Elokuun uutiskirje

15.8.2012

Elokuinen karjalaistervehdys

Kesäloma on takana ja levännein mielin palaamme jälleen arkeen. Karjalaisen Nuorisoliiton syyskausi on täynnä toimintaa. Kohta lähdemme kurppamatkailemaan Petroskoihin ja Kizhin saarelle ja pian reissun jälkeen nuoret valtaavat Kannusjärven koulun Haminassa Nuorten leirin ja Kansantanssiohjaajan starttikurssin merkeissä.

Tämän syksyn aikana ohjaamisesta kiinnostuneilla on mahtava tilaisuus saada koulutusta. Starttikurssin lisäksi saa suoritettua kolmivaiheiset Kansantanssiohjaajan perusopinnot. Koulutusten hinnat on laskettu todella alas. Nyt seurat ja ryhmät: ilmoittakaapa apuohjaajat kurssille! Mahtavien Tanssipitojen jälkeen kansantanssiharrastus on kovassa kurssissa. Pidetään lippu korkealla!

Aurinko paistaa!
Hilu

TULEVIA TAPAHTUMIA

LASTEN JA NUORTEN OMAA TOIMINTAA

Majanrakennuskilpailu 2012

Alle 16-vuotiaiden lasten valtakunnallinen Majanrakennuskilpailu käynnistyi toistamiseen. Kilpailulla edistetään lasten osallisuutta, lisätään lasten kokemuksia toimia luonnossa ja tiedotetaan Lapsen oikeuksista. Kilpailun idea on lähtenyt lapsilta itseltään ja sitä toteutetaan hyvästä tahdosta.

Kilpailuun voi osallistua 1.7.-31.10. välisenä aikana. Tuona aikana voi ihailla kilpailuun osallistuneita majoja Majagalleriassa. Äänestys finalisteista käydään 1.-9.11. kilpailun nettisivuilla. Tuomariston valitsemat kilpailunvoittajat julkistetaan ja palkitaan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Kilpailun säännöt, rakennusvinkit ja -materiaalit sekä osallistumislomakkeen löydät kilpailun nettisivuilta osoitteesta www.majanrakennus.fi


Nuorten oma Myrsky-haku on käynnissä 

Nuorten oma Myrsky-haku on tarkoitettu 12-25-vuotiaiden nuorten omille taideprojekteille. Projekti voi liittyä mihin taiteenlajiin tahansa tai siinä voi yhdistyä eri taiteenlajeja. Projektissa tulee olla vähintään kolme nuorta.

Tukea on tarjolla 50-400 euroa materiaali- ja vuokrakuluihin, jonka lisäksi palkkaamme projektille taiteilijavalmentajan. Taiteilijavalmentajan tarkoituksena on toimia nuorille innostajana ja tukena muutaman lyhyen työpajan tai parin viikonlopun mittaisen jakson verran. Päävastuu projektin vetämisestä ja taiteen tekemisestä kuuluu kuitenkin nuorille itselleen. Nuorten oma Myrsky-tuki on tarkoitettu pääasiallisesti nuorille, joilla on vähävaraisuuden tai syrjäisen asuinpaikan vuoksi vähän mahdollisuuksia osallistua taideharrastustoimintaan. Haku on käynnissä toistaiseksi osoitteessa: www.myrsky.info


Mahis-tuen haku käynnissä

Syksyn ensimmäinen Mahis-ohjaajien tuenhaku on nyt alkanut! Koulutuksen käynyt Mahis-ohjaaja voi hakea 600 euron tukea nuorten suunnittelemien vapaa-ajan projektien toteuttamiseen 31.8. mennessä. Syksyn aikana projektitukea voi hakea myös 31.10. ja 15.12. mennessä. Tutustu Mahikseen

KOULUTUSTA

Kansantanssiohjaajan starttikurssi
Nyt kaikki apuohjaajat ja ohjaamisesta kiinnostuneet kurssille! Kansantanssiohjaajan starttikurssi järjestetään sunnuntaina 9.9. Haminassa Kannusjärven koululla. Kesto on 8 oppituntia. Kurssilla käydään läpi kansantanssin terminologiaa, vakio-osat, otteet ja kuviot. Starttikurssin käytyäsi voit osallistua Kansantanssiohjaajan 3-vaiheiseen koulutukseen. Hinta 30 € sis. kurssimateriaalin ja lounaan. 
Ilmoittautumiset 20.8. mennessä Hilkka, Hilu, Toivonen-Alastalo, hilu [at] karjalainennuorisoliitto.fi tai p. 050 563 6907.

Kansantanssin ohjaajakoulutus
Kansantanssijärjestöjen yhteinen ohjaajakoulutus järjestetään syksyllä Mikkelissä. Ilmoittaudu mukaan 10.9. mennessä 050 468 6388, hannu.nipuli(at)nuorisoseurat.fi. Yhden kurssiviikonlopun hinta on 55 € mikäli osallistujia on vähintään 20.
Aikataulu:
I Kansantanssin opettamisen perusteet 28.30.9.
II Kansantanssin tekniikka ja musiikki 16.18.11.
III Kansantanssin opettaminen ja kehonhuolto 14.16.12.

Nyt kannattaa lähteä starttikurssille ja ohjaajakoulutukseen. Näitä ei jatkuvasti järjestetä. Tämä on tilaisuutesi!

Ohjelmistokurssi
Karjalaisen Nuorisoliiton ohjelmistokurssi pidetään Hyvinkäällä lauantaina 29.9. klo 10.00 alkaen. Kurssilla käydään läpi Porin 2013 Kesäjuhlien tanssit sekä lisäohjelmistoa, keskustellaan ja verkostoidutaan. Kouluttajina Hilkka Toivonen-Alastalo ja Rami Meling.
Hinta (sis. kurssin ja lounaan): 45 € jäsenille, 55 € ei-jäsenille
Ilmoittautumiset 18.9. mennessä: toimisto [at] karjalainennuorisoliitto.fi tai p. 045 673 3223

OK kouluttaa yhdistystoimijoita
OK-opintokeskus tarjoaa syksyllä koulutusta yhdistyksissä ja järjestöissä toimiville. Koulutusta on saatavana muun muassa kampanjoinnista, arkistoinnista ja sosiaalisesta mediasta. Lue lisää.

NUORISOLIITON KASSI
Supikkaat kulkevat mukana tanhutreeneissä kauniissa Nuorisoliiton kangaskassissa. Pitkäsankainen kassi kulkee kätevästi olalla. 
Kassia on myynnissä tapahtumissamme ja sen voi myös tilata liiton toimistosta. Hinta 7 €.
TULE MUKAAN!

Nuorten leiri 7.-8.9.
Yleisön pyynnöstä 12–17 -vuotiaiden tanhuvapaa leiri tulee taas! 7.–8.9. kokoonnutaan Haminan Kannusjärvelle tekemään yhdessä, syömään, uimaan ja solmimaan uusia ystävyyssuhteita. Ei aikuisille!
Hinta: 25€ pe-la, 35€ pe-su (aamiaiseen asti), 45€ Nuorten leiri + starttikurssi
Ilmoittautumiset 20.8. mennessä Hilkka, Hilu, Toivonen-Alastalo, hilu [at] karjalainennuorisoliitto.fi tai p. 050 563 6907.

Luottamushenkilötapaaminen 13.10.
Karjalainen Nuorisoliitto kutsuu jäsenseuroijen luottamushenkilöt tapaamiseen Karjalatalolle la 13.10. klo 10.00-14.00. Koulutusta, keskustelua ja vertaistukea. Pistä päivä muistiin. 

Syyspäivät 13.–14.10.
Yhdessä osakuntien kanssa järjestettävässä tapahtumassa lyödään yhteen syyspäiväperinteet kyykkineen ja reipas osakuntakulttuuri. Tule katsomaan Helsingin Karjalatalolle 13.–14.10., mitä siitä syntyy! Syyspäivät on tarkoitettu "entisille nuorille" eli tapahtuma on K-18.

Evakon laulu 17.11.
Pääkaupungin Karjalaisten Nuorten tunteikas Evakon laulu -esitys nähdään la 17.11. klo 16.00 Karjalatalolla. Lähes 100 eri-ikäistä esiintyjää. Kesto n. 1 tunti. Liput 15€/20€. Lisätietoja tapahtumasivultamme.


Valokuvakilpailu
Kansallispukufoorumilla julkaistaan ensi joulukuussa kansallispukuisten poikien joulukalenteri. Kalenteriin etsitään kuvia valokuvakilpailulla. Voittaja saa 250 €, toiseksi tullut 70 € ja kolmas 50 €. Kilpailuaika päättyy 31.10. Lue tästä kisan ohjeet.

LEIKIN AIKA! 
Elokuussa olemme karhusilla. Yksi leikkijöistä rupeaa karhuksi. Karhu menee muista hieman syrjemmälle. Toiset leikkijät ovat poimivinaan marjoja ja lähestyvät karhua. He eivät saa olla huomaavinaankaan karhua. Sopivan hetken tullen karhu hyökkää yllättäen esiin ja ottaa kiinni niin monta marjastajaa kuin saa. Poimijat yrittävät paeta parhaansa mukaan. Kiinni saadut joutuvat pois leikistä. Näin otetaan kaikki kiinni, ja viimeisestä tulee karhu seuravaan leikkiin.

Leikkimuistiinpano on peräisin Laatokan Karjalasta Suojärveltä.


Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi