Toukokuun uutiskirje

15.5.2012

Kevätpäivät ovat onnellisesti takana – kiitos osallistujille ja järjestäjille mahtavasta tapahtumasta! Kevätpäiväpalautetta voi edelleen lähettää liiton toimistoon.  Kansantanssiluokituksessa esiintyi peräti 26 ryhmää. 4 ylsi mestaruusluokkaan ja yleisön suosiksi valittiin PKN:n Jenga. Lue täältä luokitustulokset. Kansantanssiluokittelusta on koostettu taltiointi, jonka voi tilata omakseen liiton toimistosta. DVD-tallenteen hinta on 20 € + postikulut.

Liittokokouksessa Outi Mulari valittiin jatkamaan liiton puheenjohtajana ja uudeksi varapuheenjohtajaksi nimettiin Anu Virolainen Kangasalta. Hallitukseen tuli uudeksi jäseneksi Mia Rautamies Haminasta.Ensi vuonna Kevätpäiviä vietetään Haminassa. Nyt seuroissa valmistaudutaan Tanssipitoihin, ja kuukauden kuluttua kohtaamme Tampereella. Tervetuloa Karjalaisen Nuorisoliiton työpajoihin Ratinan stadionille perjantaina 15.6. ja lauantaina 16.6.!

Seuroissa suunnitellaan varmasti jo kovasti syksyn toimintaa. Muistattehan, että voitte saada kursseille ja leireille kauttamme OK-opintokeskuksen tukea. Tuella voi kustantaa vaikkapa ammattiohjaajan vierailun. Lue lisää OK-tuesta ja sovi kanssamme tuen hakemisesta.

Aurinkoisin terveisin,
Hilu, Leena ja Joonas

TULEVIA TAPAHTUMIA

TANSSIPIDOT

Tanssipitokuume nousee
Tanssipitoihin on ilmoittautunut lähes 4500 tanssijaa Suomesta ja Virosta. Luvassa on kaikkien aikojen suurin kansantanssitapahtuma Suomessa! Lue tästä Tanssipitojen osallistujakirje.

Harjoitukset Nurmijärvellä
Sunnuntaina 20.5. harjoitellaan Nurmijärvellä (Ahjolan Nuorisotila, Nahkurintie 3) Rami Melingin johdolla osuuksia Tanssipidoista:
klo 1214 Ingliska ja menuetti
klo 1415 Pulgatants, Kandali ja Saunaloitsu
klo 15 Kolonntants ja muuta Finaalin tai alun tanssien tarkennuksia.

Tikkuristi Flash Mob
Tanssipitojen kunniaksi Helsingin Rautatieasemalla tempaistaan keskiviikkona 23.5. klo 10 tanssimalla tikkuristiä. Tule mukaan tekemään Tanssipitoja tunnetuksi! Omat kepit mukaan, kävelysauvatkin käy. Kokoontuminen ja pikainen harjoitus Musiikkitalon luona klo 9.30. Ilmoittaudu 21.5. mennessä Heidille tai Petelle, heipalmu(at)welho.com tai petrikauppinen(at)mail.suomi.net.
 


TULOSSA SYKSYLLÄ

Anna mulle aikaa 15.9.
Valtakunnallisessa Anna mulle aikaa! -kampanjassa Suomen suurimmat nuoriso- ja liikuntajärjestöt sekä Demi kannustavat aikuisia antamaan aikaa nuorelle. Anna mulle aikaa! -päivää vietetään 15. syyskuuta. Haastamme seurat järjestämään omia tapahtumia tuona päivänä! Lue lisää kampanjasta.

Syyspäivät 13.–14.10
Kuinka moni on yöpynyt Karjalatalossa? Nyt se on mahdollista, sillä ensi syksyn Syyspäiviä vietetään Helsingissä 13.–14.10., jolloin Karjalatalo on varattu käyttöömme. Järjestelyvastuussa ovat tällä kertaa osakunnat, ja luvassa on sitsit ja silliaamiainen opiskelijatyyliin. Toki myös kyykkä ja muut perinteiset syyspäiväaktiviteetit ovat mukana.


MUUTA AJANKOHTAISTA

Haastattelukutsu nuorille
Kerro, mikä auttaisi, helpottaisi tai edistäisi sinua suorittamaan ammatillisen tutkinnon. Osallistuminen vie sinulta kymmenisen minuuttia. Voit lukea yhteenvedon tuloksista Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta elokuussa.
Osallistu 10.6. mennessä osoitteessa www.16000tutkintoa.fi.
KOULUTUSTA

Kansantanssin ohjaajakoulutus
Huomio seurat! Onko teillä ohjaajia tai apuohjaajia, joilta puuttuu ohjaajakoulutus? Asiaan kannattaa tarttua nyt, sillä uudet kurssit käynnistyvät syksyllä ja osallistuminen on edullista. Yhden kurssiviikonlopun hinta on vain 55 € mikäli osallistujia on vähintään 20.

Aikataulu:
I Kansantanssin opettamisen perusteet 28.30.9.
II Kansantanssin tekniikka ja musiikki 16.18.11.
III Kansantanssin opettaminen ja kehonhuolto 14.16.12.

Ilmoittautuminen 10.9. mennessä puh. 050 468 6388, hannu.nipuli(at)nuorisoseurat.fi.

Huom.! Pyrimme järjestämään tanhuohjaajan starttikurssin syksyllä ennen ohjaajakoulutuksen alkua. Seuraa tiedotustamme!

Tanssitalo-ohjaajakoulutus
Tanssitalo on tapa opettaa ja oppia paritansseja. Se on sosiaalista, iloista, innostavaa, luovaa ja kannustavaa. Haluatko tanssitalo-ohjaajaksi? Tule mukaan! Lue täältä koulutusajankohdat.

DÄÄNS -leiri 5.–7.10.
Toista kertaa järjestettävä DÄÄNS -tanssileiri on tarkoitettu 12–17 -vuotiaille, jotka saavat tanssia ammattiopettajien johdolla. Koulutusta annetaan koko leirijoukolle sekä yhdessä, että erikseen, myös pojat pääsevät taituroimaan keskenään. DÄÄNS -leirin ohjelmassa on lisäksi illanviettoja. Kouluttajina ovat Petri Kauppinen, Milla Korja, Salla Korja-Paloniemi ja Jussi Kaijankangas. Paikka: Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli. Hinta: 50 €. Ilmoittautuminen 7.9. mennessä: www.nuorisoseurat.fi/daans.

LEIKIN AIKA!

Toukokuussa päästetään mielikuvitus valloilleen kun lapset ja aikuiset leikkivät nostalgisesti paperinukeilla! Jos et omista nukkeja, niitä voi askarrella itse tai voit tilata Karjalaisesta Nuorisoliitosta hienot kansallispukuiset paperinuket. Hinta jäseniltä 4 € ja muilta 5 €. Paperinukkeperheen myötä tutustut samalla Seiskarin, Joutsenon, Jääsken alueen ja Pyhäjärven kansallispukuihin.
KANSAINVÄLISTÄ

Kurppikselle pääsee vielä
Kurppamatkan ilmoittautumisaika on päättynyt, mutta vielä on muutama paikka jäljellä huikean hienolle reissulle Kizhin saarelle. Jos ilmoittautuminen unohtui, ole nopeasti yhteydessä liiton toimistoon!

Kirjoituskilpailu
Oletko käynyt Viipurissa? Ilta-Sanomien kirjoituskilpailussa etsitään suomalaisten muistoja, tarinoita ja kokemuksia Viipurista. Lähetä muistosi kesäkuun loppuun mennessä osoitteeseen viipuri(at)iltasanomat.fi. Kirjoituksille ei anneta merkkimäärärajoituksia. Mukaan voi liittää valokuvia. Kuvien ja kirjoitusten julkaisuoikeudet siirtyvät Ilta-Sanomille ilman eri korvausta. Liitä mukaan yhteystietosi. Kilpailun voittaja palkitaan kahden hengen matkalla Viipuriin. Palkintoon sisältyy yöpyminen hotellissa ja illallinen. Kaksi seuraavaksi sijoittunutta saa risteilyn Viipuriin.JÄSENSEUROISSA TAPAHTUU

Karjalan Nuorten konsertti
Lasten kansantanssin kevätkonsertti pidetään sunnuntaina 20.5. klo 15 Kanneltalossa. Tapahtuman järjestävät Karjalan Nuoret ry sekä Katrilli ry. Konsertissa esiintyvät kummankin seuran lasten kansantanssikerhot sekä aikuisryhmät. Liput 5 €/hlö, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.
Karjalainen Nuorisoliitto ry Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. www.karjalainennuorisoliitto.fi. toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi