Kesäkuun uutiskirje

19.6.2014

Kesä saatiin virallisesti avatuksi Karjalaisten kesäjuhlien myötä. Kiitos kaikille Lappeenrannassa mukana olleille! Yhdessä saimme aikaan hienot juhlat, joita kelpaa muistella kesälomalla. Lomailun lomassa osa meistä suuntaa Islantiin Barnlekiin, osa muihin kesätapahtumiin. Toivottavasti ehditte myös levätä ja kerätä voimia syksyä varten.

Kesällä on myös aikaa kirjoittaa runoja. Kesäjuhlilla julkistettiin Nuorisoliiton runokilpailu, johon toivomme runsasta osanottoa. Palkinnot ovat hienot! Lue lisää kilpailusta tästä uutiskirjeestä.

Toimistomme lomailee heinäkuun, ja seuraava uutiskirje ilmestyy elokuussa.

Hyvää kesää!      
    

 
KARJALAISET KESÄJUHLAT

Kis kis kis kis kippurahäntä, huomenna mennään Lappeenrantaan.
Mitä sinne tekemään? Kissanpoikia pesemään.


Kiitos kaikille Kesäjuhlille osallistuneille. Annathan meille palautetta tapahtumasta. Kyselyyn pääset tästä. 
 

VENEH - KARJALAINEN ELOKUVA

Veneh on 30 minuuttia pitkä elokuva, jonka tavoitteena on tehdä karjalaista kulttuuria ja karjalan kieltä tunnetuksi erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa sekä vahvistaa karjalaista identiteettiä. Elokuva valmistuu loppuvuodesta 2014. Katso tästä elokuvan traileri.

Jos haluat osallistua historian ensimmäisen karjalankielisen elokuvan rahoittamiseen, voit lahjoittaa rahaa mesenaatti-yhteisöpalvelun kautta. Jo 5 € lahjoituksella saat nimesi elokuvan lopputeksteihin! Lue lisää elokuvan yhteisörahoituksesta.

KOULUTUSTA

Luovan kirjoittamisen kurssi 19.–21.9.
Sinäkin osaat kirjoittaa! Tältä mieltä virkistävältä kurssilta saat piristysruiskeen syksyyn. Luovan kirjoituksen saloihin johdattaa Helsingissä Maarit Saarelainen.

Sielunlämmittäjäkurssi ja luento 7.–9.11.
Perinteinen karjalainen juhlaliivi valmistetaan Soja Muro-Hartikaisen opastuksella Helsingin Karjalatalolla. Lue lisää.

Johtajakoulutusta nuorille
Value Based Leadership -koulutus on suunnattu 20-25 -vuotiaille nuorille järjestötoimijoille. Koulutuksen järjestää Suomen Partiolaiset yhdessä Ruotsin partiolaisten kansssa. Tarkoituksena on kehittää nuoria johtamaan arvojensa mukaan sekä antaa heille kansainvälisiä kokemuksia. Lue lisää.
Matka-avustusta ulkomaisiin esiintymismatkoihin
Onko ryhmänne osallistunut johonkin Nuori Kulttuuri -tapahtumaan? Jos on, voitte hakea matka-avustusta ulkomaiseen esiintymismatkaan Nuori Kulttuuri -säätiöltä. Lisätietoa.
NYT MIE RUNOLLE RUPEAN -runokilpailu nuorille

Nyt haemme tämän päivän nuoren elämää heijastavia vapaita, villejä ja rosoisia tekstejä. Myös laululyriikoita voi lähettää kilpailuun. Kilpailutekstissä on oltava jokin karjalainen elementti, olkoon se murre, muoto, tarina taustalla tai joku muu. Päätuomarina on runoilija Vilja-Tuulia Huotarinen. Voittajat julkistetaan 11.10. Suuri Karjalainen Karonkka -risteilyllä.

Sarjat: 9-12 -vuotiaat ja 13-16 -vuotiaat. Palkintoina on mm. Kalevala Korun riipuksia. Voit osallistua enintään kolmella runolla. Lähetä runosi 5.9.2014 mennessä osoitteeseen Karjalainen Nuorisoliitto, Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki tai sähköpostilla osoitteeseen toimisto(at)karjalainennuorisoliitto.fi. Lue tästä kilpailuohjeet.
Muumipeikon juhannusruno

Pään painan ruohikolle
ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.

Voi leikitellä mielikseen,
voi ottaa jättää paikoilleen
tai olla niin kuin luonnostaan
ja maata vaan.

Mä peikko siihen uskoon jään,
on maailmaa tää minkä nyt mä nään.
Tove Jansson

Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi