Marraskuun uutiskirje

Lue selaimessaMakoisaa marraskuuta!

Viime viikon #TuunaaMunPerinneruoka -kurssilla valmistimme porukalla uudenlaisia versioita perinteisistä pikkujoululeivonnaisista. Kurssin ohjeet löydät sivuiltamme. Kuinka itse tuunaisit vaikkapa joulutortun?

Karjalaisen Nuorisoliiton verkkokauppaan on tullut uusia KarjalanKäkönen -heijastinrannekkeita ja Viipuri-kahvimukeja. Käy tutustumassa tuotevalikoimaamme ja tilaa joululahjat ajoissa.

Tulevana sunnuntaina kokoonnumme juhlistamaan Hilun 50-vuotissynttäreitä Savoy-teatteriin. Anna lapselle harrastus -konsertin avulla kerätään varoja vähävaraisten lasten harrastustoimintaan. Nähdään siellä!

Iloa ja valoa syksyyn,
Susanna ja Leena

Tulevia tapahtumia

20.11. Anna lapselle harrastus -hyväntekeväisyyskonsertti
27.11. Pääskyn joulumyyjäiset, Karjalatalo
3.–4.12. Kansantanssin opettamisen perusteet
17.12. Karjalatalon joulumyyjäiset
27.–30.12. Oriveden kansantanssikurssi
13.–14.1.2017 Folklandia-risteily
21.1.2017 Kiilaferesikurssi
21.–22.1.2017 Kansantanssin tekniikka ja musiikki
4.–5.2.2017 Kansantanssin opettaminen ja kehonhuolto
 

EVAKKOJUNA 2017
26.8.2017 puksutetaan evakkojunalla Tampereelta Haapamäelle ja takaisin. Karjalainen Nuorisoliitto on yksi tapahtuman järjestäjistä. Tuomme tapahtumaan elävöittäjiä (roolipelaajat, muusikot, laulajat, tanssijat), junaoppaita, sairaanhoitajia, letunpaistajia ja kahvilahenkilöitä. Kaikkeen tähän tarvitsemme kymmeniä talkoolaisia. Etsimme nyt innokkaita talkoolaisia mahdollistamaan tämän ainutlaatuisen tapahtuman onnistuminen. Oletko sinä yksi heistä?

Jos olet kiinnostunut, käy täyttämässä alustavien ilmoittautumisten lomake. Seuran tiedot voidaan ilmoittaa kootusti yhdellä lomakkeella. Kiinnostuneisiin otetaan yhteyttä. 
Ilmoittautumislomake.

Talkoolaisten ei tarvitse maksaa tapahtuman osallistumismaksua (72 €). Kevään aikana järjestetään aiheeseen liittyvää koulutusta mm. roolipelaamisesta ja pukujen valmistuksesta. Lue lisää Evakkojunasta.
 


 


Halaa Karjalainen Päivässä -haastekampanjassa on tällä kertaa halausvuorossa Kalevalaisten Naisten Liitto. Liitto on sisarjärjestömme, joka vaalii ja arvostaa meidän laillamme omaa kulttuuriperintöämme.  Kuvassa Karjalaisen Nuorisoliiton vs. toiminnanjohtaja Susanna Salokannel ja Kalevalaisten Naisten Liiton toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen. Ensi vuoden alusta lähtien liittomme sijaitsevat samassa osoitteessa Kalevala Kartanossa Helsingin Pitäjänmäessä.

Halaa Karjalainen Päivässä on Karjalaisen Nuorisoliiton vastine vihapuheelle ja suvaitsemattomuudelle. Kampanja kannustaa erilaisuuden hyväksymiseen ja sukupolvet ylittävään kanssakäymiseen. Ikä, tausta ja ulkoiset ominaisuudet eivät saa olla esteitä ystävyydelle.
Anna lapselle harrastus -konsertti
Anna lapselle harrastus -hyväntekeväisyyskonsertissa sunnuntaina 20.11. klo 16 Savoy-teatterissa kerätään varoja vähävaraisten perheiden lasten harrastustoimintaan. Konsertti on samalla Hilu Toivonen-Alastalon 50-vuotisjuhlakonsertti. Konsertissa esiintyvät Tiisu, Folk Big Band, Puhti, Tanssiteatteri Tsuumi, Hannu Kella & Timo Alakotila, Salpauksen sirkusartistiopiskelijat, Tsuumi Sound System, Johanna Juhola trio, rytmimusiikkikuoro Musta lammas, Tanhupettereiden unksu ja Pääkaupungin Karjalaisten Nuorten tanssijoita. Liput: lippu.fi.

Riemukimara
Nuorisoseura Karjalan Nuoret ry:ssä Kansantanssin Riemuvuosi huipentuu Riemukimara-tapahtumaan lauantaina 19.11. klo 16 Helsingin Saksalaisessa koulussa (Malminkatu 14). Lavalla loistavat yhdistyksen kaikki lasten ja nuorten tanssiryhmät. Konsertin jälkeen alkavat tanssi-iltamat: pelimannit säestävät yhteistanssia ja vapaata jamittelua. Tule nauttimaan pirteistä esityksistä ja tanssimaan livemusan tahtiin!  Konserttiin ja iltamiin vapaa pääsy.
Tuunaa pikkujouluherkkuja
Viime viikon kurssilla valmistimme vegaaniruokavalioon sopivia pikkujouluherkkuja kuten härkispiirakkaa ja juuresjoulutorttuja. Katso täältä kurssin reseptit. Marraskuun ruokateemanamme on erilaiset jouluiset piiraat ja piirakat muunnelmineen. Kuva: Myllyn Paras
Oriveden kansantanssikurssi
Joulun välipäivinä järjestettävällä Oriveden kansantanssikurssilla Antti Savilampi opettaa omia tanssejaan, Petri Hoppu vähemmän tunnetun menuetin sekä muuta materiaalia, joka ei ole niin yleisesti käytössä. Hannu Nipuli ohjaa Helvi Jukaraisen koreografioita ja omia tanssejaan. Kurssi toteutuu, jos sinne saadaan vähintään 8 paria. Tanssijoilla tulee olla perusasiat kansantanssista hallussa: kansanomaiset paritanssit sottiisi/jenkka, valssi, polkka, masurkka ja hyvä olisi osata myös polskaa ja katrillia. Jäsenhinta koskee myös Karjalaisen Nuorisoliiton jäseniä. Lue lisää.
Kiilaferesikurssi
Suosittu kiilaferrekurssi tulee taas! Tee trendikäs perinneasu kesän rientoihin tai Kurppamatkalle. Kurssi on lauantaina 21.1.2017 klo 10–16 Helsingissä Karjalatalolla.
Ilmoittaudu kiilaferesikurssille
Viipuri-muki
Kansallispuvuista innoituksen saanut tuoteperheemme on kasvanut reilunkokoisilla kahvimukeilla, joissa on Viipurin kansallispuvun hamekankaan kuvio. Jäsenhinta 12 € (norm. 15 €). Lahjapakkaus (2 mukia ja Viipurin sekoitus -kahvi) 32 €.
Tilaa muki
Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma Europeade järjestetään Suomen Turussa 26.30.7.2017.  Osallistujia tulee noin 5000, ja Suomesta odotetaan vähintään tuhatta tanssijaa, pelimannia ja laulajaa. Tapahtuman ilmoittautuminen tehdään kansainvälisen komitean sivujen kautta. Ennakkoilmoittautumisen tulee olla tehty 15.12. mennessä täällä. Ennakkoilmoittautuneille lähetetään tiedot lopullisen ilmoittautumisen hoitamisesta tammikuussa. 20.2. mennessä 50% osallistumismaksusta tulee olla maksettu ja ilmoittautumislomake lähetetty Europeaden toimistolle Belgiaan. Nyt siis keräämään porukka kasaan ja tossut kohti kesän upeinta tapahtumaa!
Lisätietoja.
Jäsenetu Venäjän viisumeista
Karjalaisen Nuorisoliiton jäsenet saavat Lähialuematkojen välittämistä Venäjän kerta-, kaksikerta- ja monikertaviisumeista 10% alennuksen. Alennus on voimassa toistaiseksi ja se koskee myös jäsenten perheenjäseniä. Viisumitilauksen voi tehdä sähköisessä SoloVisa-palvelussa tai perinteisesti asioimalla Lähialuematkojen toimistossa Helsingin päärautatieasemalla tai osoitteessa Vuorimiehenkatu 3.


This email was sent to leena.rintala@jippii.fi
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Karjalainen Nuorisoliitto ry · www.karjalainennuorisoliitto.fi · Sitratori 3 · 00420 Helsinki · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp