Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser
Iewan, Nieuwsbrief juli 2014
Nieuwe kansen om mee te bouwen deze zomer!

Aan het palmenstrand liggen, cocktails drinken of musea bezichtigen is zó'n achterhaalde manier van vakantie vieren. Wil je een zomer om nooit te vergeten, kom dan een paar dagen of weken strobalen stapelen, kliederen met leem, bouwvakkerslunches kokkerellen en kinderen vermaken bij Iewan!

Er is extra ruimte ontstaan in onze bouwkalender. Hierdoor zijn er nieuwe vrijwilligersplekken beschikbaar in de weken van 23 t/m 27 juli en van 30 juli t/m 3 augustus. Ook in augustus kan Iewan nog volop extra handen gebruiken op de bouwplaats.


Trouwens, op steenworp afstand van de bouwplaats vind je óók een (momenteel tropisch) strand. Aan dit Lentse Waalstrandje is het na gedane arbeid heerlijk toeven, al dan niet met een cocktail in de hand.

Kijk voor meer informatie op www.iewan.nl/meebouwen of mail naar meebouwen@strowijknijmegen.nl.
Rondleidingen

Wil je Iewan-in-aanbouw eens met eigen ogen komen bekijken? Dat kan! Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er van 16:30 tot 17:00 een rondleiding over de bouwplaats gegeven. De eerstvolgende data zijn zaterdag 2 augustus, 6 september en 4 oktober. Je vindt de locatie op de hoek van de Laauwikstraat en de Vossenpelssestraat in Lent. Informatie hierover vind je ook op ons Facebook-evenement.

Vlieg mee over Iewan

Vanuit de lucht is een filmpje van onze strowijk in aanbouw gemaakt.

De opname is nog maar drie weken oud, en ondertussen is er natuurlijk alweer veel bijgebouwd.

Bekijk het filmpje hier en vlieg mee over Iewan!

En wil je zien hoe Iewan in sneltreinvaart gebouwd wordt? Dan kun je hier de nieuwste timelapse video zien.

Bijzondere leidingen

Het is nu al niet meer te zien, maar onder de vloer ligt een enorme spaghetti van leidingen van gerecycled spoorweggrind-beton: een aparte riolering voor huishoudelijk afvalwater en voor regenwater, buizen voor de zonnepaneelaansluitingen, en drie watercircuits: drinkwater, helofytenwater voor de wc’s en regenwater voor de wasmachines. Omwille van de witte was komt er nog een speciaal filter.

Strobaaladoptanten

Van maart 2013 tot maart 2014 liep de campagne 'Adopteer een strobaal'. Iedereen die een strobaal heeft geadopteerd ontvangt, zodra het gemeenschappelijke gebouw bruikbaar is, een uitnodiging om aan een speciale workshopdag te komen deelnemen en een hand in het leem te komen zetten. Waarschijnlijk wordt dit een weekenddag in de herfst.
Copyright © 2014 Iewan, Strowijk Nijmegen. Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze mail omdat jij je in het verleden hebt opgegeven voor de nieuwsbrief van Iewan via iewan.nl, strowijknijmegen.nl of adopteereenstrobaal.nl, of op een andere manier hebt aangegeven graag op de hoogte te blijven van de activiteiten van Iewan.

Ons adres:
Iewan
Callapad 14
Lent, 6663 CW Nederland

Add us to your address book

Uitschrijven    Gegevens aanpassen