Copy
Volle vaart!
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk de online versie!
Nieuwsbrief mei 2014

Volle vaart

Iewan schiet als een lentepaddestoel de grond uit! Terwijl de bouwvakkers de fundamenten aan het leggen zijn, zijn de toekomstige bewoners hard bezig met het organiseren van onder andere de zelfbouw, het inrichten van de bouwkeuken, het aanschaffen van professionele werkschoenen en zich specialiseren in stro-leembouw. Maar ook de laatste voorzieningen en belangrijke bouwtechnische details worden op dit moment besproken. Kortom, in volle vaart vooruit!


Koks gezocht voor hardwerkende meebouwers

Het belooft een gezellig en leerzaam bouwfeestje te worden. Veel mensen hebben zich aangemeld om mee te bouwen en jezelf hiervoor opgeven kan nog steeds.

Iewan zoekt op dit moment vooral koks die één of meerdere dagen (vegetarisch) willen koken voor tien tot twintig hongerige bouwers. En mensen die de kinderopvang willen verzorgen.

Vind je koken leuk? Heb je ervaring met koken voor grotere groepen, of wil je dat leren?

Het hoeft geen driegangendiner te worden, maar denk aan soep en salade. Voor lekkere ingrediënten, grote pannen en ander keukengerei wordt natuurlijk gezorgd. We hebben een keuken met benodigdheden dichtbij de bouwplaats.

In tweetallen koken is gezelliger, dus er zal naar gestreefd worden om twee mensen tegelijk in te delen.

Als je interesse hebt, laat het weten via meebouwen@strowijknijmegen.nl.


Timelapsevideo

Op 17 maart werd met het symbolisch stapelen van de eerste strobalen het startschot gegeven voor de bouw van Iewan. Inmiddels is er op de bouwplaats volop bedrijvigheid, en is er al het nodige werk verricht.

Regelmatig bezoeken onze fotografen de bouwplaats om de vorderingen vast te leggen. Deze foto’s zijn via de foto-albums op Facebook te bekijken. Daarnaast wordt elke drie weken een timelapsevideo gemaakt, gebaseerd op de beelden die zijn vastgelegd door de camera op de bouwplaats. Hier is het laatste filmpje te zien: www.strowijknijmegen.nl/nieuws/volg-het-bouwproces.

3D-visualisaties

Ook de tekeningen van hoe Iewan er uit komt te zien worden steeds realistischer. Hier een mooi voorproefje!Documentaire

Pauline van Tuyll, filmmaker, is bezig een documentaire over Iewan te maken. Ze filmt het project in zijn geheel: de bouw en het proces. Daarnaast licht ze een aantal toekomstige bewoners specifiek uit en spreekt ze hen over hun motivatie en levensstijl.

Voor haar eerdere producties, kijk op www.fairbeeldproducties.nl.

Share
Tweet
+1
Forward to Friend
Copyright © 2014 Strowijk Nijmegen (Iewan), Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze mail omdat jij je in het verleden hebt opgegeven voor de nieuwsbrief van Strowijk Nijmegen (Iewan) via strowijknijmegen.nl of adopteereenstrobaal.nl, of op een andere manier hebt aangegeven graag op de hoogte te blijven van de activiteiten van Strowijk Nijmegen (Iewan).

Ons Adres:
Strowijk Nijmegen (Iewan)
Callapad 14
Lent, 6663CW
Uitschrijven    Gegevens aanpassen