Karjalaisen Nuorisoliiton uutisia 14.4.2016                                                                                                                
Lue selaimessa

Tervetuloa GraniFolkiin!

GraniFolk, suomalaisen kansantanssin riemuisa ilotulitus, huipentaa kansantanssin riemuvuoden. Kauniaisissa viikkoa ennen juhannusta kohtaavat kansantanssin harrastajat ja ystävät karjalaisista suomenruotsalaisiin ja siltä väliltä. Tapahtumaan tulevien ryhmien osalta ilmoittautuminen GraniFolkiin ja luokitteluihin päättyy jo 15.4.!  Viimeistään nyt pitää siis ilmoittautua, sillä jälki-ilmoittautumisista veloitetaan 20 € lisämaksu.

GraniFolk tarjoaa yleisölle tasokkaita konsertteja sekä pääjuhlan, jossa on tunnin kestävä kansantanssin yhteisesitys. Konserttilippuja voi varata ennakkoon osoitteesta www.granifolk.fi. Pääjuhla ja avajaiset ovat maksuttomat.

Karjalatalolle on avautunut GraniFolkin tuotantotoimisto, hermokeskus, joka sykkii kiivaana aina itse tapahtumaan saakka. Olemme saaneet lisää henkilöitä remmiin; meitä on täällä nyt viisi! Antonia hoitaa GraniFolkin ilmoittautumiseen liittyviä asioita, Aijaleena vastaa talkoolaisten perehdytyksestä ja Inga tekee kuvitustöitä.

Perinneruokien tuunaushaasteessa on vuorossa erilaiset karjalaiset piirakat: vatruskat, sultsinat, supikkaat, pyöröt, tapuntaiset ynnä muut. Maaliskuun tuunauksista palkittiin Kirsi Karhusen kehittämä mangovispipuuro. Muistakaa käyttää tunnistetta #TuunaaMunPerinneruoka kun julkaisette ruokakuvia ja -ohjeita, jotta osallistutte kilpailuun.

Jäsenseuramme PKN täyttää tänä vuonna kunniakkaat 50 vuotta. Lue tämän kirjeen lopusta erikoistarjous 50-vuotisjuhlakonsertin lipuista.

Aurinkoa ja iloa!
Hilu, Leena, Antonia, Aijaleena ja Inga

#GraniFolk  #HalaaKarjalainenPäivässä   #TuunaaMunPerinneruoka   #yhdessätillsammans   #tanhu150v   #kansantanssi   #tanssinriemu


Tulevia tapahtumia: 
23.4. Liittokokous, Imatra
23.4. GraniFolkin harjoitukset, Imatra
14.5. GraniFolkin harjoitukset, Jyväskylä
15.5. GraniFolkin harjoitukset, Turku
16.–17.6. Kansantanssiluokittelu, Kauniainen
17.–19.6. GraniFolk, Kauniainen
9.7. Evakkovaellus, Urjala
2.–4.9. Kurppamatka, Kirvu-Viipuri
15.–16.10. Suuri Karjalainen Karonkka, Hki-Tallinna

 

 
   
Huhtikuun halaushaaste lähtee kaikille karjalaisille pitäjäseuroille. Seuroja on paljon, ja kutsumme ne kaikki mukaan halaamaan karjalaisen päivässä! Kuvassa toiminnanjohtajamme Hilu Toivonen-Alastalo on kaapannut halaukseen Wiipuri-yhdistyksen edustajan Kerttu-Liisa Paakkarin. 
 
Halaa Karjalainen Päivässä on Karjalaisen Nuorisoliiton vastine vihapuheelle ja suvaitsemattomuudelle. Kampanjassa kannustetaan erilaisuuden hyväksymiseen ja sukupolvet ylittävään kanssakäymiseen. Ikä, tausta ja ulkoiset ominaisuudet eivät saa olla esteitä ystävyydelle.
 
GraniFolk ja kansantanssiluokittelu
GraniFolkin ja GraniFolkin varaslähdön (=kansantanssiluokittelu) ilmoittautuminen päättyy jo 15.4.!

Katso täältä pakettien hinnat ja ilmoittautumisohjeet. 

Ohjelma yleisölle
Torstai 16.6.
luokittelukonsertit
Perjantai 17.6.
luokittelukonsertit
klo 18 Avajaiset Kauniaisten torilla
Lauantai 18.6.
klo 13.30 Juhlakulkue
klo 14 Granivillitys â€“ kansantanssiesityksiä kaupungilla
klo 16 Kansantanssikonsertti, lasten ja nuorten ryhmät, Uusi Paviljonki
klo 18 Kansantanssikonsertti, aikuisten ryhmät, Uusi Paviljonki
klo 23 Suviyön kirkkohetki, Kauniaisten kirkko
Sunnuntai 19.6.
klo 14 Pääjuhla urheilukentällä. Vapaa pääsy.

GraniFolkin konserttiliput: Aikuiset 12 €, alle 15-vuotiaat ja opiskelijat 8 €, alle 5-vuotiaat maksutta aikuisen sylissä.
Lippuvaraukset: www.granifolk.fi. Lippuja saa myös ovelta.

Tule talkoolaiseksi
Tarvitsemme reippaita talkoolaisia ohjaamaan pajoja, auttamaan ruokailuissa, majoitusvalvontaan, lipunmyyntiin jne. Jos olet etsimämme talkoolainen ja olet kiinnostunut tulemaan GraniFolkiin, käy täyttämässä talkoolaislomake täällä.

KEVÄTPÄIVÄT 2017
Missä järjestetään Kevätpäivät vuonna 2017? Haluaisitteko ne omalle paikkakunnallenne? Julistamme haettavaksi vuoden 2017 Karjalaisen Nuorisoliiton kevätpäivät. Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä liiton toimistoon.                   
 
Kutsu liittokokoukseen 23.4.
Tervetuloa Karjalainen Nuorisoliitto ry:n liittokokoukseen Imatralle 23.4. klo 15.30 Vuoksenniskan koululle. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Uusi putkihuivi
Rautu-Sakkolan sorokka-putkihuivi on saanut kaverikseen Raja-Karjalan harakka-putkihuivin. Sorokan ja harakan hinta on 10 € ja niitä voi tilata liiton toimistolta. 

 
Piirakat korviin
Karjalanpiirakka on nyt trendikäs. Ole ajan hermolla ja tilaa meiltä karjalanpiirakkakorvikset. Hinta 10 € + postimaksu. Hyvä lahjaidea!


MATKOJA

Kurppamatka 2.–4.9.
Vielä on muutamalle tilaa bussissa kulttuurimatkalla Viipuriin ja Kirvuun.
Lue lisää.


Matkoja Karjalaan
Jos et pääse Kurppamatkalle, yhteistyökumppanimme Lähialuematkat järjestää mielenkiintoisia opastettuja teemamatkoja rajantakaiseen Karjalaan. Tulevia matkoja:
Karjalan evankelisen seuran syntysijat Sortavalassa 20. – 22.5.
Arkkitehtuuria Viipurissa 8.6.
Sotahistoriallinen matka Tolvajärvelle ja Sortavalaan 30.9.–2.10.

Karjalaista perinnettä muualla

Suistamo-konsertteja Tampereella
Anne-Mari Kivimäen Sibelius-Akatemian taiteelliseen tohtorintutkintoon kuuluva Suistamo-sarjan konsertti Lakkautettu kylä ja lyhytelokuva Sijaton sielu esitetään Tampere-talossa 27.4. klo 19. Sarjan toinen konsertti Pahan laulu kuullaan Wivi Lönn -salissa 6.5. klo 18. Lisäksi Kivimäki kertoo tutkimuksestaan ja musisoi Metson musiikkiosastolla 25.4. klo 18.

Värttinällä kehräystä
Kansallismuseon neulontakahvilassa 28.4. klo 16 opetellaan värttinällä kehräämistä. Kahvittelun lomassa kehräämisen saloihin johdattaa Laura Hämäri. Lue lisää.

Kansainvälinen tanssin päivä 29.4.
Päivän aikana tuodaan esiin tanssin merkitystä ympäri maailmaa. Myös Suomessa tanssitoimijat järjestävät tanssiaiheista ohjelmaa, ja jakavat tanssin iloa ja  energiaa kaikille. Lue lisää.

Kyykkää
Koko perheen kyykkätapahtuma kutsuu kokeilemaan kyykkää Seurasaareen kyykkäkentälle (juhlakentän vieressä) helatorstaina 5.5. klo 11–13. 
 

Pääkaupungin Karjalaiset Nuoret ry juhlistaa 50-vuotista toimintaansa karjalaiseen vuotuisperinteeseen pohjautuvalla konsertilla 7.5. klo 17 Savoy-teatterissa. Seuran ryhmät ovat luoneet ohjelmat eri juhlapyhien ja perinteiden teemoista tuoden perinteen tähän päivään. Lavalla nähdään yli sata tanssijaa ja laulajaa.

Konseptin ja musiikin johto: Arttu Kunnasto ja Rami Meling.

Lippuja (20/15 €) on myynnissä keskiviikkoisin Karjalatalon aulassa klo 17.30–19.15. Lippuja voi varata myös sähköpostitse: teemu.hanninen(at)iki.fi ja timo.nerkko(at)ehyt.fi

Nyt ryhmille ennakkovarauksen yhteydessä erikoistarjous! 10 lipun tilaajalle 1 lippu ilmaiseksi ja 20 lipun tilaajalle jopa 3 ilmaista lippua! Lue lisää

Copyright © 2016 Karjalainen Nuorisoliitto ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp