudessa  hankkeessamme helpotetaan jäsenseurojen hallintoa tarjoamalla helppoja, työtä säästäviä työkaluja hallintobyrokratian hallintaan. Järjestämme koulutustilaisuuksia eri puolilla maata. Seuratkaa tiedotustamme; meihin voi olla myös yhteydessä koulutusajankohdan sopimiseksi.
KOULUTUSTA

Ohjelmistokurssi 27.9. Hyvinkäällä
Kesän 2015 Kesäjuhlien kenttäohjelma opetellaan lauantaina 27.9. Hyvinkäällä Martin monitoimitalossa. Kouluttajana Hilkka Toivonen-Alastalo. Kurssimaksu on 45 € jäseniltä ja 55 € muilta sisältäen aamukahvin ja lounaan.Ilmoittautumiset 18.9. mennessä liiton toimistoon.
Lue lisää.

Sielunlämmittäjäkurssi 7.–9.11.
Perinteinen karjalainen juhlaliivi valmistetaan viikonloppukurssilla Helsingissä Soja Murto-Hartikaisen opastuksella. Paikkoja rajoitetusti jäljellä! Kurssia edeltää kaikille avoin, ilmainen luento perjantai-iltana.
Lue lisää.

Kansantanssiohjaajan peruskurssi Kempeleessä
Opintojen tavoitteena on antaa kansantanssin harrastajalle valmiudet toimia kansantanssiryhmän ohjaajana seura- ja järjestötoiminnassa tai päiväkotien ja koulujen kerhotoiminnassa.
Lue lisää.


 
Majanrakennuskilpailu
Rakenna maja, kuvaa se ja osallistu kilpailuun! Kilpailu on suunnattu alle 16-vuotiaille ja se on käynnissä 31.10. saakka.
Lue lisää.
 

Kuukauden runo

Päivä viilenee

Päivä viilenee illan tullen.
Juo minun käteni lämpö,
kädessäni on kevään veri.
Ota käteni, valkoinen käsivarteni,
ota kapeitten olkapäitteni kaipaus...
Olisi kummallista tuntea,
yhtenä ainoana yönä, tällaisena yönä
povellani raskas pääsi.

Edith Södergran 1929

Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi