Tammikuun uutiskirje

16.1.2015

Hei, me tuunataan!

Suomalaisen kansallispuvun juhlavuosi on alkanut ja sen myötä Karjalaisen Nuorisoliiton valokuvahaaste #TuunaaMunPerinne. Tänä vuonna yhdistetään kansallispuvun osia muihin vaatteisiin ja tehdään vanhasta uutta. Ota kuva tuunatusta asukokonaisuudestasi ja julkaise se Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä tunnuksella #TuunaaMunPerinne. Folklandia-risteilyn otoksia voi käydä ihastelemassa Facebook-sivumme kuvagalleriassa.Kohta pääsee ilmoittautumaan Kevätpäiville Karhulaan. Tässä kirjeessä on tietoa tapahtumasta. Päivitämme kevätpäiväinfoa www-sivuillemme ja Facebookiin sitä mukaa kun asiat vahvistuvat. Kannattaa pysyä kuulolla!

Toiminnanjohtajamme Hilu tekee parhaillaan jäsenseurakierrosta ja käy kouluttamassa aktiiveja seuratoiminnassa tarvittavien työkalujen käytössä. Tilaisuudet ovat olleet antoisia, ja niistä saatu palaute on ollut erittäin positiivista. Seurakierros jatkuu tämän kevään ajan. Jos haluatte kutsua Hilun vieraisille teillekin, ottakaa yhteyttä.

Nuorisoliiton toimiston vahvuus kasvoi vuoden alussa, kun Magdalena Kosova liittyi joukkoomme. Magdalena tekee meillä mm. graafista suunnittelua.

Iloisin tuunausterveisin
Hilu, Leena ja Magdalena
 

Vuoden 2014 toimintatiedot
Jäsenseurojen viime vuoden toimintatietojen kerääminen on alkanut. Tietojen tulee olla Karjalaisessa Nuorisoliitossa 20.2.2015 mennessä. Katso täältä lisätietoa.

TULOSSA

Karhulasta kajahtaa!
Karjalaisen Nuorisoliiton Kevätpäivät ja kansantanssiluokittelut järjestetään tänä vuonna Karhulassa (Kotka) 17.–19.4. Tapahtumapaikkoina ovat Kyminsuun kulttuuritalo (luokitukset, kulttuurikatselmus, pääjuhla), seurakuntakeskus (lauantain lounas), Karhunkulma (työpajat), ravintola Karhu (illanvietto) ja Rauhalan koulu (majoitus ja ruokailut). Lauantain ohjelmassa on kansantanssiluokitukset, kulttuurikatselmus, työpajoja, pienten disco ja isojen illanvietto. Sunnuntaina on lasten ja aikuisten liittokokoukset, kesäjuhlatanssien harjoitukset ja pääjuhla. Kevätpäivien ilmoittautuminen alkaa viikolla 6.  Tapahtumatietoja päivitetään www-sivuillemme ja Facebookiin.

 Karjalainen Nuorisoliitto on mukana Ravintolapäivässä 16.5. Haastamme kaikki jäsenseuramme perustamaan oman pop up -ravintolan päiväksi teemalla #KarjalaistaKaturuokaa. Osallistuvat seurat saavat liitosta materiaalia, mm. ruokalistapohjia.

Uusi kirja!
Nyt mie runolle rupean -runokirja sisältää lähes 50 lasten ja nuorten kirjoittamaa runoa. Julkaisu on koottu Karjalaisen Nuorisoliiton runokilpailun sadosta. Tilaa omasi liiton toimistosta! Jäsenhinta 4 €, muille 5 € + postimaksu.


 
T-paitojen tuunauskilpailu – voita ompelukone
Tuunaa oma t-paitasi vaikkapa kansallispukuhenkiseksi ja osallistu kilpailuun. Kilpailussa on 2 sarjaa: 6–12 -vuotiaat ja 13–29 -vuotiaat. Järjestäjinä 4H, Martat, Globe Hope ja Pfaff. Lisätietoa.

Kilpailu Karjalaisten laulun uudesta sovituksesta ja musiikkivideosta
Pohjois- ja Etelä-Karjalan maakuntaliitot etsivät uutta sovitusta ja musiikkivideota meille kaikille tutusta Karjalaisten laulusta. Haussa on positiivinen, virkistävä ja tulevaisuuteen suuntaava versio. Kilpailu on tarkoitettu täysi-ikäisille. Palkintoja jaetaan kolme: 5000 €, 2000 € ja 1000 €. Lisätietoa ja kilpailuohjeet.
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi