Helmikuun uutiskirje

 
Lue selaimessa

Kevättalvinen tervehdys!
Kevät on kohta täällä, samoin Karjalaisen Nuorisoliiton Kevätpäivät. Kevätpäiville ja sen yhteydessä järjestettävään kansantanssiluokitteluun pääsee nyt ilmoittautumaan. Tulkaa tapaamaan muita ja pitämään hauskaa!

Sivustomme www.100pistoa.fi kaipaa päivitysapua. Tehdään sivustoa yhdessä. Vinkatkaa meille vanhoja leikkejä, loruja ja lauluja, jotka kannattaisi jakaa muiden kanssa. Haastatelkaa vanhempianne ja isovanhempianne heidän lapsuuden leikeistään. Aineistoa voi lähettää suoraan meille tai julkaista Facebook-sivulla 100 pistoa perinteeseen.

Seuraavan kerran tapaamme Kalevalan päivänä Tennispalatsissa. Tervetuloa joko kansallispuvussa tai tuunatussa asussa juhlistamaan kalevalaisia juuriamme.


Susanna, Leena ja toimistokoira Rilla

Tulevia tapahtumia

28.2.2017 Kalevalan päivä Tennispalatsissa
3.3.2017 Evakkoseminaari, Espoo
8.4.2017 Kansantanssiluokittelut, Porvoo
15.–18.6.2017 Sata pistoa perinteeseen -leiri, Petäjävesi
26.–30.7.2017 Europeade, Turku
26.8.2017 Evakkojuna

Kalevalan päivä 28.2.2017
Tule tuulettamaan kansallispukuasi Helsingin kaupungin taidemuseoon Tennispalatsiin Kalevalan päivänä tiistaina 28.2. klo 16–19. Haluamme täyttää koko museon kansallispuvuilla ja tuunatuilla kansallispuvuilla. Illan ohjelma on monipuolinen: musiikkia, lausuntaa, kehruutyöpaja, tuohityöpaja, koruseminaari ym. Museoon on vapaa pääsy koko illan ajan. Lue lisää.Porvoon mitalla 
Kansantanssiluokittelut Porvoossa 8.4.2017
Kevätpäivät ja kansantanssiluokittelu pidetään tänä vuonna yksipäiväisenä tapahtumana Porvoossa kulttuuritalo Grandissa lauantaina 8.4. Pop up -työpajojen teemana on pääsiäinen: teemme virpomavitsoja ja koristelemme munia perinteiseen ortodoksiseen tyyliin. Oheisohjelmana tanssitaan humppaa ja tutustutaan Porvoon idylliseen vanhaan kaupunkiin opastetulla kiertokävelyllä. Tapahtuman ilmoittautuminen päättyy 3.3.

Ilmoittaudu Kevätpäiville

Sata pistoa perinteeseen -kesäleiri Petäjävedellä 15.18.6.2017
Yhteinen kesäleirimme Helkanuorten liiton kanssa pidetään Petäjävedellä viikkoa ennen juhannusta. Idyllinen Petäjävesi tunnetaan mm. vanhasta puukirkosta, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Leirillä tanssitaan, soitetaan, lauletaan, tehdään käsitöitä ja viihdytään yhdessä. Lauantaina tehdään retki Jyväskylään. Leirimaksu on 50 € lapsilta ja 55 € aikuisilta sisältäen täysihoidon ja ohjelman. 

Evakkoseminaari 3.3.
Espoon työväenopisto Omnia, Evakkolapset ry ja Karjalainen Nuorisoliitto järjestävät yhteistyössä evakkouteen pureutuvan ”Sisulla 100-vuotiaaksi” -seminaarin Espoossa perjantaina 3.3. klo 9–16. Seminaarin teemana on Suomen kulttuurinen ja historiallinen muotoutuminen parhaaksi paikaksi asua ja elää. Seminaarin osallistumismaksu 25 € sisältää aamiaisen ja lounaan. Ilmoittaudu seminaariin 3.3. mennessä.
Ilmoittaudu evakkoseminaariin
Liittokokous
Karjalaisen Nuorisoliiton sääntömääräinen liittokokous pidetään lauantaina 8.4. Porvoossa kulttuuritalo Grandissa.

Toimintatiedot 2016
Jäsenseurojen toimintatiedot viime vuodelta pyydetään toimittamaan 20.2. mennessä.
Ilmoita toimintatiedot
Nyt on viimeiset hetket ilmoittautua Turun Europeade-tapahtumaan. Ilmoittautuminen päättyy 20.2. Meillä karjalaisilla on Turussa oma konsertti, jonne on mahdollisuus päästä esiintymään kaikilla Turkuun tulevilla ryhmillämme! Tapahtuman ilmoittautumislomake täältä. Lisätietoja Europeadesta Hilulta: hilu.toivonen-alastalo(at)europeade2017.fi, puh. 050 563 6907.

Talkoolaiseksi Europeadeen
Europeadeen odotetaan 5000 osallistujaa, jotka majoitetaan 15 koululle kaupungin keskustaan ja sen ympäristöön.

Yhdistyksiä haetaan ottamaan vastuulleen majoituskoulun hoitamisen. Talkoolaisten tulee olla käytettävissä ma 24.7. – ma 31.7. Henkilöt voivat viikon aikana toki vaihtua.

Talkoolaisille tarjotaan ruoat työvuoron aikana, tapahtumapassi (väh. 18 tunnin työpanoksesta) ja talkoopaita. Kullakin koululla pitää olla vähintään 2 hlöä talkoovuorossa kerrallaan ympäri vuorokauden. Yhdistyksen tulee järjestää koululla kioskitoimintaa, jonka myyntitulot saa itselle. Olkaa yhteydessä Hiluun 15.3. mennessä: hilu.toivonen-alastalo(at)europeade2017.fi,
puh. 050 563 6907.

Suomenruotsalaisia tanssikursseja
Finlands Svenska Folkdansring kutsuu kansantanssikursseille. 18.3. tanssitaan hamboa ja masurkkaa Tampereella (lue lisää)., ja 22.4. perehdytään uusmaalaiseen purpuriin Loviisassa (lue lisää). This email was sent to leena.rintala@karjalainennuorisoliitto.fi
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Karjalainen Nuorisoliitto ry · www.karjalainennuorisoliitto.fi · Sitratori 3 · 00420 Helsinki · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp