Helmikuun uutiskirje

14.2.2014

Piia Laaksonen
   Nalle karvatassu,
   iloinen ja hassu,
   löysi pienen sydämen,

   punaisen ja lämpöisen.
   Luokse hyvän ystävän,
   sydämen mä lähetän!


Tervehdys, ystävät!

Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna kokoonnumme Kauniaisiin viettämään Kevätpäiviä. Kutsumme kaikki mukaan osallistumaan luokitteluun,      kulttuurikatselmukseen, työpajoihin, liittokokouksiin ja illanviettoon sekä tapaamaan vanhoja ja uusia ystäviä.

Tässä uutiskirjeessä on lisätietoa Kevätpäivistä. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa tiistaina 18.1., jolloin sähköpostiinne saapuu kevätpäivätiedote.

Odotamme myös jäsenseurojemme toimintatietoja viime vuodelta. Viimeinen palautuspäivä on 20.2. Lämmin kiitos jo tietonsa toimittaneille.

Mukavaa hiihtolomaa kaikille!

Ystävyydellä
Hilu, Maria ja Leena
      
                                                                                                                                Sanna Palander

TULEVIA TAPAHTUMIA

KEVÄTPÄIVÄT

Kevätpäiväviikonloppu lähestyy! 4.–6.4. järjestetään Kauniaisissa huikea tapahtuma. Nya Paviljongen -konserttisali tarjoaa hienot puitteet kansantanssiluokittelulle, ja muu ohjelma, majoitus ja ruokailut tapahtuvat samassa pihapiirissä sijaitsevassa koulukeskuksessa.

Luokittelu
Kansantanssiluokittelu
järjestetään non-stop -periaatteella, jolloin salissa on tunnin välein harjoitukset ja konsertti. Suulliset palautteet annetaan noin kaksi tuntia oman esityksen jälkeen.

Kulttuurikatselmus
Tervetuloa esiintymään kaikki esiintymishaluiset lausujat, laulajat, rap-artistit, stand up -koomikot ja näytelmäryhmät. Lava on teidän. Arvovaltainen raati antaa esityksistä palautteen, ja paras esitys pääsee sunnuntain pääjuhlaan!

Työpajat
Karjalainen tiedepaja, Vetovoimaista viritystä, Oikein/nurin -nurkka, Tao ja duunaa sekä Kassialmojen kokoontumisajot. Non-stop -työpajoissa pääset tuunaamaan ja duunaamaan lauantaina ja sunnuntaina.

Sinustako vuoden Tanhuhahmo?
Lauantai-illan suuressa Tanhuhahmo -kilpailussa haetaan
vuoden parasta tanhuhahmoa. Päästä luovuutesi valloilleen, keksi oma hahmo ja sille hokema!
 
KOULUTUSTA

Lasten ja nuorten ohjaaminen
Kansantanssijärjestöjen yhteiseen koulutukseen kuuluva lasten ja nuorten ohjaamisen kurssi järjestetään Mikkelissä 14.16.3. Kouluttajana toimii tanssinopettaja Jussi Kaijankangas.Ilmoittautumiset ja lisätietoja 28.2. mennessä matti.lankinen(at)
kansantanssinuoret.fi, 0400 422 417. Kurssimainos.

Ääni auki ja lavalle!
Miten tanssija saa äänensä kuulumaan, kestämään ja toimimaan tanssiessaan? Lauantaina 26.4. Helsingin Karjalatalolla harjoitellaan tanssijan äänenkäyttöä laulaen, loruillen, lausuen ja improten. Opettajana toimii Puhti-duosta tuttu koreografi, tanssija Reetta-Kaisa Iles. Hinta 40 € (jäsenet 35 €) sis. kahvin ja materiaalit. Ilmoittaudu toimistoon 15.4. mennessä.

Kielikylpyä
Tiesitkö, että Finlands Svenska Folkdansringenin kurssit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille? Rohkeasti mukaan vaan! Kurssikalenteri
 

TALVIALE
Ohjaajakansioiden alennusmyynti jatkuu! Nyt huippuedullisesti 5 euron kappalehintaan legendaariset Lyökäämme käsi kätehen -kansio ja Kehveliohjaajan kansio. Nyt on niin halpaa, että kannattaa tilata vaikka seuran jokaiselle ohjaajalle omat kappaleet kumpaakin. Tilaukset Nuorisoliiton toimistosta, postituskulut lisätään hintaan. Tilaa tästä!
BARNLEK
Islannin BARNLEKin ilmoittautumislomakkeet toimitetaan Karjalaiseen Nuorisoliittoon 16.2. mennessä. Lue lisää.

BARNLEK-ohjelmiston kertauskurssi
Hyvinkäällä 30.3. klo 9.3015.15. Kurssi on tarkoitettu sekä ohjaajille että tanssijoille. Kouluttajina Rami Meling ja Erja Askolin. Kurssimaksu 35 € sisältää opetuksen, lounaan ja kahvit. Ilmoittaudu 21.3. mennessä matti.lankinen(at)
kansantanssinuoret.fi, 0400 422 417.
KUUKAUDEN RUNO

Kasvatti emo kanoja,
suuren joukon joutsenia.
Kanat aialle asetti,
joutsenet joelle saattoi.
Tuli kokko, niin kohotti,
tuli haukka, niin hajotti,
siipilintu, niin sirotti:
yhen kantoi Karjalahan,
toisen vei Venäjän maalle,
kolmannen kotihin heitti.
Kalevala, 31. runo
 

Kevätpäivät 2015 haettavana!
Nuorisoliitto etsii paikkaa vuoden 2015 kevätpäiville. Mihin siis Kauniaisten jälkeen? Kiinnostuneet olkaa yhteydessä toimistoon! Seuraavien Kevätpäivien järjestäjätaho julkistetaan sunnuntaina 6.4. Kevätpäivien pääjuhlassa.
 

Kansallispuku myytävänä
Myydään Antrean naisen kansallispuku, koko 36/38. Mukana paita, hame, esiliina, vyötasku, liivi, pääkoriste (sykerö) ja hopeinen paljinsolki. Kysy lisätietoja toimistolta ja tee tarjous!

 
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi