Karjalaisen Nuorisoliiton uutisia 15.1.2016                                                                                                                
Lue selaimessa
Viime vuonna tuunattiin kansallispukuja, nyt sama tehdään perinneruoille. Tästä lähtee vuoden kuumin trendi, #TuunaaMunPerinneruoka! Mukana kampanjassa ovat tiedotusvälineet, ruokabloggarit, ryhmät, harrastusporukat ja kotikokit. Nyt kannattaa ryhtyä kehittelemään omia reseptejä, sillä parhaille tuunaajille jaetaan loistopalkintoja joka kuukausi.

Tämän vuoden toinen some-kampanjamme on #HalaaKarjalainenPäivässä. Se on kannanottomme vihapuhetta ja suvaitsemattomuutta vastaan. Kannustamme ystävyyteen yli rajojen iästä, taustasta ja ulkonäöstä riippumatta. Uutiskirjeessämme haastamme joka kuukausi yhden tahon mukaan kampanjaan.

5.2. tulee kuluneeksi 150 vuotta ensimmäisestä näyttämöllä esitetystä kansantanssiesityksestä. Merkkipäivän ja kansantanssin riemuvuoden kunniaksi kaikki mukaan Koiviston polska - flash mobiin Kampin kauppakeskukseen perjantaina 5.2. klo 17!

Halauksin,
Hilu, Leena ja Magdalena

#Halaa Karjalainen Päivässä -haaste

Vuoden ensimmäinen halattava on Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry. Allianssin pääsihteeri Olli Joensuu sai halauksen toiminnanjohtaja Hilu Toivonen-Alastalolta. Allianssi on nyt haastettu mukaan tähän kampanjaan levittämään haastetta eteenpäin! Halaa sinäkin karjalainen päivässä ja julkaise kuva tunnisteella #HalaaKarjalainenPäivässä.

 
TuunaaMunPerinne -ruokatyöpajat
Tule mukaan ruokatyöpajoihin, joissa tehdään suomalaisten perinneruokien pohjalta ruokalajeja kansainvälisin maustein ja elementein. Opettajina toimivat Suomessa asuvat eri maiden ruokakulttuurien edustajat. Yhteistyökumppaneina ovat Karjalainen ja Wiipurilainen osakunta sekä kulttuurikeskus Caisa. Pajat järjestetään Domus Gaudiumissa (Leppäsuonkatu 11, Helsinki). Tarvikemaksu 7 € (jäsenet) / 12 € (muut).
Kevään työpajat:
keskiviikko 27.1. klo 17–19. Ilmoittaudu
torstai 18.2. klo 17–19. Ilmoittaudu
torstai 14.4. klo 17–
19. Ilmoittaudu

#TuunaaMunPerinneruoka -tuunaushaaste
Tammikuun perinneruokana on karjalanpiirakat. Kehitä oma piirakkatuunaus, julkaise ohje ja kuva somessa tunnisteella #TuunaaMunPerinneruoka. Kunkin kuukauden parhaat tuunaukset palkitaan Myllyn Parhaan tuotepal
kinnoilla!

Tammikuun ohje: Karjalanpiirakat

 kuoritaikina
 2 dl vettä
 4 dl Myllyn Paras ruisjauhoja
1 tl suolaa
Sekoita kylmään veteen jauhot ja suola. Tee taikinasta kiinteä ja tasainen. Pulikoi ohuiksi kuoriksi, täytä haluamallasi täytteellä, paista 275
–300 asteessa ja voitele voisulalla. Perinteisesti piirakoiden täytteenä on käytetty riisipuuroa, ohrapuuroa tai perunasosetta. Millä sinä täyttäisit piirakat? Jaa ohjeesi somessa ja voita hienoja palkintoja! #TuunaaMunRuokaperinne
Käy tutustumassa GraniFolkin www-sivuihin! Sieltä löydät mm. tapahtuman ohjelman.

GraniFolk lasten ja nuorten kenttäohjelman ohjelmistokurssi 14.2.

Kansantanssijärjestöjen yhteinen GraniFolkin lasten ja nuorten kenttäohjelmiston koulutus pidetään Lohjan Saukkolassa sunnuntaina 14.2. Opettajana Heidi Palmu. Kurssimaksu 25 € sisältää opetuksen, aamupalan ja lounaan. Ilmoittaudu 3.2. mennessä.  Lue lisää.
 

Uusi tuote – tuubihuivi
 
Rautu-Sakkolan kansallispuvun sorokasta (päähineestä) innoituksensa saanut tuubihuivi on tuotevalikoimamme uusin tulokas. Monikäyttöinen huivi sopii hyvin vaikka leivontapäähineeksi. Huivin hinta on 10 € + postimaksu. Tilaa täältä!
 

Trivial Tanhuit -peli
Karjalaisen Nuorisoliiton uunituore tanhupeli Trivial Tanhuit myytiin loppuun jo ennen ilmestymistään. Olemme tilaamassa uutta painosta, ja otamme vastaan ennakkotilauksia.

Trivial Tanhuit on tarkoitettu oppimateriaaliksi kansantanssiryhmille. Pelipaketti sisältää pelilaudan, kortit, ohjevihkon, cd-levyn, nopan ja nappulat, kyniä ja kangaskassin. Pelin hinta on jäsenille 15 € ja muille 20 €. Postitse toimitettaessa hintaan lisätään postikulut.

Tilaa peli tästä. Toimitamme pelit kevään aikana.

 

Hyvät kuuntelijat -näyttely 27.1.–14.2.2016

Galleria Katariinaan (Kalevankatu 16, Helsinki) avautuu Hanneriina Moisseisen jatkosodan Karjalasta sarjakuvan muodossa kertova näyttely Hyvät kuuntelijat. Näyttely tarkastelee ääneen ja tilaan liittyviä kysymyksiä sarjakuvassa, mutta tuo myös esiin eläinten näkökulmaa sotaan. Se kertoo tarinan lehmistä ja ihmisistä, jotka sodan seurauksena joutuivat jättämään kotinsa. Sarjakuvissa erityisen huomion kohteena on evakuoitava karja ja eläinkohtalot sodan jaloissa, toisaalta laulut, joita ihmiset Karjalasta lähtiessään lauloivat. Näyttely on osa Anne-Mari Kivimäen taiteellista tohtorintutkintoa. Näyttelyn äänisuunnittelusta vastaa Eero Grundström. Näyttelyyn on vapaa pääsy, samoin avajaisiin, jotka pidetään tiistaina 26.1. klo 17–19. Taiteilijatapaamisessa sunnuntaina 14.2. klo 14–16 Hanneriina Moisseinen esittelee näyttelyään.
Copyright © 2016 Karjalainen Nuorisoliitto ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp