Joulukuun uutiskirje

 
Lue selaimessa

Karjalaisen Nuorisoliiton loppuvuotta on sävyttänyt toimiston muutto perinteikkäästä Karjalatalosta uuteen osoitteeseen Kalevala Kartanoon. 36 toimintavuoden aikana kerääntyneen tavaramäärän läpikäyminen on vienyt aikaa ja voimia. Uudesta toimistostamme tulee hieno, tervetuloa kylään heti tammikuussa! Uusi osoitteemme on Strömbergintie 4 B, 00380 Helsinki.

Joulunpyhien ajan lepäämme ansaitusti. Ensi vuonna sitten kaikki laulaa, muistellaan evakoita ja aloitetaan sata pistoa perinteeseen.

Kiitos kuluneesta vuodesta, ja hyvää joulua kaikille!

Susanna, Leena ja toimistokoira Rilla

Tulevia tapahtumia

27.–30.12.2016 Oriveden kansantanssikurssi
13.1.2017 Folkforum
13.–14.1.2017 Folklandia-risteily
21.1.2017 Kiilaferesikurssi
21.–22.1.2017 Kansantanssin tekniikka ja musiikki
4.–5.2.2017 Kansantanssin opettaminen ja kehonhuolto
11.2.2017 Kirjailijavieraana Anna Kortelainen
28.2.2017 Kalevalan päivä
3.3.2017 Evakkoseminaari

Evakkotarinoiden keruu
Osana Evakkojuna-tapahtumaa käynnistämme muistitiedon keruun lasten evakkomatkakokemuksista. Jos tiedät jonkun henkilön tarinan, kerro se meille! Tarinoita hyödynnetään roolien muodostamisessa. Tarkoituksena on koota niin paljon oikeiden henkilöiden tarinoita, että kaikille kiinnostuneille voidaan antaa tosielämään perustuvan henkilön identiteetti. Saatuja tarinoita voidaan hyödyntää myös tapahtuman tiedotuksessa. Muisteluita voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi tai postitse osoitteeseen Karjalainen Nuorisoliitto, Strömbergintie 4 B, 00380 Helsinki.

Evakkojuna on tällä hetkellä täyteen varattu. Karjalaisen Nuorisoliiton kautta on mahdollista ilmoittautua vapaaehtoiseksi talkoolaiseksi auttamaan tapahtuman järjestelyissä, jolloin tapahtumaan pääsee osallistumaan maksutta. Talkoolaisia tarvitaan mm. junaoppaiksi, sairaanhoitajiksi ja letunpaistajiksi.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi Evakkojunaan

Ilmoittaudu evakkoseminaariin
Espoon työväenopisto Omnia, Evakkolapset ry ja Karjalainen Nuorisoliitto järjestävät yhteistyössä evakkouteen pureutuvan ”Sisulla 100-vuotiaaksi” -seminaarin Espoossa perjantaina 3.3.2017 klo 9
16. Seminaarin teemana on Suomen kulttuurinen ja historiallinen muotoutuminen parhaaksi paikaksi asua ja elää. Seminaarin osallistumismaksu 25 € sisältää aamiaisen ja lounaan. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 17.2. saakka osoitteessa ilmonet.fi (kurssitunnuksella E170898) tai puh. 020 692 444.


 


Vuoden 2016 Halaa Karjalainen Päivässä -haastekampanja päättyy juhlallisesti. Joulukuun halaus menee maatamme puolustaneille veteraaneille, joita haluamme kiittää sydämemme pohjasta. Vs. toiminnanjohtaja Susanna Salokanteleen halauksen otti vastaan Viipurissa syntynyt ja nuoruutensa viettänyt Jorma Tolvanen, 94. Aktiivista elämää edelleen viettävä Tolvanen oli mukana mm. Tali-Ihantalan taisteluissa.
Vaikka kampanjamme tuli tältä erää päätökseen, lupaamme jatkaa karjalaisten halaamista aina kohdatessa. Halaa karjalainen päivässä!

FolkForum 13.1.2017
Folklandia-risteilyä edeltää kansanmusiikin ja -tanssin ajankohtaisseminaari FolkForum. Tänä vuonna aiheena on koulutus. Seminaari järjestetään Helsingin Huutokonttorissa, josta pääsee kätevästi siirtymään laivalle.
Lue lisää

Tuunaa karjalanpaisti
Karjalanpaisti löytyy monesta joulupöydästä. Voisiko sen valmistaa toisin, esimerkiksi ilman lihaa? Kuvia ja ohjeita tuunauksista saa edelleen julkaista somessa tunnisteella #TuunaaMunPerinneruoka. Innovatiivisimmille on luvassa palkintoja.
Kiilaferesikurssi
Kiilaferesikurssilla on vielä muutama paikka vapaana. Ilmoittaudu nopeasti! Kurssi on lauantaina 21.1.2017 klo 10–16 Helsingissä Karjalatalon Wiipuri-salissa.
Ilmoittaudu kiilaferesikurssille
Viipuri-muki
Kansallispuvuista innoituksen saanut tuoteperheemme on kasvanut reilunkokoisilla kahvimukeilla, joissa on Viipurin kansallispuvun hamekankaan kuvio. Jäsenhinta 12 € (norm. 15 €). Lahjapakkaus (2 mukia ja Viipurin sekoitus -kahvi) 32 €.
Tilaa muki


This email was sent to leena.rintala@karjalainennuorisoliitto.fi
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Karjalainen Nuorisoliitto ry · www.karjalainennuorisoliitto.fi · Sitratori 3 · 00420 Helsinki · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp