Copy
Diplomatbesök, robotiserad automation på Robot Application Center, möjlighet att möta den sociala roboten Furhat, en ny Servohandske och en presentation av Strokerehabiliteringsprojektet. Här är de senaste nyheterna från Robotdalen!


Ambassadörer och diplomater besökte Robotdalen

Den 6 oktober presenterade Erik Lundqvist Robotdalens verksamhet för ett 40-tal ambassadörer och diplomater på besök i Västerås.
Läs mer om besöket härRobotiserad automation utvecklas på RAC

På Robot Application Center (RAC) i Eskilstuna utvecklas högklassig robotiserad automation och nya spännande produkter för svensk tillverkningsindustri.
Läs mer om RAC här

Möt den sociala roboten Furhat

Nu har du möjligheten att se och uppleva den sociala roboten Furhat, på Tekniska museet i Stockholm 15-23 november.
Läs mer om utställningen här

Easy - den nya Servohandsken

Företaget Bioservo har lanserat den nya Servohandsken Easy, som bland annat har mjukare tyg och är lättare att ta på och av.
Läs mer om Easy här

Presentation av Strokerehab-projekt

Robotdalen har, tillsammans med flera andra parter, drivit projektet Interaktiv stroke-rehabilitering på distans under några år. MedTech Magazine har publicerat en artikel om det.
Läs artikeln här (sid 12-14) 
Robotdalen finansieras av akademi, näringsliv och offentlig sektor i Sörmlands, Västmanlands och Örebro län, samt:


Robotdalen möjliggör kommersiell framgång av nya idéer och lösningar inom robotteknik, med fokus på innovationer för industri, service samt vård och omsorg. Vi agerar för att bli en internationellt erkänd innovationsmiljö som sätter svensk robotteknik på världskartan. Följ oss på vår hemsida och twitter.

Copyright © 2014 Robotdalen, All rights reserved.
Avregistrera dig från Robotdalens kontaktdatabas här