Lokakuun uutiskirje

17.10.2012

Mitäs sitten tanhuttais?

Marraskuu on todellinen koulutuskuukausi: tarjolla on kädentaitoja ja tanssia kaiken ikäisille. Nyt on hyvä hetki tulla hakemaan uutta inspiraatiota ja aineistoa Rajantakaisen Karjalan tanssien kurssilta Mikkelistä tai tehdä feresi perinteisillä ohjeilla ja ehkä uusilla mausteillakin. Kouluikäisille tanssijoille on oma kurssi Karjalatalolla marraskuussa.

Evakon lauluun saa vielä lippuja, joten toimi nopeasti!

Nuorisoliiton toimistolla on myös tästä tammikuulle kolme rouvaa kahden sijasta, kun uusi harjoittelijamme aloitti työt 17.10. Adrienne Li jatkaa jo aloitettua aineistojen digitointia. Toiveena olisi saada kaikki vanha kurssi- ja vuosiohjelmamateriaali videoineen, musiikkeineen, nuotteineen ja ohjeineen sähköiseen muotoon, jolloin niiden hyödyntäminen helpottuu.


Syksyistä syksyä, talven tavoittelua!

Hilu, Anu ja AdriennePaula Sauhke/ Minun Karjalani-valokuvauskilpailu

TULEVIA TAPAHTUMIA

Kiitos syyspäivistä!
Kumarrus Karjalaiselle ja Wiipurilaiselle Osakunnalle upeista järjestelyistä! Viime viikonloppuna vietettiin Syyspäiviä urheilun ja akateemisten juhlatapojen merkeissä karjalatalolla.
Ensi vuodeksi olisi järjestäjän paikka auki! Ideoita otetaan vastaan.


 
Nykykarjalaisuus-seminaari 31.10.
Domus Gaudiumissa, (Leppäsuonkatu 22, Helsinki) puidaan karjalaisen perinteen olemusta nykypäivässä klo 18 alkaen. Alustajana muotoilun läänintaiteilija Paula Susitaival.
Lue lisää
 


Lasten tanssikurssi 10.11.
Yli 7-vuotiaiden tanssijoiden oma kurssi Karjalatalolla. Opettajina Juha-Matti Aronen ja Anna Pudas.
Ennakkoilmoittautumiset ja lisätietoa: info@karjalannuoret.fi
Lue lisääKuukauden leikki
Lokakuussa leikitään Ojaa. Ohjeet löydät täältä.Itse  Tehty-hanke
Nuorten ryhmät voivat hakea 100–500 euroa Itse tehty -rahaa oman projektin vauhdittamiseen. Katso hakuehdot ja lisätietoa hankkeen sivulta www.itsetehty.fi

 

Rajantakaisen Karjalan tanssien kurssi 16.-18.11.
Mikkelissä, Suomen Nuoriso-opistolla opetellaan rajantakaisen Karjalan tansseja Gornitsan Boris Shustovin ja Igor Garjushevin (musiikki) johdolla. Kurssi toimii myös valinnaisena opintojaksona järjestöjen yhteiseen ohjaajakoulutukseen.
Ilmoittautumiset toimistolle 31.10. mennessä. Lue lisää.


Kiilaferrekurssi 24.11.
Tule tekemään trendikäs ja perinteikäs kiilaferesi omista kankaista! Marja Toivosen vetämä kurssi pidetään Kangasalla.
Ilmoittautumiset 19.11. mennessä toimistolle. Lue lisääTilaa vuosiohjelma 2013
Vuosiohjelma 2013 on valmis ja tilattavissa toimistolta! Säestyksen sekä levyllä että kentällä hoitaa Sibelius-akatemian kansanmusiikin nuorisokoulutuksen yhtye. Porissa tavataan!Konsertti kajastaa, tapahtuma tulossa?
 Ilmoita tiedot Nuorisoliiton toimistolle, niin laitamme tapahtumasi Nettisivuíllemme, Facebook-sivulle sekä Uutiskirjeeseen. Näin tavoitat laajemman kiinnostuneiden joukon.
Muista myös www.kansantanssi.fi jonne saat tapahtumat, konsertit ja myös ryhmien esittelyt ja yhteystiedot julki! Sivua ylläpitää Kansanmusiikin ja –tanssin edistämiskeskus KEK.


 

Evakon laulu 17.11.
Viimeinen tilaisuus nähdä PKN:n koskettava Evakon laulu koittaa marraskuussa Karjalatalolla. Varaa lippusi nopeasti toimistolta!
Lue lisää


Parasta Pirkanmaalta-kansantanssikonsertti 10.11.
Sorokoska, Ahjolan Tanhuajien Tiistai-ryhmä sekä Vinkkarit Tampereen Nuorisoseurasta tuovat Hällä-näyttämölle 10.11. kattauksen uutta, vanhaa ja ennen kaikkea katsottavaa.
Konsertit alkavat klo 15.00 ja 17.00 Hällä-näyttämöllä osoitteessa Hämeenkatu 25.
liput 12€, lippuvaraukset osoitteesta sorokoska@sorokoska.fi
Lisätietoa www.sorokoska.fiGrönlek 2013
Nordlekin tanssi- ja musiikkitapahtuma järjestetään ensi kertaa Grönlannissa heinäkuussa 2013.
Lue lisääSKS Kalevalan kankahilla 18.10.
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää koko päivän seminaarin kansanrunouden tutkimisesta nykypäivänä. Paikka on SKS:n juhlasali, Hallituskatu 1. Vapaa pääsy.
Lue lisää


T-paitatilaus
Nuorisoliiton hienoja paitoja saa taas tilata! Teemme yhteistilauksen loppuvuodesta, tällä kertaa saatavilla myös LadyFit-mallia!
Hinnasto ja lisätietoa päivitetään Nuorisoliiton nettisivuille ja Facebookiin piakkoin.

Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi