Elokuun Uutiskirje

15.8.2013

Elokuinen tervehdys!

Perinteinen Kurppamatka eli Kurppis aloittaa Karjalaisen Nuorisoliiton toiminnantäyteisen syyskauden. Tänä vuonna kurppamatkalaiset suuntaavaat Käkisalmen, Pyhäjärven ja Valamon maisemiin. Syyskuun toisena viikonloppuna on vuorossa Nuorten Leiri ja kenttäohjelmistokurssi Päivärannan kurssikeskuksessa Imatralla. Nuorten leirille ovat tervetulleita kaikki 13-18-vuotiaat nuoret, ilmoittautumisia leirille ja ohjelmistokurssille otetaan vastaan 20.8. asti.

Touko- ja kesäkuussa kyselimme uusituilla nettisivuillamme mikä on paras harrastus ja näin mielipiteet jakautuivat: tanhu 85 %, paini 5 %, jääkiekko 10 %. Hienoa, että tanssi kiinnostaa, sillä järjestämme marraskuussa karjalaisten kansantanssien kurssin Mikkelissä, tervetuloa mukaan!

Lopuksi tunnelmia Karjalaisilta Kesäjuhlilta: "Minä ja tädit tykätään tanhuta. (Elli 8 v.)", "Äidillä on siniset silmät, isä on vihreäsilmäinen. Minulla on sinivihreät silmät. (Iida 7 v.)", "Minä, siskoni, äitini ja tätini olemme aina oikeassa. (Enni 9 v.)", "Olen perinyt tätini laukut ja laukkufriikkeyden (Vilma 17 v.)". Muun muassa tällaisia pohdintoja sukulaisuudesta saimme talteen kesäjuhlilla Sukupuupajassa. Piirustus on kilpailutyö teemalla "Minun kesäjuhlani".
 
Aurinkoista loppukesää!
Hilu ja Maria

TULEVIA TAPAHTUMIA

Nuorten leiri
Nuoret leireilevät 6.-.7.9. Imatralla, Päivärannan kurssikeskuksessa. Ilmoittaudu mukaan 20.8. mennessä toimistolle ja osallistu ohjelman suunnitteluun! Lue lisää!


Barnlek 2014!
BARNLEK tulee jälleen! Tällä kertaa tapahtuma järjestetään 9.-13.7.2014 Islannissa. Kyseessä on yhteispohjoismainen lasten ja nuorten kansantanssi- ja kansanmusiikkitapahtuma, joka järjestetään joka kolmas vuosi vuorotellen eri Pohjoismaissa. Lue lisää!


Lapset äänessä -hankkeen tavoitteena on panostaa lasten osallisuuden ja lapsen oikeuksien kehittämiseen toiminnan tasolla. Käy tutustumassa ja anna oma käytännön vinkkisi.
Lue lisää!


Tanssimania 26.-29.9.
Nykykansantanssifestivaali Tanssimania valtaa Tampereen! Lue lisää!

Kuukauden laululeikki
Elokuun laululeikkinä on Hevosenvaihto. Sanat, nuotit ja tanssiohjeet löytyvät täältä!


Vunukkakirja

Karjalainen vauvakirja, Vunukkakirja, on täällä! Hinta Nuorisoliiton jäsenille 30 €, muille 35 €. Tiedustelut ja tilaukset toimistolta tai tästä!

 


Tilaa kurssi omalle paikkakunnalle!
Kokoa porukka ja pitäkää oma Piirakkakurssi, Kiilaferesikurssi, Hygieniapassikoulutus tai ohjaajan starttikurssi! Ota yhteyttä toimistoon.
 


Oletko jo tutustunut?
Käy tsekkaamassa uudet kotisivut!  Linkki tässä

 

Tule opettelemaan kenttäohjelman tekoa!
8.9. Imatralla Päivärannan kurssikeskuksessa tehdään Rami Melingin johdolla Liiton vuosiohjelmaa 2014 ja samalla BARNLEK 2014 yhteisohjelmaa! Kurssin hinta 20 € sisältää lounaan. Ilmoittaudu 20.8. mennessä toimistolle. Mukaan mahtuu 16 nopeinta!


Karjalaisia kansantansseja lapsille -kurssi 15.-17.11.
Suomen Nuoriso-opistolla Mikkelissä. Kouluttajina kansantanssin opettaja Boris Shustov Gornitsasta ja karjalaisen kansantanssin asiantuntija Juha-Matti Aronen. Lisätietoa täällä.


Pronssista tanhumerkkiä suorittamaan!
Materiaalit ja suoritusohjeet Pronssista tanhumerkkiä varten löytyvät täältä.

 
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi