Helmikuun uutiskirje 16.2.2015

Kohti kevättä

Eilen vietettiin jälleen Ravintolapäivää, ja karjalaista katuruokaa oli tarjolla ainakin Helsingin Museokadulla. Seuraavaan Ravintolapäivään 16.5. haastamme kaikki perustamaan omia karjalaisia katuravintoloita missä ikinä olettekin. Meiltä liitosta saatte valmista markkinointimateriaalia. 

Kevätpäivät on odotettu vuosittainen tapaamispaikkamme, ja tänä vuonna kohtaamme Kotkan Karhulassa 17.–19.4. Tapahtuman ilmoittautuminen on alkanut. Karhulasta kajahtaa!

Tänä vuonna vietämme suomalaisen kansallispuvun juhlavuotta. Nyt on hyvä hetki kaivaa puku kaapista ja tarkistaa sen kunto ja sopivuus. Seuraava tilaisuus kansallispuvun käyttöön on Kalevalan päivänä 28.2., jolloin Kalevala täyttää 180 vuotta ja Kanteletar 175 vuotta.

Ilo pintaan!
Hilu, Leena ja Magdalena


Karjalainen Nuorisoliitto edusti kansallispuvuissa Karjalan Liiton puheenjohtajan Marjo Matikainen-Kallströmin syntymäpäivillä 3.2.2015.

Muistututus vuoden 2014 toimintatietojen toimittamisesta
Jäsenseurojen toimintatiedot viime vuodelta on toimitettava Karjalaiseen Nuorisoliittoon 20.2.2015 mennessä. Katso täältä lisätietoa.

TULOSSA

KEVÄTPÄIVÄT

Enää kaksi kuukautta Kevätpäiviin! 17.–19.4. kajahtaa Karhulassa lujaa. Tule mukaan! Ilmoittaudu 16.3. mennessä ilmoittautumislomakkeella. Valittavana on osallistumispaketti koulumajoituksella, päiväpaketti ja osallistumismerkki. Merkit ja paketit sisältävät myös luokittelun ja kulttuurikatselmuksen osallistumismaksut.

Kansantanssiluokittelu
Kansantanssikonsertit pyörivät Kyminsuun kulttuuritalossa koko lauantain. Lämmittely- ja vaatteidenvaihtotilat sijaitsevat viereisessä rakennuksessa. Ryhmäkohtaiset esitystiedot tulee toimittaa lomakkeella 23.3. mennessä.

Kulttuurikatselmus
Hoi kaikki laulajat, näyttelijät, koomikot ja muusikot! Kulttuurikatselmuksessa Kyminsuun kulttuuritalon lava on teidän. Katselmus on päivällä, kansantanssikonserttien välissä. Esitystiedot tulee toimittaa 23.3. mennessä lomakkeella.

Kesäjuhlatanssien harjoitukset
Hyvinkään kesäjuhlien yhteistansseja tanssitaan sunnuntaina 19.4. Rauhalan koululla. Ohjeita, nuotteja ja CD-levyä voi tilata Karjalaisesta Nuorisoliitosta. Harjoitusvideot ovat katsottavissa YouTubesta.
 


Säpsä- ja sorokkapaja
Tule valmistamaan feresipukeutumiseen kuuluva aikuisen naisen päähine Soja Murto-Hartikaisen ohjauksella nuorisotalo Kulmaan (Karhunkatu 2) lauantaina 18.4. Pajaan ilmoittaudutaan etukäteen. Materiaalimaksu 10 €. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet.

Liittokokous
Karjalainen Nuorisoliitto ry:n sääntömääräinen vuosikokous on Karhulassa Rauhalan koululla sunnuntaina 19.4. Toivomme, että seurat lähettäisivät paikalle myös nuoria edustajia. Lapsille on tarjolla oma lasten liittokokous.

Poimintoja Kevätpäivien muusta tarjonnasta:
- lasten illanvietossa rap-artisti Evidentti!
- oma leipomo!
- Kulmassa Kaikki pelaa!
- leivo oma pizza!
- yökahvilassa lihapiirakoita ja höyrynakkeja!

 
Halihiljaa
Tanhuvakan sävelmistön paritanssit on julkaistu Halihiljaa-CD-levyllä. Levyn hinta on 20 € ja sitä voi tilata Suomalaisen Kansantanssin Ystäviltä.

Samuelin Poloneesi Helsingissä
Kansanmusiikin talvitapahtuma Samuelin poloneesi järjestetään Helsingissä 6.–8.3. Esiintyjinä mm. Shaika Balalaika ja Pirnales. Muista myös Kansanmusiikin isompi ilta Musiikkitalossa 7.3. Lue lisää.

Kysely tanssiryhmille
Tanssin taloa suunnitellaan Kaapelitehtaalle Helsingin Ruoholahteen. Tanssin talo ry haluaa kuulla kansantanssiryhmien tarpeista ja toiveista tulevan Tanssin talon suhteen. Käy vastaamassa kyselyyn ja vaikuta!

Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi