Karjalaisen Nuorisoliiton uutisia 16.3.2016                                                                                                                
Lue selaimessa

Pääsiäistervehdys

Nyt on aika ilmoittautua piirakkakurssille, karjalais-meksikolaiseen ruokailtaan, kansantanssiluokitteluihin, GraniFolkiin ja Kurppamatkalle! Lisätietoa kaikista näistä on tässä uutiskirjeessä, joten kannattaa lukea loppuun asti.

Maaliskuun perinneruokana on pääsiäisen kunniaksi pasha. Karjalaisessa keittiössä käytetään paljon rahkaa, ja rahkaherkut kuuluvat varsinkin pääsiäiseen. Pasha on myös maaliskuun tuunattava perinneruoka. Nyt kaikki kehittelemään omia pashaversioita. Julkaiskaa somessa kuvia ja ohjeita tunnuksella #TuunaaMunPerinneruoka niin osallistutte kilpailuun. Helmikuun parhaana tuunaajana palkitsemme Oljakan Maritan. Onnea Maritalle!

Liiton toimistolla on aloittanut uusi työntekijä, Antonia Palmén. Antonia â€“ itsekin kansantanssin harrastaja â€“ tekee kansantanssijärjestöjen yhteistä GraniFolk -tapahtumaa. Toivotamme Antonian tervetulleeksi töihin! 

Aurinkoista pääsiäistä!
Hilu, Leena ja Antonia

#GraniFolk  #HalaaKarjalainenPäivässä   #TuunaaMunPerinneruoka   #yhdessätillsammans   #tanhu150v   #kansantanssi   #tanssinriemu


Tulevia tapahtumia: 
19.3. Karjalatalon kevätmyyjäiset, Helsinki
2.4. Karjalaisten piirakoiden kurssi, Helsinki
14.4. TuunaaMunPerinneruoka -työpaja, Hki
23.4. Liittokokous, Imatra
23.4. GraniFolkin harjoitukset, Imatra
14.5. GraniFolkin harjoitukset, Jyväskylä
15.5. GraniFolkin harjoitukset, Turku
16.–17.6. Kansantanssiluokittelu, Kauniainen
17.–19.6. GraniFolk, Kauniainen
2–4.9. Kurppamatka, Kirvu-Viipuri
15.–16.10. Suuri Karjalainen Karonkka, Hki-Tallinna

 Maaliskuussa otamme halaukseen kaikki kansantanssijärjestöt! Finlands Svenska Folkdansring, Suomalaisen Kansantanssin Ystävät, Kansantanssinuorten Liitto ja Nuorisoseurat, teidät on nyt haastettu halaamaan karjalainen päivässä! Kuvassa vasemmalta: Outi Mulari (Karjalainen Nuorisoliitto), Marjatta "Pölkky" Koivu-Loman (SKY), Katja Nummelin-Sailakari (FSF), Riitta Kangas (SKY), Henrika Ekman (FSF), Risto Elo (SKY) ja Annuli Perheentupa (SKY).

 
Halaa Karjalainen Päivässä on Karjalaisen Nuorisoliiton vastine maailmassa vellovaan vihapuheeseen ja suvaitsemattomuuteen. Kampanjassa kannustetaan erilaisuuden hyväksymiseen ja sukupolvet ylittävään kanssakäymiseen. Ikä, tausta ja ulkoiset ominaisuudet eivät saa olla esteitä ystävyydelle.


Piirakkakurssi 2.4.
Nyt ilmoittautumaan karjalaisten piirakoiden kurssille! Vielä on muutama paikka vapaana. Kurssi järjestetään lauantaina 2.4. Makukellarissa Helsingissä. Lue lisää.

Ravintolapäivä 21.5.
Seuraava Ravintolapäivä on lauantaina 21.5. Olettehan mukana? Ravintolapäivänä oman karjalaisen piirakkakahvilan perustavat jäsenseurat saavat yhden ilmaisen paikan huhtikuun piirakkakurssille. Huom! Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu piirakkakursille tästä.


TuunaaMunPerinneruoka -paja 14.4.
Huhtikuun ruokateemana on lanttusupikkaat. Ne viedään meksikolaiseen makumaailmaan kansainvälisessä ruokatyöpajassamme Helsingissä torstaina 14.4. klo 17
–19. Meksikolainen Diana Matraqui opastaa meksikolaisten perinneleivonnaisten leivontaa. Tarvikemaksu jäseniltä 7 €, muilta 12 €. Ilmoittaudu tästä.Maaliskuun ohje
Pasha Muolaan Kyyrölästä

5 dl rahkaa
1 dl kermaa
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita

Voi vaahdotetaan sokerin kanssa. Kerma vatkataan vaahdoksi. Seokset yhdistetään varovasti rahkaan, lisätään rusinat ja maustetaan vaniljasokerilla. Sideharso kostutetaan ja sillä vuorataan puinen pashamuotti, johon seos valutetaan. Toinen mahdollisuus on panna seos kahvinsuodattimeen kostutetun suodatinpaperin sisään. Saa jähmettyä kylmässä vuorokauden. Pasha kumotaan tarjoiluvadille.
Lähde: Pirkko Sallinen-Gimpl: Karjalainen keittokirjaAlle kuukausi aikaa ilmoittautua luokituksiin ja GraniFolkiin!
GraniFolkin ja GraniFolkin varaslähdön (=kansantanssiluokitus) ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.
Ilmoittautuminen päättyy 15.4.!

Katso täältä pakettien hinnat ja ilmoittautumisohjeet. Jokaisesta osallistujasta täytetään henkilökohtainen ilmoittautumislomake. Sen lisäksi ryhmistä tarvitaan ryhmän tiedot omalle lomakkeelle. Ohjaajien työkaluksi teimme erillisen excel-taulukon, jonka avulla pysyy kärryillä ryhmän varaamista paketeista ja palveluista. Taulukon löydät liitteenä GraniFolkin varaslähdön www-sivulta.

Olemme iloisia voidaksemme ilmoittaa, että GraniFolkin suojelijaksi on lupautunut Tasavallan presidentin puoliso, Rouva Jenni Haukio.


GraniFolkin kenttäohjelman harjoitukset
GraniFolkin kenttäohjelmaa harjoitellaan kevään mittaan alueellisesti eri paikkakunnilla. Harjoitukset ovat tarkoitettuja kaikille, ja ne ovat maksuttomia. Kauniaisissa järjestetään vain yksi harjoitus kullekin kokonaisuudelle. Siksi osallistuminen kevään yhteisharjoituksiin on erittäin suotavaa. Harjoituksiin tarvitaan runsaasti tanssijoita, joten tulkaa koko ryhmän kanssa paikalle!

Harjoituspaikat:
la 23.4. Imatra, Vuoksenniskan koulu
la 14.5. Jyväskylä, Tanssisali Lutakko
su 15.5. Turku, Pyrkivän sali

Imatralle ilmoittaudutaan 8.4. mennessä. Jyväskylään ja Turkuun viimeistään 30.4. Ilmoittaudu tästä.

 

Kurppamatka 2.–4.9.2016
Vuosittainen kulttuurimatkamme eli tuttavallisemmin Kurppamatka suuntautuu syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kirvuun ja Viipuriin. Jos haluat ikimuistoisen ja riemukkaan reissun hyvässä seurassa, tule mukaan. Matkan jäsenhinta on 330 € sisältäen matkat, majoituksen, illalliset ja ryhmäviisumin. Lue lisää.

Yhteistyökumppani: Karjala-lehti
 

Karjalainen Nuorisoliitto tekee tiivistä yhteistyötä Sanomalehti Karjalan kanssa. Lehdessä on kerran kuukaudessa Karjalaisen Nuorisoliiton oma sivu, jossa julkaisemme liittomme toimintaan liittyviä artikkeleita. Esittelemme mielellämme jäsenseurojemme toimintaa sivullamme. Vinkatkaa meille sopivia aiheita ja hyviä haastateltavia! Otamme myös vastaan tekstejä ja valokuvia tapahtumistanne. 

Karjalatalossa tapahtuu

Karjalatalon perinteiset kevätmarkkinat järjestetään lauantaina 19.3. klo 10–15. Myynnissä leivonnaisia ja pääsiäiseen liittyviä asioita.
 

Muualla tapahtuu

JuuriJuhla-RotFest: Kansantanssin riemua!
Lauantaina 9.4. klo 18 suuri ja mahtava kansantanssin juhlaesitys Kansantanssin riemuvuoden kunniaksi Espoon Sellosalissa (Soittoniekanaukio 1, Leppävaara): Brage folkdanslag, Kärri, Tyrni, Pääkaupungin Karjalaiset Nuoret, Pörriäiset, Tanhu-Visa ja Kumppampäi. Huom! Liput 50% alennuksella 20.3. saakka Lippupisteestä koodilla "Sembalot".  JuuriJuhla-RotFestin sivut.
 
Kansallismuseon neulontakahvila
Kansallismuseon neulontakahvilassa tehdään uutta ja inspiroidutaan vanhasta. Tarjolla on tietoa käsityön historiasta ja neuvoja uuteen tekemiseen. Museokokoelmien käsityöhelmistä poimitaan innoitusta tähän hetkeen kahvittelun lomassa.
31.3. klo 16. Tutustu kinnasneulatekniikkaan Laura Hämärin johdolla.
28.4. klo 16. Värttinällä kehräämistä opettaa Laura Hämäri.
Lue lisää.

Motoran tanssikonsertti Tekemisen riemua
Sunnuntaina 24.4. klo 14 ja 17 Carelia-salissa Joensuussa. Esiintymässä ovat kaikki Motoran 12 kansantanssiryhmää 3-vuotiaista aikuisiin sekä Rälläkkä- ja Palje-yhtyeet. Tanssin ja musiikin ohella nähdään tekemisen riemua myös esiintymislavan ulkopuolelta. Liput 18/12/5 €. Lue lisää 

Copyright © 2016 Karjalainen Nuorisoliitto ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp