Copy
In juni beslist de woningbouwvereniging of Strowijk Nijmegen in zijn huidige vorm door gaat. Spannend!

De laatste grote hobbel

Een dezer weken verwachten we de uitkomst van de subsidieaanvraag bij de Provincie Gelderland. Dan weten we of de de laatste grote hobbel genomen is, en de bouw van onze strowijk écht verwezenlijkt gaat worden. Nog even duimen dus...

Update Adopteer een strobaal

De teller van de strobaalactie staat nu op 214 geadopteerde strobalen. De adoptiegelden worden niet daadwerkelijk aan balen stro gespendeerd, maar aan ecologische toepassingen om het project zo duurzaam mogelijk te maken.

Turfdak
Die bestemming is nu concreter geworden: dankzij de strobaaladoptanten kan Iewan het zich veroorloven om het gemeenschapsgebouw een turfdak te geven!

Dit gebouw wordt een trefpunt vol bedrijvigheid en zal een openbare en educatieve functie gaan vervullen. Des te belangrijker dat het een aantrekkelijk toonbeeld wordt van duurzaam bouwen en leven.

Als je meer wilt weten over onze keuze voor turfdaken, lees dan verder op: www.adopteereenstrobaal.nl/nieuws/turfdak-dankzij-adoptanten

Certificaat
Wie een baal geadopteerd heeft krijgt een certificaat. Deze zijn in de maak. Jullie krijgen elk moment bericht! De donateurs die hun strobaal nog niet betaald hebben, hebben vorige week een herinneringsmail ontvangen.

Wil je nu ook een baal in ons project adopteren, dat kan op www.adopteereenstrobaal.nl. Mocht de realisatie van Iewan -ondanks alle goede voortekenen!- toch niet doorgaan, dan worden de dotaties uiteraard teruggestort aan de donateurs.

Heading 4

Variable content blocks: Variable content sections are noted with plus and minus signs so that you can add and subtract content blocks and also a drop-down selector that allows you to choose which type of content block to display.

Leerzame dos en don'ts

Hoe doen andere projecten dat, zelf ecologisch bouwen? We gingen kijken en een dagje meehelpen bij de Aardehuizen in Olst. Het was een inspirerend bezoek, met leerzame dos en don'ts over het werven van vrijwilligers die willen helpen met de bouw, het coördineren van de bouwplaats, veiligheid, gereedschappen en bouwefficiëntie.

Zonnepanelen

Op dit moment zijn we bij verschillende zonnepaneelspecialisten op bezoek geweest, om ons te oriënteren op milieu- en mensvriendelijk geproduceerde panelen. Het levert al heel wat inzicht en een aantal opties op. Wellicht wordt het iets goedkoper als we helpen bij het aanleggen.