Karjalaisen Nuorisoliiton uutisia 16.5.2016                                                                                                                
Lue selaimessa
Tämän viikon lauantaina 21.5. vietetään jälleen Ravintolapäivää, jolloin kuka tahansa saa perustaa ravintolan päiväksi. Toivottavasti näemme myös karjalaista katuruokaa tarjoavia ravintoloita eri puolilla maata! Karjalaiset piirakat maistuvat vähintään yhtä hyviltä kuin eksoottisten maiden tarjottavat. Ravintolapäivään pääsee mukaan ilmoittamalla oman ravintolan tiedot Ravintolapäivän www-sivulle. Karjalaisen Nuorisoliiton sivuilta voi ladata käyttöön valmiita ruokalistapohjia.

GraniFolkiin ja sen varaslähtöön, kansantanssiluokitteluun, on aikaa enää kuukausi! Teemme parhaillaan teille osallistujapasseja, pääsylippuja, käsiohjelmaa ja muita viime hetken valmisteluita. Tervetuloa kaikki Kauniaisiin viikkoa ennen juhannusta kokemaan suomalaista kansantanssia parhaimmillaan!

Aurinkoa ja iloa!
Hilu, Leena, Antonia, Aijaleena ja Inga

#GraniFolk  #HalaaKarjalainenPäivässä   #TuunaaMunPerinneruoka   #yhdessätillsammans   #tanhu150v   #kansantanssi   #tanssinriemu


Tulevia tapahtumia: 
16.–17.6. Kansantanssiluokittelu, Kauniainen
17.–19.6. GraniFolk, Kauniainen
9.7. Evakkovaellus, Urjala
2.–4.9. Kurppamatka, Kirvu-Viipuri
15.–16.10. Suuri Karjalainen Karonkka, Hki-Tallinna

 


Kuukausi aikaa GraniFolkiin!

GraniFolk ja sitä edeltävä kansantanssiluokittelu ovat jo ovella. Torstaina 16.6. aloitetaan ensimmäisellä luokittelukonsertilla klo 19. Toinen luokittelukonsertti on perjantaina 17.6. klo 16, jonka jälkeen alkaa GraniFolk. Tulkaapa yleisöksi kannustamaan ryhmiä, vaikka ette itse tanssisikaan! 


Ohjelma
Torstai 16.6.
klo 19 Luokittelukonsertti 1 (PKN, NS Katrilli)
Perjantai 17.6.
klo 16 Luokittelukonsertti 2 (Nokia, Hämeenlinna, Järvenpää)
klo 18 Avajaiset, Kauniaisten tori
Lauantai 18.6.
klo 13.30 Juhlakulkue
klo 14 Granivillitys â€“ kansantanssiesityksiä kaupungilla
klo 16 Kansantanssikonsertti (lapset ja nuoret)
klo 18 Kansantanssikonsertti (aikuiset)
klo 23 Suviyön kirkkohetki, Kauniaisten kirkko. Vapaa pääsy.
Sunnuntai 19.6.
klo 14 Pääjuhla, urheilukenttä. Vapaa pääsy.
**Luokittelukonserttien liput 8/5 €, GraniFolkin konserttiliput 12 / 8 €. **

 

Suuri Karjalainen Karonkka risteilee m/s Baltic Queenilla Helsingistä Tallinnaan 15.–16.10.2016. Risteilyn teemana on Samaa sukua  – yhdessä yli sukupolvien. Ohjelmassa on mm. Imatran illatsut, Käkisalmen markkinat ja Sijaton sielu -mykkäelokuva livesäestyksellä. Katso täältä risteilyn ohjelma ja hinnat! Matkavaraukset Matka-Vekasta. PS. Risteilyn etkot järjestetään yhdessä Kalevalaisten Naisten kanssa Kansallismuseon auditoriossa. 

Evakkovaellus 9.7.2016
Tule tunnematkalle evakkotielle!
Miltä tuntuu pako kotiseudulta sodan jaloista? Jo 10. kerran järjestettävä Evakkovaellus muistelee ja kunnioittaa evakkotielle joutuneita. Vaellus alkaa la 9.7. klo 11 Urjalan kunnantalolta. Reitti kulkee n. 6 km matkan hämäläisessä maalaismaisemassa. Evakkovaellus on matka muistoihin, juurille ja Suomen historiaan. Tapahtuma on ilmainen, ja kaikki ovat tervetulleita. Aitoa tunnelmaa tuo osallistujien pukeutuminen sota-ajan asuihin, mutta vaeltaa voi myös tämän päivän vaatteissa. Lue lisää.

Tuunaa Mun Perinneruoka
Toukokuun teema: ROTINAT
Rotinat on karjalainen tapa viedä viedä ruokalahjoja vastasyntyneen vauvan perheeseen. Perinteinen tuliainen on pullataikinasta tehty pullakranssi eli rotinarinkeli, jonka sisälle on voitu laittaa esim. pikkuleipiä tai kananmunia. Mitä itse veisit vauvaperheeseen? Kuinka tuunaisit rotinarinkelin tähän päivään? Lisätietoa rotinaperinteestä voit lukea Elävä perintö -sivustolta.

Muistathan julkaista kuvia ruokatuunauksistasi somessa tunnisteella #TuunaaMunPerinneruoka, jolloin osallistut kilpailuun ja voit voittaa hienoja palkintoja! Huhtikuun perinneruokatuunaajiina palkittiin Päivi Salonen naurissultsinoista ja Terhi Järvinen lemon curd -piirakoista.
Kurppamatka 2016
Mitä tapahtuukaan Kirvun Kihuissa? Ota selvää ja lähde Kurppamatkalle 2.–4.9. Tänä vuonna matkustamme Kirvuun ja Viipuriin. Perjantaina kisailemme Kirvun Kihuissa. Leikkimielisessä joukkuekilpailussa etsitään pussihyppelyn taitajia, ratkotaan huopatossun tarkkuusheiton maailman- tai ainakin Kirvun mestaruus sekä pistetään Kurpat voimien mukaiseen järjestykseen köydenvedossa. Ja tietysti ratkaisemme kyykän mestarijoukkueen! Kisailun jälkeen nautitaan uimisesta ja saunomisesta Kirvun Rätykylän leirikeskuksessa, jossa myös vietämme yön.

Lauantaina suunnataan Viipuriin. Monrepos’n puistoon tutustumme yhdessä, jonka jälkeen majoitumme Victoria-hotelliin. Matkalaisilla on mahdollisuus ottaa haltuun Viipurin komeimmat nähtävyydet: Eremitaasin taidemuseo, Viipurin linna, Alvar Aallon kirjasto tai joku lukuisista kirkoista. Vaihtoehtoisesti voi tuhlata rahojaan pellavakaupassa tai kauppahallissa tai viettää päivää Viipurin hienoimman hotellin, Victorian, mukavalla kattoterassilla. Lauantai-illan kruunaa illallinen legendaarisessa Pyöreässä tornissa, ja siellähän saa tunnetusti myös aina tanssia, ehkä jopa pikkutunneille asti.

Lue tästä lisää Kurppamatkasta ja ilmoittaudu mukaan.

Pispalan Sottiisi 8.–12.6.

Tule Pispalan Sottiisiin katsomaan Kansantanssin Riemuvuoden hienoja esityksiä. Riemua! -produktio esitetään Pirkkahallissa lauantaina 11.6. klo 19. Konsertissa on sää- ja riemutakuu. Janne ja Aino  – Balladi erään säveltäjän elämästä nähdään Tampere-talossa sunnuntaina 12.6. klo 14. Katso tästä pilkahdus Jannesta ja Ainosta.

Kansantanssin ohjaajakoulutus uudella sivustolla
Kansantanssin ohjaajakoulutuksen tiedot löydät nykyisin osoitteesta kansantanssi.com/ohjaajakoulutus/. Käy katsomassa tulevat koulutukset. Ohjaajakoulutuksen pohja-ajatuksena on jokaisen kansantanssin ohjaajan mahdollisuus kehittyä ja oppia uutta koko ohjaajataipaleen ajan.
Copyright © 2016 Karjalainen Nuorisoliitto ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp