Syyskuun uutiskirje 15.9.2016                                                                                                       
Lue selaimessa

Suomi täyttää 100 vuotta – perinnepistoin juhlavuoteen

Kesäloman jälkeen toiminta jäsenseuroissamme on alkanut vauhdikkaasti. On palattu vanhojen harrastusten pariin ja saatu houkuteltua uusia jäseniä mukaan. Liiton toimistolla suunnittelemme täyttä vauhtia jo ensi vuoden toimintoja. Ensi vuonna vietetään itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlaa teemalla "Yhdessä". Meillä juhlavuosi näkyy monin yhteisin hankkein muiden järjestöjen kanssa, niistä suurimpana yhdessä Helkanuorten kanssa toteutettava Sata pistoa perinteeseen -hanke.

Ensi vuonna olemme vahvasti kansainvälisiä. Lapsiryhmiämme on lähdössä kauas Färsaarille Barnlek-tapahtumaan. Vielä isompi tapahtuma on euroopanlaajuinen kansanperinnefestivaali Europeade Turussa heinäkuussa. Tässä uutiskirjeessä saat esimakua siitä, mitä kaikkea ensi vuodelle on luvassa.

Syysterveisin
Hilu ja Leena

PS. Vielä ehtii osallistua perinneruokien tuunaushaasteeseen. Syyskuussa tuunataan sieniruokia :)
 


Tulevia tapahtumia
15.10. Naiskuva meillä ja muualla -seminaari, Kansallismuseo
22.10. Kansantanssia erityisryhmille, Lahti
12.11. Kansanomaiset paritanssit, Helsinki
13.–14.1.2017 Folklandia-risteily, m/s Silja Europa
 
Kansallispuvun päivä 24.9.
Suomen käsityön museossa Jyväskylässä juhlitaan kansallispukua jo 11. kertaa lauantaina 24.9. klo 11–17.  Päivän aikana voi täydentää omaa kansallispukuaan kansallispukutarvikkeiden myyntitorilla ja kuulla luentoja, joissa keskitytään kansallispukujen perinteeseen ja pukututkimukseen. Työnäytöksessä esitellään kansallispukujen kirjontaa.

Sata pistoa perinteeseen 15.18.6.
Karjalaisen Nuorisoliiton ja Helkanuorten liiton yhteinen kesäleiri Sata pistoa perinteeseen on yksi Suomi 100 -juhlavuoden hankkeista. Leirillä kokoonnumme yhdessä Keski-Suomen opistolle Suolahteen tanssimaan, soittamaan, laulamaan ja tuunailemaan. Leirin aikana tutustutaan keskisuomalaiseen kulttuurimaisemaan ja valmistellaan esityskuntoon hieno Sata pistoa perinteeseen -näyttämöesitys. Leiri sopii erinomaisesti 8–13 -vuotiaille lapsille ohjaajineen. 
 
BARNLEK 5.9.7.
Lapset ja nuoret kaikista Pohjoismaista kokoontuvat ensi kesänä Färsaarille tanssimaan ja soittamaan. BARNLEK -tapahtumaan odotetaan noin 700 osallistujaa. Suomessa tapahtuman järjestelyistä vastaa Barnlek-komitea, jonka jäsen Hilu on. Kaikki tapahtumaa koskeva informaatio jaetaan kansantanssi.com -sivulla ja tapahtuman Facebook-sivulla. Tapahtuman osallistumismaksu on n. 235 € sisältäen ruoat, majoituksen ja ohjelman. Lisämaksusta voi osallistua retkille ja varata lisämajoitusöitä.
 
Matkaa varten on pyydetty yhteistä tarjousta Suomen ryhmille. Matkakustannusten hinta liikkunee 600-700 €/hlö välillä. Tapahtuman osallistujamäärä on rajoitettu eri maiden kesken. Keräämme alustavat ilmoittautumiset suomenkielisiltä järjestöltä 30.9. mennessä. Mikäli lähtijöitä on enemmän kuin paikkoja, tullaan paikat jakamaan komitean toimesta. Aikuisia voi olla mukana vain yksi viittä lasta kohden.
 
Alustava ilmoittautuminen tehdään täällä. Barnlekin yhteisohjelma koostuu viime kesän GraniFolkin tansseista. Suosittelemme tapahtumaa 13–16 -vuotiaille tanssijoille, joilla on jo useampi harrastusvuosi takana.

Europeade 26.-30.7.
Ensi kesänä Turku tulvii kansainvälisiä värejä, kun Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma rantautuu ensimmäistä kertaa Suomeen. 5000 osallistujaa pitää huolen, että tanssi ja soitto näkyvät kaupungissa isosti. Europeade on suurin perinneväen Suomi 100 vuotta -tapahtuma, jonne kaikkien suomalaisten harrastajien toivotaan osallistuvan iästä, taidoista ja tyylistä riippumatta. Ryhmät esiintyvät eri puolilla kaupunkia sekä avajais- tai päätöstilaisuudessa. Lauantaipäivän kruunaa värikäs kulkue pitkin Aurajoen rantaa. Lapsille on omaa ohjelmaa.
 
Osallistumismaksu on 120 €/hlö. Lasten ryhmät (alle 12 v.) maksavat 75 €. Hinta sisältää ohjelman, koulumajoituksen ja ruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen). Ennakkoilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 15.12. Tarkempia lisätietoja Hilulta ja täältä.
Europeaden sivut

Europeaden yhteisohjelmia harjoitellaan Turussa Jyrkkälän nuorisotalolla 2.10. Lue lisää.

Ohjelmistopaketti 2017
Lokakuun puoliväliin mennessä valmistuu karjalainen vuosiohjelmisto, joka koostuu Europeaden yhteistansseista ja karjalaisten tanssien arkistojen aarteista.

Karjalaiset kesäjuhlat 16.18.6.
Karjalan Liitto on ilmoittanut, että Karjalaiset kesäjuhlat ovat heidän ja kulloisenkin piirin järjestämä tapahtuma. Nuorisoliitto ei ole siis enää yksi järjestäjätahoista. Kansantanssin yhteisesitys ei mahtunut mukaan ensi vuoden juhlien ohjelmaan emmekä saaneet avustusta koulumajoituksen järjestämiseen. Näin ollen Karjalainen Nuorisoliitto ei järjestä toimintaa jäsenistölleen Jyväskylän kesäjuhlilla. Olemme pahoillamme, että emme enää saa olla mukana tekemässä karjalaisten yhteistä suurtapahtumaa. Se on ollut jäsenistöllemme tärkeä vuosittainen juhla. Jäsenemme ovat kuitenkin tervetulleita osallistumaan tapahtumaan yksittäisinä osallistujina. Tapahtuman sivut.
Tuunaa sieniserpa 
Syyskuussa kehittelemme uusia sienireseptejä. Katso täältä sieniserpa-perinneruoan ohje ja kehitä siitä oma sovellus. Sosiaalisessa mediassa tunnisteella #TuunaaMunPerinneruoka -merkityt ohjeet palkitaan!
Evakkojunasta varattu jo yli puolet!
Evakkojuna 2017 -tapahtuman järjestelyt etenevät mallikkaasti. Kymmenen puuvaunun ja härkävaunun Evakkojuna starttaa lauantaina 26.8.2017 klo 9 Tampereen asemalta. Noin klo 14 aikoihin saavutaan Haapamäen Höyryveturipuistoon, jossa vietetään pääjuhlaa ja järjestetään markkinat, ruokailu, tanssia, karaokea ja muuta ohjelmaa. Luvassa on ainutlaatuinen elämys! Karjalainen Nuorisoliitto on mukana tapahtumassa ohjelmantuottajana ja letunpaistajana. Toivomme innokkaiden roolipelaajien ilmoittautuvan mukaan! Kevään aikana järjestämme roolin rakentamiseen ja 1940-luvun pukeutumiseen liittyvää koulutusta. Evakkojuna-sivut.
MUUALLA TAPAHTUU

Evakkotiellä -teemapäivä 17.9.
Lottamuseolla Tuusulassa vietetään lauantaina 17.9. Evakkotiellä-teemapäivää. Päivän aikana voi tutustua päänäyttelyn uusittuun evakko-osioon. Museokahvila Lottakanttiinissa on tarjolla herkullisia perinneleivonnaisia ja lounas. Ohjelma: klo 13 Elokuva Elisenvaaran tragedia, klo 14 Keravan lausujien runoesitys – Interrail vv. 1939–1944. Vapaa pääsy. Lue lisää.

Takaisin Karjalaan  Caj Bremer Neuvosto-Karjalan runokylissä
Valokuvaaja Caj Bremerin valokuvanäyttely on esillä Gallen-Kallela Museossa Espoossa 10.9.–15.1. Lue lisää.
MATKAT

Kynttilämatka Viipuriin
Pro Sorvalin hautausmaa ry ja Wiipuri-Yhdistys ry järjestävät 5–.6.11.2016 matkan Viipuriin. Matkan aikana sytytetään hautakynttilät seuraaville hautausmaille: Sorvali, Ristimäki, Lepola, Tammisuo sekä sankarihaudat. Hinta 250 € sis. ryhmäviisumin, bussikuljetukset, majoituksen hotelli Viktoriassa, lounaan ja kuljetukset paikan päällä. 72 € alennus omasta viisumista. Lisämaksu yhden hengen huoneesta 25 €. Lähtö klo 6.30 Hämeenlinnasta ja klo 8.15 Helsingistä. Ilmoittautumiset 30.9. mennessä: galina.pronin[at]welho.com, 050 563 4518.

Jäsenille alennusta Venäjän viisumeista
Karjalaisen Nuorisoliiton jäsenet saavat 10% alennuksen Lähialuematkojen välittämistä Venäjän kerta-, kaksikerta- ja monikertaviisumeista. Alennus on voimassa toistaiseksi ja se koskee myös jäsenten perheenjäseniä. Viisumitilauksen voi tehdä sähköisessä SoloVisa-palvelussa tai asioimalla Lähialuematkojen toimistossa (Helsingin päärautatieasema tai Vuorimiehenkatu 3). Tilaa viisumi sähköisesti.

Jäsenetu: Pietarin juna-hotellipaketit
Karjalaisen Nuorisoliiton jäsenet ja heidän kanssaan samassa seurueessa matkustavat saavat 20 €/hlö alennuksen 3 yön juna-hotellipaketeista Pietariin. Alennus koskee verkkokaupassa varattuja valmismatkoja, jotka tehdään marras- ja joulukuussa 2016. Valmiiseen matkapakettiin sisältyy edestakaiset Allegro-junamatkat, majoitus hotelli Dostojevskyssa tai Sokos Olympia Gardenissa, aamiaiset hotellissa ja kuljetus asemalta hotelliin. Viisumi ja muut oheispalvelut lisähintaan. Alennuksen saa kirjoittamalla koodin ALE20 verkkokaupan Alennus-kenttään. Lisätiedot ja varaukset


Copyright © 2016 Karjalainen Nuorisoliitto ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp