Syyskuun uutiskirje

18.9.2014

#HupparikansanPuolella

Vaikka nyt on syksy, ajatuksissamme on jo ensi kesä ja Kesäjuhlat Hyvinkäällä. Harjoittelemme vuoden 2015 kansantanssin yhteisohjelmaa ohjelmistokurssilla lauantaina 27.9. Tervetuloa mukaan kaikki ohjaajat ja tanssijat!

Nyt on viimeiset hetket ilmoittautua Suuri Karjalainen Karonkka -risteilylle. Paikat hupenevat kovaa vauhtia. Ethän halua jäädä rannalle syksyn hauskimmalta risteilyltä?

Valtakunnallista nuorisotyön viikkoa vietetään 29.9.5.10. Haastamme kaikki pitämään ääntä nuorisotyön puolesta omilla paikkakunnilla ja pukeutumaan huppariin 2.10.
Lue tästä lisää nuorisotyön viikosta.

Tapaamisiin!

Hilu ja Leena

 

Ohjelmistokurssi Hyvinkäällä

Hyvinkään kesäjuhlien päiväjuhla on Tahko Pihkalan pesäpallostadionilla 14.6.2015. Sen johdosta kansantanssin vuosiohjelmaan on sisällytetty mm. pesäpalloelementtejä. Uutta vuosiohjelmaa opetellaan ohjelmistokurssilla lauantaina 27.9. Hyvinkäällä ohjelman laatijan Hilkka Hilu Toivonen-Alastalon johdolla. Pikaiset ilmoittautumiset toimistolle, toimisto[at]karjalainennuorisoliitto.fi, 045 673 3223.
 

Viimeinen kuulutus karonkkaan!

11.12.10. laiva on lastattu iloisella karjalaistunnelmalla. Tule mukaan tekemään historian ensimmäisestä Suuresta Karjalaisesta Karonkasta ikimuistoinen! Laivalla esiintymässä mm. Sari Kaasinen, Puhti ja Mimmit. Työpajoissa tehdään minihimmeleitä, helmikoruja ja pirtanauhoja. Lisäksi tallennusnurkka, yhteislaulua, luentoja ja paljon muuta karjalaista ohjelmaa.
Varaa tästä lippu.

TULOSSA

JÄRJESTÖASIAA

Toimiva jäsenhankinta yhdistyksessä
Uusi e-kirja antaa neuvoja yhdistyksen jäsenhankintaan, jäsenten sitouttamiseen ja jäsenkadon estämiseen.
Lataa tästä ilmainen e-kirja.

Koulutusta järjestötoimijoille
OK-opintokeskus järjestää maksuttomia koulutuksia järjestöissä toimiville, mm. rahastonhoitajille ja tiedottajille. Tutustu vuoden 2015 koulutustarjontaan tästä. 

TET-harjoitteluun liiton toimistolle
Karjalainen Nuorisoliitto tarjoaa nuorille mahdollisuuden tulla suorittamaan TET-työharjoittelujaksoa liiton toimistolle. Tarjolla on erilaisia toimistotöitä ja tapahtumatuotantoon liittyviä tehtäviä. Myös taksvärkkiläisiä otetaan. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä liiton toimistoon! 

 
KOULUTUSTA

Sielunlämmittäjäkurssi
Vielä mahtuu sielunlämmittäjäkurssille 7.9.11. Helsingin Karjalatalolla. Sielunlämmittäjä on sarafaani-  ja feresipukeutumiseen kuuluva liivimäinen vaatekappale. Se on valmistettu ylellisestä brokadista tai kultakirjotusta sametista ja koristeltu kultanauhoin. Kurssilla valmistetaan oma sielunlämmittäjä. Kouluttajana toimii tekstiili- ja vaatetusalan artesaani, kansallispuku- ja feresitaitaja Soja Murto-Hartikainen. Kurssia ennen on kaikille avoin luento aiheesta. Lue lisää.

 
Kuukauden runo

Leikinalkajaisloru

Kävin kerran taivahassa.
Mitä siellä tekemässä?
Lampahia kaitsemassa.
Mitä sait palkkaa?
Viis, kuus poikaa.
Mitkä niiden nimet oli?
Suutari, räätäli, pikipöksy Pietari,
kengän kaputtaja, naskalin naputtaja.
Mene sinä tästä pelistä pois!

Lähde: Hui hui Huikkolaan. Karjalaisia loruja ja leikkejä. Karjalainen Nuorisoliitto 2007

Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi