Uutiskirje uudistui!

Helmikuun uutiskirje

15.2.2012

Kevättä ilmassa!

Pakkasesta huolimatta katseemme on jo keväässä.
Kevään ykköstapahtuma on Kevätpäivät Turengissa. Tapahtuman teemana on kotimaiset ja kansainväliset perinteet. Lauantaina ohjelmassa on kansantanssiluokittelut, Karjalainen kyky -kisa sekä lasten ja nuorten liittokokous.  Sunnuntaina ohjelmassa on liittokokous, Tanssipitojen yhteisharjoitukset ja pääjuhla. Oheisohjelmana on eksoottisten tanssilajien kursseja, kanteleen soittoa ja kädentaitotyöpajoja. Lue tästä Kevätpäivien aikataulu.

Kevä
tpäivien ilmoittautuminen tapahtuu palauttamalla täytetty ilmoittautumislomake Karjalaiseen Nuorisoliittoon joko postitse tai sähköpostilla 20.3. mennessä.

Leikin aika -laululeikkikurssilla on vielä muutama paikka vapaana. Kurssi järjestetään Helsingin Karjalatalolla sunnuntaina 25.3. Ilmoittaudu kurssille viimeistään 5.3. Muista myös katsoa tämän kirjeen lopusta, mikä on tämän kuukauden leikki!

Haemme toimistollemme harjoittelijaa keväälle 2012 digitoimaan ääni- ja kuvatallenteita ja auttamaan toimistohommissa. Lue työpaikkailmoitus.

JÄSENSEURAT HUOMIO!

Toimintatietolomakkeet viime vuoden toiminnasta tulee palauttaa Karjalaiseen Nuorisoliittoon 15.2. mennessä. Mikäli ette ole vielä toimittaneet tietojanne, tehkää se ensi tilassa. Lomake on toimitettu seuroihin ja sen voi myös imuroida osoitteesta www.karjalainennuorisoliitto.fi.  Lomake kannattaa täyttää huolellisesti, sillä annettujen tietojen perusteella nimetään vuoden aktiivinen seura.

Jäsenseurojen on mahdollista saada OK-opintokeskuksen myöntämää tukea järjestämäänsä koulutustoimintaan
. Tukea saa kursseihin, luentoihin ja koulutustapahtumiin, jotka on suunnattu yli 15-vuotiaille ja joiden järjestämisestä aiheutuu kustannuksia. Tukea voi saada korkeintaan 55 % kustannuksista. Mikäli olette järjestämässä em. ehdot täyttävää koulutusta, olkaa yhteydessä Nuorisoliiton toimistoon kevään osalta helmikuun loppuun mennessä ja syksyn kurssien osalta elokuun loppuun mennessä.

Pirtein pakkasterveisin
Hilu ja Leena

Huom! Uudet puhelinnumeromme ovat  050 563 6907 / Hilu, 045 8660 494 / Leena ja 045 673 3223 / tapahtuma- ja kurssipuhelin. 

AJANKOHTAISTA

TANSSIPIDOT 13.–17.6.

Toivomme että kaikissa seuroissa valmistaudutaan jo kovaa vauhtia Tanssipitoihin. Tämä vuosikymmenen kohokohta on ehdottomasti koettava! Mukaan voi tulla tanssijana, huoltajana, talkoolaisena tai katsojana. Tavoitteena on saada 500 tanssijaa Tampereelle Karjalaisesta Nuorisoliitosta. Olettehan mukana! Tapahtuman ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Ilmoittautua voi osoitteessa www.tanssipidot.fi 15.3. saakka. 15 tilattua pitopakettia oikeuttaa yhteen ilmaiseen vetäjäpakettiin!

Katso tästä Tanssipitojen esittely.
 
Harjoitusajat
Jotta Velisinfonian kaikki 5000 tanssijaa tietävät paikkansa ja kaikki saadaan sujumaan kommelluksitta, kaikkien on oltava paikalla kaikissa harjoituksissa. Harjoitusajat:

To klo 10–17 Pyynikin urheilukenttä
Pe klo 8–17 Ratina ja Pyynikki
La klo 8–17 Ratina

Huom! Pienten tanssijoiden Tanssiin kutsu -osuutta harjoitellaan vasta lauantaina ja sunnuntaina. Näin ollen he voivat saapua vasta silloin Tampereelle. Siihen on tulossa omat pakettinsa: Pitopassi 30 €, majoitus & ruokailut 35 €.

Tanssipitojen yhteisharjoitukset
Jos tanssien kanssa on vielä ongelmia, ohjausapua saa Rami Melingiltä p. 040 838 4380, rami.meling(at)pp.inet.fi. Järjestämme kaikille avoimet Velisinfonian yhteisharjoitukset Kevätpäivillä sunnuntaina 22.4. klo 9.30–12.00 Turengin alakoululla (Koulutie 2). Harjoituksiin ovat tervetulleita kaikki ryhmät kaikista järjestöistä. Ohjaajina toimivat Rami Meling ja Pia Pyykkinen.

Tule talkoolaiseksi majoitusvalvontaan ja työpajoihin
Tanssipidoissa tarvitaan paljon talkoolaisia. Nuorisoliitto kerää talkoolaisia majoituskoulujen valvontaan, jossa tehtäviin kuuluu kulunvalvonta, infotiskinä toimiminen, saapuvien ja poistuvien majoittujien ohjaaminen ja kirjaaminen, ovien avaus, neuvonta ja haluttaessa kanttiinin pito, jonka toteutuksesta talkooseurat vastaavat itsenäisesti ja saavat kaiken tulon itselleen. 12 tunnin talkootyöstä saa seuraavat edut:
  • Staff–passi, joka oikeuttaa vapaaseen pääsyyn Tanssipitojen tilaisuuksiin
  • Ruokailut työpäivinä
  • Työntekijäpaita
  • Talkoolaisten yhteiset tilaisuudet
  • Tarvittaessa majoitus tapahtuman aikana
Talkoolaisuus on hauskaa ja sillä saa mukavasti tuloakin seuralle. Kahdella 6 tunnin työvuorolla pääsee myös maksutta nauttimaan Tanssipitojen ainutkertaisesta tunnelmasta ja sen monista konserteista. Kangasalan Kansantanssijat on vastannut Pispalan Sottiisin majoitusvalvonnasta useiden vuosien ajan. He ovat luvanneet perehdyttää ja auttaa uusia talkoolaisia.

Karjalainen Nuorisoliitto tuottaa Tanssipitoihin lasten toiminnalliset työpajat Paperiaskartelu, Leikkipaja ja Kantelepaja (yhdessä Kanteleliiton kanssa) perjantaina ja lauantaina klo 10– 14. Kaipaamme vielä talkoolaisia pajoihin. Talkoohommiin kuuluu myös pajojen pystyttäminen ja purkaminen. Ilmoita 29.2. mennessä, mikäli olet kiinnostunut. Yhteydenotot Leenalle: leena.rintala(at)karjalainen-nuorisoliitto.fi tai p. 045 866 0494.
KOULUTUSTA

Nauhakurssi 10.11.3. Helsinki
Laura Hämärin ohjaamalla karjalaisten nauhojen kurssilla valmistetaan lautanauhoja, pirtanauhoja ja iskunauhoja. Kaksipäiväisen kurssin hinta on jäseniltä 80 € ja muilta 100 €. Hinta sisältää opetuksen, lounaan ja kahvit molempina päivinä. Ilmoittaudu Karjalan Liiton toimistoon 24.2. mennessä, puh. (09) 7288 170, toimisto(at)karjalanliitto.fi.

Leikin aika -laululeikkikurssi 25.3. Helsinki
Vielä mahtuu mukaan! Laululeikkikurssilla opitaan perinteisiä laululeikkejä, piirileikkejä, loruja ja helppoja tansseja.
Kouluttajana toimii Maija Karhinen-Ilo.Kurssi on suunnattu varhaiskasvattajille, opettajille, ohjaajille ja kaikille, jotka haluavat oppia uusia leikkejä ja muistella vanhoja! Kurssin hinta on jäseniltä 35 € ja muilta 45 €. Ilmoittaudu Karjalaisen Nuorisoliiton toimistoon 5.3. mennessä, puh. 045 673 3223, toimisto(at)karjalainen-nuorisoliitto.fi.

Kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopinnot
Kansantanssin ohjaajakoulutus järjestetään nykyisin yhteistyössä kaikkien kansantanssia harrastavien liittojen kanssa. Lisätietoa ohjaajakoulutuksesta osoitteesta www.ohjaajakoulutus.fi.

I Kansantanssin opettamisen perusteet 1 op 28.30.9.
II Kansantanssin tekniikka ja musiikki 1 op 16.18.11.
III Kansantanssin opettaminen ja kehonhuolto 1 op 14.16.12.

Paikka: Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli. Hinta 55 € / hlö / viikonloppu jos koulutukseen osallistuu vähintään 20 henkeä, 70 € / hlö / viikonloppu jos koulutukseen osallistuu alle 20 henkeä. Kouluttajat: Susanna Kivinen ja Heidi Palmu. Ilmoittautuminen 10.9. mennessä puh. 050 468 6388 tai hannu.nipuli(at)nuorisoseurat.fi.

LEIKIN AIKA!

Helmikuun kuukauden leikki on Kun pienet lapset kiltit on (säv. ja san. trad.). Katso tästä ohjeet ja nuotti. Lähde: On meillä nasta täti (SKS 2011). Toim. Liisa Helenius ja Jussi Hynninen. Kirja saatavana nyt erikoishintaan. Katso tarjous ja tilaa omaksi.
KANSAINVÄLISTÄ

Nordlek kesällä Norjassa
Aikuisten Barnlek eli pohjoismainen kansantanssi- ja kansanmusiikkitapahtuma Nordlek järjestetään Norjan Steinkjerissa 10.–15.7.2012. Lisätietoa, ohjelma ja ilmoittautumisohjeet tapahtuman suomenkielisiltä sivuilta. Nordlekia edeltää 16–24 -vuotiaiden leiri 6.–10.7.2012.
 
Kurppamatka 2012
Kurppamatka suuntautuu tänä vuonna Kizhin saarelle ja Petroskoihin. Matkan ajankohta on 23.–26.8. Matkan hinta on jäseniltä 505 € ja muilta 530 €. Ilmoittaudu Nuorisoliiton toimistoon!

TAPAHTUU MUUALLA

Samuelin Poloneesi Helsingissä 9.–11.3.
Lue lisää

Motora tanssii Joensuussa 29.4.
Lue lisää

MUUTA AJANKOHTAISTA

Uusi Tanhuvakka ja sävelmistö ovat valmistuneet.
Kysy lisää: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät / Kansantanssinuorten Liitto, Döbelninkatu 5 B 21, 00260 Helsinki
045-2777 283 / 09-441 803

Nuorten hyvinvointikysely - vastaa ja voita iPod Nano (19.2. mennessä).

Kysely demokratiasta, vaikuttamisesta, päättäjistä ja heidän luotettavuudestaan 16–29 -vuotiaille.

Oletko töissä? Vastaa työllisyyskyselyyn 26.2. mennessä.


Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi