Kesäterveiset Karjalaisesta Nuorisoliitosta                                                                                                          
Lue selaimessa
Suuri kiitos kaikille GraniFolkissa mukana olleille: talkoolaisille, tanssijoille, huoltajille ja yleisölle! Lämpimät halaukset lähtevät myös harjoittelijoillemme Ingalle, Antonialle ja Aijaleenalle, jotka tekivät suuren työn GraniFolkin onnistumiseksi. GraniFolkin tunnelmiin voit palata uudestaan katsomalla Aijaleenan tekemän videokoosteen tapahtumasta.

Kansantanssin riemuvuoden kunniaksi neljä kansantanssijärjestöä järjesti yhteisen kesäjuhlan. Yhteistyö jatkuu vastedeskin; tulossa on ainakin yhteisiä kursseja ja leirejä. Tänä vuonna kokeilimme yhdistää kansantanssiluokittelut osaksi kesäjuhlia. Oliko ratkaisu mielestänne onnistunut? Kuulemme mielellämme kokemuksianne tästä kokeilusta.

Kesätekemiseksi suosittelemme elämysmatkaa menneeseen, Evakkovaellusta Urjalassa 9.7. Evakkovaellukset ovat elämyksellisiä tapahtumia, joissa voi omakohtaisesti kokea evakkomatkan tunnelman. Vuoden kuluttua, 26.8.2017 olemme mukana Evakkojuna 2017 -tapahtumassa Tampereelta Haapamäelle.

Muistakaa myös tuunailla kesän aikana perinneruokia ja julkaista niistä kuvia! Karjalaisen Nuorisoliiton toimisto on suljettu 4.7.– 5.8. Toivotamme aurinkoisia ja iloisia kesäpäiviä!

Hilu ja Leena


Tulevia tapahtumia: 
9.7. Evakkovaellus, Urjala
2.–4.9. Kurppamatka, Kirvu-Viipuri
11.9. Strategiaseminaari
15.–16.10. Suuri Karjalainen Karonkka, Hki-Tallinna

 
Vuoden valinnat
Karjalaisen Nuorisoliiton tunnustukset jaettiin GraniFolkissa.
Vuoden ohjaaja: Laura Eloranta, Hämeenlinnan Karjala-Seura ry nuorisojaosto
Vuoden ryhmä: Laahustajat, Järvenpään Kansantanssijat
Vuoden 2015 aktiivinen seura: Imatran Seudun Karjalaiset Nuoret. Kunniamaininnat: Valtimon Suojärvi-seura, Nokian karjalainen nuorisoseura, Hämeenlinnan Karjala-Seura ry nuorisojaosto
 
Kansantanssiluokittelun tulokset
Karjalaisen Nuorisoliiton kansantanssiluokittelussa mestaruusluokkaan ylsi kaksi ryhmää: Pääkaupungin Karjalaisten Nuorten Roigu ja Nuorisoseura Katrillin Trilli.
Tulokset
 


Anna palautetta GraniFolkista
Osallistuitko GraniFolkiin? Viihdyitkö? Ruusuja ja risuja järjestäjille voi antaa täällä.


Tuunaa Mun Perinneruoka
Kesällä tuunataan kaaliruokia ja kalakeittoa. Katso täältä malliohjeet ja kehitä oma tuunattu reseptisi. Sosiaalisessa mediassa tunnisteella #TuunaaMunPerinneruoka jaetut kuvat osallistuvat arvontaan!

Matka-avustukset nuorten kulttuuriryhmien esiintymismatkoihin

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustukset alle 29-vuotiaiden nuorten kulttuuriryhmien ulkomaan esiintymismatkoihin ovat nyt haettavana. Avustus on tarkoitettu nuorten matkustamisesta aiheutuviin kustannuksiin. Avustusten hakijoina voivat olla kunnat, yhteisöt tai vapaat nuorten ryhmät. Tukea voidaan myöntää 31.3.2017 mennessä toteutettaville esiintymismatkoille. Hakuaika päättyy perjantaina 12.8.2016 klo 16.15, jolloin hakemuksen liitteineen tulee olla Etelä-Suomen aluehallintoviraston kirjaamossa. Hakuohjeet ja -lomakkeet http://www.avi.fi, alue: Etelä-Suomi, aiheet: Opetus ja kulttuuri.

Suuri Karjalainen Karonkka risteilee m/s Baltic Queenilla Helsingistä Tallinnaan 15.–16.10.2016. Risteilyn teemana on Samaa sukua  – yhdessä yli sukupolvien. Ohjelmassa on mm. Imatran illatsut, Käkisalmen markkinat ja Sijaton sielu -mykkäelokuva livesäestyksellä. Katso täältä risteilyn ohjelma ja hinnat! Varaa matkasi Matka-Vekasta. PS. Risteilyn etkot otetaan klo 13–16 Kansallismuseon auditoriossa Kalevalaisten Naisten "Naiskuva meillä ja muualla" -seminaarissa. 


Koko Suomi tanssii
Vuonna 2017 Koko Suomi tanssii. Luvassa on tanssillista yhdessä tekemistä kaikille. Koko Suomi tanssii käynnistyy avajaisilla 6.1.2017. Tanssin juhlavuoden avaa tanssihaaste. Kuka tahansa voi opetella yksin tai yhdessä tanssihaaste-tanssin verkossa julkaistavan videon tai kotiin, kouluun, työpaikalle tai harrastusyhteisöön tilattavan opettajan avulla. Kuvaamalla oman esityksen ja lataamalla videon sosiaaliseen mediaan on mukana haasteessa. Mukaan voi myös haastaa haluamansa tahon. Tansseja on kuusi erilaista: baletti, katutanssi, nykytanssi, pari- ja kansantanssi, showtanssi sekä esteetön oma tanssi. Seuraa Koko Suomi tanssii -kampanjaa suomitanssii.fi -sivulla, Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa.


Pohjoismainen nuorten leiri

Finlands Svenska Folkdansring järjestää 21–23.10.2016 pohjoismaisen kansantanssileirin Helsingissä 15–25 -vuotiaille nuorille kansantanssijoille ja pelimanneille. Osallistujia tulee kaikista pohjoismaista. Tule oppimaan muiden maiden tansseja, verkostoitumaan ja solmimaan uusia ystävyyssuhteita! Leirin hinta 40 € sisältää majoituksen ja ruokailut. Lue lisää.
Copyright © 2016 Karjalainen Nuorisoliitto ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp