Huhtikuun uutiskirje

15.4.2014

  
Virpoi, varpoi, tuoreeks terveeks.
Isännäl iso vassa, emännäl perä leviä.


Viime sunnuntaina pienet virpojat vierailivat kotiovillamme. Pohjanmaalla trullit tekevät kierroksensa tulevana lauantaina. Muita pääsiäiseen liittyviä perinteitä ovat mm. munien koristelu, pashalla ja mämmillä herkuttelu, rairuohon kasvattaminen ja korttien lähettäminen. Mikä on oma suosikkiperinteesi?

Tästä uutiskirjeestä löydät Kesäjuhlien ilmoittautumisohjeet sekä tietoa tulevista kursseista ja kesän leireistä.

Hyvää pääsiäistä!
Hilu, Maria ja Leena                                                                                                                       

TULEVIA TAPAHTUMIA

KEVÄTPÄIVÄT

Kiitos kaikille Kauniaisten Kevätpäivien osallistujille ja talkoolaisille! Yhdessä tekemällä syntyi hieno tapahtuma, joka säilyy muistossa pitkään. Annathan meille palautetta Kevätpäivistä, jotta tiedämme, mikä meni hyvin ja missä olisi vielä varaa parantaa. Palautelomake.

Löytötavaroita
Kevätpäivien jäljiltä on löytynyt mm. supikkaat, raidallinen villatakki ja poikien housut. Löytötavaroita voi tiedustella Nuorisoliiton toimistosta. Lisäksi kateissa on yksi koululuokan avain. Jos tavaroistanne on löytynyt ylimääräinen mustapäinen avain, palautattehan sen meille. Kiitos!

 
KESÄJUHLAT 13.–15.6.

Lappeenrannan Kesäjuhlien ilmoittautuminen on alkanut. Ilmoittautumislomake. Ilmoittautua voi 10.5. saakka. Katso ohjelma ja hinnat Kesäjuhlasivultamme.
 
SUURI KARJALAINEN KARONKKA

Syksyllä tärähtää! Historian ensimmäinen Suuri Karjalainen Karonkka risteilee Helsingistä Tallinnaan 11.–12.10. Laiva on lastattu huikealla ohjelmatarjonnalla: konsertteja, tanssia, luentoja, elokuvia, kansallispukuja, vunukkanurkka.... Esiintymässä Puhti, Mimmit ja moni muu. Varaa matkasi Matka-Vekasta ja tule mukaan! Lue lisää.

Kansainvälinen tanssin päivä 29.4.
Tiistaina 29.4. vietetään maailmanlaajuista tanssin päivää. Jos järjestätte tuolloin tai edellisenä viikonloppuna tanssiin liittyviä tapahtumia, ilmoittakaa niistä tapahtumasivulla. Lue lisää. 

 
KOULUTUSTA

Ääni auki ja lavalle!
Vielä on muutama paikka jäljellä äänenkäytön kurssille! Ilmoittaudu pikaisesti Nuorisoliiton toimistoon!
Miten tanssija saa äänensä kuulumaan, kestämään ja toimimaan tanssiessaan? Lauantaina 26.4. Helsingin Karjalatalolla harjoitellaan äänenkäyttöä laulaen, loruillen, lausuen ja improten. Opettajana toimii Puhti-duosta tuttu koreografi, tanssija Reetta-Kaisa Iles. Hinta 40 € (jäsenet 35 €) sis. kahvin ja materiaalit.

Kiilaferesikurssi 17.5.
Tule valmistamaan suosittu kiilaferesi Karjalatalolle lauantaina 17.5. Kiilaferesi sopii myös ryhmille esiintymisasuksi. Omat kankaat ja ompelukone mukaan. Kouluttajana toimii Marja Toivonen. Hinta 25 € jäseniltä ja 35 € muilta. Ilmoittaudu 25.4. mennessä liiton toimistoon. Lue lisää.

Sielunlämmittäjäkurssi 19.–21.9.
Perinteinen karjalainen juhlaliivi valmistetaan Soja Muro-Hartikaisen opastuksella Helsingin Karjalatalolla syyskuussa.

Luovan kirjoittamisen kurssi 19.–21.9.
Sinäkin osaat kirjoittaa! Tältä mieltä virkistävältä kurssilta saat piristysruiskeen syksyyn. Luovan kirjoituksen saloihin johdattaa Helsingissä Maarit Saarelainen.
 

Ohjausmateriaalia
Kerho-ohjaajille tarkoitetut Lyökäämme käsi kätehen -kansio ja Kehveliohjaajan kansio ovat ladattavissa ilmaiseksi www-sivuiltamme.

KUUKAUDEN RUNO

Virvotan, varvotan
tuoreeksi, terveeksi,
kulu kuori pois,
uusi sijaan;
viikoksi velkaa,
vuodeksi vapaa,
sinulle vitsa,
minulle mitä tahansa!

- I. Härkönen, Raja-Karjala 1920Salusiinin kesäleirit 28.7.–3.8.
Salusiinin legendaarisia telttaleirejä järjestetään taas tulevana kesänä Kuutsalon Santarannassa. Ryhmän kanssa tulevalle ohjaajalle leiri on maksuton. Noutopalvelu on mahdollista tarvittaaessa esim. juna- tai linja-autoasemalta. Oma teltta ei välttämätön. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: marita.oljakka(at)kymp.net tai 050 3659900 / Marita. Lisätietoa: www.salusiini.fi.

Lasten eräleiri
8–13 -vuotiaiden eräleirillä asutaan teltoissa, istutaan iltanuotiolla ja vietetään iloista eräelämää meren saaressa. Hinta 90 € sisältäen yhteiskuljetuksen Sapokasta.

Teinileiri

Yli 13-vuotiaille. Istuskellaan nuotiolla illan pimetessä ja vietetään aikaa yhdessä. Hinta 90 €.

Perheleiri

Tule viettämään lomaa perheen kanssa meren äärellä. Leirille voi todella tulla pientenkin lasten kanssa, Santarannan ihanat ja matalat rannat ovat ihanteelliset uintiin ja hiekkaleikkeihin. Hinta aikuisilta 100 € ja lapsilta 10 € / ikävuosi, enintään 220 € / perhe. Leirille voi tulla myös osaksi aikaa tai vain viikonlopuksi.
 Lasten teatteritapahtuma ILLUUSIO
Sunnuntaina 27.4. klo 15 Munkkivuoren Nuorisotalo, Raumantie 5, 00350 Helsinki. Karjalan Nuorten lasten teatterikerhot esiintyvät. Tervetuloa sankoin joukoin viettämään iloista teatteripäivää! Vapaa pääsy.
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi