Huhtikuun uutiskirje

16.4.2015

Kevätpäivillä kohdataan

Huomenna alkaa Karjalaisen Nuorisoliiton kevätpäivät, kevään ehdoton huippukohta! Kotkan Karhula on valmiina vastaanottamaan juhlaväen. Tänä vuonna vallataan yhdessä myös sosiaalinen media kuvilla ja päivityksillä tunnuksella #KNKevätpäivät15

Toukokuun teemaksi nostamme ruokakulttuurin. Karjalaisen ruokaperinteen elävä legenda, Aira Viitaniemi, on räätälöinyt meille oman karjalaisten juhlaruokien kurssin, joka pidetään äitienpäivän kynnyksellä 9.5. Ja ravintolapäivänä 16.5. meistä jokainen voi olla ravintoloitsija yhden päivän ajan.

Keväisin terveisin
Hilu, Leena ja Magdalena
 

TULOSSAKarhulasta kajahtaa!

Tervetuloa Kevätpäiville Kotkan Karhulaan. Lauantaina on neljä kansantanssikonserttia: klo 11, 13.30, 16 ja 18.30. Sunnuntaina on pääjuhla klo 14. Lippuja saa ostaa ovelta.

Pajat
Tule solmimaan ystävyysnauhoja, pelaamaan pelejä, sirkustelemaan, tuunamaan pyykkipoikia ja teippaamaan pukuja. Nuorisotalo Kulman pajat ovat avoinna lauantaina 18.4. klo 10–16 non-stoppina. Kulmassa on myös kahvila.

Lasten illanvietto 
Discoilua, yhteistansseja, leikkejä ja räppäri Evidentin esiintyminen. Lasten illanvietossa päästetään ilo irti isolla porukalla. Illan päättää Maritan iltasatu.

Aikuisten illanvietto
Yli 15-vuotiaiden illanvietto on järjestetty Hotelli Kesti-Karhun yökerhoon klo 21 alkaen. Vapaa pääsy. Tule paikalle ennen klo 22, sillä sen jälkeen vaatesäilytys muuttuu maksulliseksi (3 €). 

Liittokokous
Karjalainen Nuorisoliitto ry:n sääntömääräinen liittokokous on Rauhalan koululla (Mällinkatu 1 A) sunnuntaina 19.4. klo 11.30. Kokouspaikkana on luokka numero 203 koulun toisessa kerroksessa (B-osa).

Lasten liittokokous
Lasten liittokokous on Rauhalan koululla luokassa 158 sunnuntaina 19.4. klo 12.00. Tervetuloa kaikki 7–15-vuotiaat!
Juhlaruokakurssi 9.5.
Yllätä äiti, mummi tai muu läheinen ihminen juhla-aterialla! Tule tekemään äitienpäivän tarjottavat Karjalatalolle Helsinkiin lauantaina 9.5. kotiseutuneuvos, eurokokki Aira Viitaniemen johdolla valmistetaan gourmet-ruokia, joita saa pienestä lisämaksusta mukaan kotiin vietäväksi. Valmistettavat ruokalajit ovat lohirulla, parsakeitto, täytetty porsaanrulla, uunikasvikset ja vadelmakermahyytelö. Kurssin hinta on jäseniltä 40 € ja muilta 55 €. Ilmoittaudu liiton toimistolle 24.4. mennessä.

Karjalainen Nuorisoliitto on mukana Ravintolapäivässä 16.5. Haastamme kaikki jäsenseuramme perustamaan oman pop up -ravintolan päiväksi teemalla #KarjalaistaKaturuokaa. Lataa täältä valmis ruokalistapohja ja logo.

Kesäjuhlat
Karjalaiset kesäjuhlat ovat Hyvinkäällä viikkoa ennen juhannusta. Majoitusjärjestelyjen takia pyydämme, että ilmoittaisitte meille jo nyt alustavan tiedon, onko seuranne tulossa Kesäjuhlille ja arvion, kuinka monta majoittuvaa henkilöä teiltä tulee. Tarvitsemme tiedot ensi viikolla. (Hilun kommentti: Tämä on samalla testi, lukeeko kukaan uutiskirjettämme:) ).

Folkloriada 2016
Folkloriada-festivaalille etsitään suomalaista kansantanssi- ja musiikkiryhmää 28.7.–15.8.2016. Matkaseurueen koko on max. 30 henkilöä ja ryhmäläisten tulee olla vähintään 16-vuotiaita. Jos kiinnostuitte, kysykää lisää Hilulta.
 
UUTUUKSIA


Uusi pinssi!
Karjalaisen Nuorisoliiton tuotevalikoima on laajentunut uudella pinssillä. Liiton logosta tyyliteltyä punavalkoista käkeä on ilo kantaa. Pinssejä myydään tapahtumissa ja liiton toimistolla. Hinta 2 €.

KarjalanKäkönen - heijastava ranneke
KarjalanKäkönen -heijastinranneke on tyylikäs asuste. Kauniisti kirjaillun, käsityönä valmistetun heijastimen hinta on 24,50 euroa. Heijastinta on 3 eri kokoa: S, M ja L. Yhteistyössä Kirjosillan kanssa. Tilaa omasi liiton toimistosta!Hui hui Huikkolaan
Suositusta karjalaisten leikkien ja lorujen opasvihkosta on ilmestynyt uusi painos. Samalla hintaa tarkistettiin alaspäin, vihkosen hinta on nyt 8 / 10 €.
http://www.karjalainennuorisoliitto.fi/@Bin/175356/150_huihui.jpg

Tulossa: Matka Karjalaan -lautapeli. Seuraa tiedotustamme!
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi   Facebook

  Twitter

Instagram