Tammikuun uutiskirje

16.1.2014

Näin kerran unta,
että maistoin lunta.
Lumi oli makeaa,
lämpöistä ja sakeaa.
Ei se ollut unta,
meillä on vihdoin lunta!


Hyvää alkanutta vuotta Karjalaisesta Nuorisoliitosta! Tämän vuoden teemana on sanataide. Tulossa on teemaan liittyviä kursseja, työpajoja, kilpailuja... Kannattaa seurata tiedotustamme!

Uusi vuosi 2014 polkattiin käyntiin viime viikonloppuna kansantanssi- ja musiikkiväen Folklandia-risteilyllä. Risteilyllä lanseerattu uusi kilpailumuoto, PolkOlympialaiset, järjestetään tänä vuonna vielä ainakin Kevätpäivillä ja Kesäjuhlilla. Tervetuloa kisaamaan polkan tahtiin!Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa mm. Islannin BARNLEK-tapahtumasta, jonne meiltäkin lähtee jälleen vahva edustus. Nyt on myös aika toimittaa liittoon seurojen viime vuoden toimintatiedot.

Toimistolla teitä palvelee nyt kolmen iloisen naisen tiimi, kun Leena palasi vuoden alussa toimivapaalta kulttuurituottajaksi ja Maria jatkaa kevään ajan projektien parissa. Ottakaa reippaasti yhteyttä kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa, tulkaa käymään tai kutsukaa kylään. Loruillaan kun tavataan!

Maria, Leena ja Hilu
(kuva: Päivi Parjanen)

 

TULEVIA TAPAHTUMIA

BARNLEK 2014

Ilmoittautuminen
BARNLEK järjestetään Islannissa 5.–13.7. Ilmoittautuminen alkaa 20.1. Jokainen ryhmä täyttää ilmoittautumislomakkeen, joka toimitetaan Karjalaiseen Nuorisoliittoon 16.2. mennessä. Lisätietoa ja ilmoittautumislomake.

Ohjelma
Katso tästä tapahtuman ohjelma.

Retket
Osallistujille on tarjolla runsaasti retkiä, mm. jäätiköille, tulivuorille ja ratsastamaan. Lue lisää.

Haetaan kielilähettiläitä
BARNLEKiin haetaan kielilähettiläitä toimimaan suomalaisten ja ruotsalaisten lasten tulkkeina. Jos osaat suomen lisäksi ruotsia, tanskaa, norjaa tai skandinaviskaa, ota yhteys 15.2. mennessä Katarina Westerholmiin, katarina.westerholm(at)
hotmail.com. Kielilähettilään matka-, majoitus- ja ruokailukulut korvataan osittain.

Vuosiohjelma 2014
Pelit ja leikit -vuosiohjelma sisältää Kesäjuhlien ja BARNLEKin yhteisohjelmat. Tilaa tästä!
KOULUTUSTA

Hambokurssi Nokialla
Sunnuntaina 26.1. opetellaan hambon askeleita alkeista lähtien Jutta Wrangénin opastuksella Nokialla (Nokian valtatie 25 A, 3. krs) klo 14.0016.30. Osallistumismaksu 20 euroa. Ilmoittautumiset 20.1. mennessä sähköpostilla paivi.korteniemi(at)mbnet.fi tai tekstiviestillä 045 133 8596.

Ääni auki ja lavalle!
Miten tanssija saa äänensä kuulumaan, kestämään ja toimimaan tanssiessaan? Lauantaina 26.4. Helsingin Karjalatalolla harjoitellaan tanssijan äänenkäyttöä laulaen, loruillen, lausuen ja improten. Opettajana toimii Puhti-duosta tuttu koreografi, tanssija Reetta-Kaisa Iles. Hinta 40 € (jäsenet 35 €) sisältää opetuksen, kahvin ja opetusmateriaalin. Ilmoittaudu liiton toimistoon 15.4. mennessä.
Täpinää Tassuihin
Uusi lasten leikki- ja tanssikasvatuksen materiaalipaketti on tarkoitettu alle kouluikäisten kanssa työskenteleville päiväkodin henkilöstölle ja harrasteryhmien ohjaajille. Lue lisää.
TALVIALE
Karjalaisen perinteen tuhti tietopaketti nyt edullisesti tarjoushintaan 5 eurolla! Lyökäämme käsi kätehen -kansio sisältää karjalaista perinnetietoa kulttuurin eri osa-alueilta. Myynnissä liiton toimistolla, postitse toimitettaessa hintaan lisätään postituskulut. Tilaa tästä!
Toimintatiedot
Keräämme jäsenseuroiltamme tietoja viime vuoden toiminnasta. Täyttäkää toimintatietolomake ja ryhmien yhteystietolomake viimeistään 20.2. Lue tästä täyttöohjeet.

Elokuvaesitys
Kalevala – uusi aika -elokuva esitetään Helsingin Karjalatalolla 1.2. klo 15 mikäli yleisöä tulee tarpeeksi. Ohjaaja Jari Halonen on paikalla kertomassa elokuvasta. Ilmoittautumiset viim. 20.1. p. (09) 7288 170 tai toimisto(at)karjalanliitto.fi. Liput 10 €.
Kevätpäivät
Kevätpäivät järjestetään Kauniaisissa 4.–6.4. Ohjelmassa on kansantanssiluokittelu, sanataidekatselmus, PolkOlympialaiset, pajoja ja paljon muuta. Ilmoittautumisohjeet seuraavassa uutiskirjeessä.
LORUTELLAAN

Kello yks keitto kyps
kello kaks kanan laps
kello kolme konin polvi
kello neljä kenen veljä
kello viis Viipuriss
kello kuus kukko huus
kello seitsemän emäntä keittämään
kello kahdeksan kanavaras
kello yhdeksän ympär pöytää
kello kymmenen kynnet ristiin
kello yksitoista yksinäni
kello kaksitoista kaikki lapset koossa.

Lähde: Hiiren virs, katin tarina
. Tilaa tästä!

Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi