Karjalaisen Nuorisoliiton uutisia 18.12.2015                                                                                                                 
Lue selaimessa
Karjalainen Nuorisoliitto toivottaa jäsenilleen ja ystävilleen jouluiloa. Mennyt 35-vuotisjuhlavuosi on ollut onnistumisien sävyttämä. Matka Karjalaan -pelit ovat menneet kuumille kiville, #TuunaaMunPerinne -pukeutumishaaste on levinnyt laajalle, kansallispuvut ovat näkyneet, ja juuri päättyneet kansallispukuarpajaiset toivat tarpeellista kilinää kassalippaaseen. Ensi vuonna juhlitaan kansantanssin riemuvuotta ja tuunataan perinneruokia.

Illoa ja valoa jouluun!
Hilu, Leena ja Magdalena

Muistimme joulun alla Poikien Taloa ja Puistolan palvelutaloa, jonne veimme Matka Karjalaan -lautapelit. Peli toimitettiin myös presidenttiparille.
TuunaaMunPerinne -tunnustukset jaettu


Karjalainen Nuorisoliitto jakoi tunnustuksia kansallispukujen tuunauksessa ansioituneille tahoille seuraavasti:
1. Onnistuja -
V
arustelekan toimitusjohtaja Valtteri Lindholm. Erinomainen uusiopuku perinteisin elementein ja käsityöläisten toteuttamana.
2. Innostuja - Toarie Hannah Henriette Tokoi. Kun mikään ei voi olla liikaa. Lahjakas sekakäyttäjä.
3. Kannustaja - Facebookin kansallispuku-ryhmä. Tuunauksen ja sekakäytön luova ideariihi ja ilosanoman levittäjä.
Kansallispukuarpajaiset
Kansallispukuarpajaiset ovat päättyneet ja palkinnot on arvottu. Pääpalkinnon, kansallispuvun, voitti Anneli Kailokari. Onnea! Katso palkintoja voittaneiden nimet täältä
Trivial Tanhuit -peli
Folklandialla julkistetaan Karjalaisen Nuorisoliiton uusin peli, Trivial Tanhuit. Hämeenlinnalaisten Laura ja Riina Elorannan ideasta syntynyt peli on oppiväline kansantanssin askeliin, asentoihin, pukuihin ja musiikkeihin. Peliä voi ennakkovarata Karjalaisesta Nuorisoliitosta. Ensimmäistä erää on vielä muutama kappale jäljellä ja lisää tilataan sitä mukaa kun tilauksia tulee. Hinta 15 €.
JÄSENASIAA

Ilmoittakaa toimistolle 8.1. mennessä, jos teillä on tarvetta OK-opintokeskuksen tukemiin kurssitunteihin ensi vuonna. Tukitunteja jaetaan kysynnän mukaan seurojen käyttöön tasapuolisesti. Toki myöhemminkin voi kysellä vapaita tunteja.

Karjalaisen Nuorisoliiton uutta strategiaa aletaan työstää ensi vuonna. Sitä varten keräämme mielipiteitänne Karjalaisen Nuorisoliiton toiminnasta. Jos et ole vielä vastannut järjestökyselyymme, voit tehdä sen tästä.
GraniFolk
Kansantanssijärjestöjen yhteistä kesäjuhlaa, GraniFolkia, vietetään Kauniaisissa 17.–19.6. Sitä edeltää Karjalaisen Nuorisoliiton kansantanssiluokitukset 16.–17.6. Käy tutustumassa GraniFolkin www-sivuihin
 
Ruokavuoden ruokakurssit


Ensi vuonna tuunataan karjalaisia perinneruokia. Tuunauskursseja järjestetään kerran kuukaudessa. Myös muita kursseja järjestetään kysynnän mukaan. Tulevia kursseja:
Tuunauskurssit: to 28.1. klo 17–19, to 18.2. klo 17–19, to 14.4. klo 17–19
Karjalaisten piirakoiden kurssi: la 2.4. klo 10–14

Kerro kurssitoiveesi!
Minkälaiselle ruokakurssille sinä haluaisit osallistua? Vastaa tästä ruokakurssikyselyyn. Eniten kannatusta saavat kurssit toteutetaan!

Ohjaajakoulutusta
 
Ohjelmistokurssi ja ohjaajatapaaminen 29.–31.1.2016
GraniFolkin ohjelmistokurssi ja ohjaajatapaaminen pidetään Orivedellä 29.–31.1.2016. Perjantaina ja lauantaiaamuna ohjelmassa on kehonhuoltoa ja oman tanssijuuden kehittämistä. Lauantaina lounaan jälkeen starttaa GraniFolkin yhteisohjelmien opettelu. Koko viikonloppu täysihoidolla 200 €, la-su 135 €. Ilmoittaudu tästä 4.1.2016 mennessä. Isolla joukolla mukaan tanssimaan yhdessä!

Kansantanssin ohjaajakoulutus
Kiinnostaako kansantanssin ohjaaminen? Katso täältä kansantanssin yhteisen ohjaajakoulutuksen seuraavat kurssit.
Matka Karjalaan -lautapelejä on myynnissä nyt myös yhteistyökumppanimme matkatoimisto Lähialuematkojen toimistolla Helsingin rautatieasemalla. Lähialuematkoilta saa viisumeita Venäjälle, ja sieltä voi varata matkan vaikkapa jääkiekon MM-kisoihin Pietariin tai Jokereiden peleihin Riikaan ja Pietariin. Lue lisää kiekkomatkoista.
Copyright © 2015 Karjalainen Nuorisoliitto ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp