Copy
View this email in your browser

 

Lieve <<First Name>>, 

Verwachtingen......Dit woord hoort bij deze inspiratiemail. Daar had ik al een stuk over geschreven. Maar toen kwam de oorlog en dat hadden wij niet verwacht, samen met heel veel andere mensen. Dit zet alles in een ander daglicht. 

De vraag waar ik tot op de dag van vandaag nog niet echt een eenduidig antwoord op heb gevonden is: Wat is het tegenovergestelde van verwachtigen? Is dat een verrassing, loslaten, verwonderen, twijfelen, ongeloof of wanhoop? Voor mijn gevoel dekken ze de lading niet. Verwachtingen heb ik daarom vanaf nu omgedoopt tot twijfelwoord. Het weet het even niet. Daar kunnen wij voor nu even dankbaar mee zijn. Hoe passend dat vervolgens het artikel over onzekerheid en stress in relatie met dankbaarheid ons pad kruiste, Use Gratitude to Counter Stress and uncertainty

Brenda en ik hebben daarnaast nog een andere gewoonte ontwikkeld wanneer we het even niet weten en we wijze raad kunnen gebruiken. We pakken het boek van Elizabeth Gilbert -Big Magic- en slaan dit open op een willekeurige pagina. Zie op onderstaande foto het resultaat, vertrouwen. Misschien is dat nog wel het meest passende antoniem voor verwachtingen.

We zijn wel tot de conclusie gekomen dat het niet of minder hebben van verwachtingen bijdraagt aan gelukkiger zijn. We hadden nooit verwacht zoveel mooie ontmoetingen te hebben met dank aan Zussenhart. Ook de verhalen met dankbaarheid zorgen voor een rijk hart. Wat we wel hadden verwacht is dat de kracht van dankbaarheid altijd zijn werk doet en aanwezig is. Daar zijn we van overtuigd. 

Onze inspiratiemails mag je de komende periode verwachten op momenten dat er een nieuwe inspiratie is. Dat maakt het speelser, minder moeten, meer go with the flow. Natuurlijk heeft de inspiratie voor de volgende mail zich al wel gemeld. Daar gaan we nu even op broeden. Wat de inspiratie is, lees je verderop in deze mail.

Voor nu wensen we de wereld vertrouwen, licht, liefde en heel veel dankbaarheid toe.
  


Dankbare verhalen

Ik ben er steeds meer van overtuigd dat wij alle antwoorden in ons hebben, verhalen zijn hierin belangrijk. Het zijn cadeaus die je op een later moment kunt teruglezen om zo te koesteren. Heb jij een verhaal dat je wil laten beschrijven? Laat het me weten en ik zet het graag voor je op papier om te bewaren tot in de eeuwigheid.

Het onderwerp van de volgende inspiratiemail is: Spiegels. En dan niet van die dingen voor aan de muur. Maar welke spiegels in de vorm van mensen kom je op een dag tegen. Hoe kijk je hier tegenaan? Wat voor inzichten ontvang je? Wat zijn je blinde spiegels? Heb jij een dankbaar verhaal over jouw spiegels en wil je dit delen? Stuur ons dan een mail, we luisteren graag naar jouw verhaal.

 

 Dankbaarheid delen

 
Wat dankbaarheid delen doet, laat onderstaand filmpje mooi zien. Daarom delen wij het graag, met de uitnodiging om het weer te delen met iemand anders.

An Experiment in Gratitude


 
#boekinspiratie 

 
 
Dit boek heeft geen toelichting nodig. We hebben vorige week met de kinderen het achterhuis bezocht. Ze zijn nu allebei het boek aan het lezen. Schrijven was Anne's manier om het vol te houden in de oorlog. Zo inspireert zij nog steeds iedere dag met haar woorden en haar verhaal. Ik heb zelf opgeslagen dat Anne de oorlog had overleefd. Dat dit niet zo is, ontdekte ik pas in het achterhuis. Als mens wil ik de wereld altijd mooier maken. Zo kan ik soms zelf mijn eigen verhalen verzinnen om de pijn van de harde werkelijkheid te verzachten. Haar worden verzachten mijn hart en maken dankbaar. Haar verhaal is daarom helemaal nog niet klaar. Ze ligt namelijk nu bij onze dochter in bed. Zo leeft haar verhaal verder.

Wij wensen je een maand toe vol van dankbaarheid.


Zussenhartgroet,

Brenda & Nathalie

 
 

 
Klik hier voor meer informatie over zussenhart
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Zussenhart, All rights reserved.


Our mailing address is:
zussenhart@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

https://zussenhart.wordpress.com


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
nathaliesboekjes · (n) · (n), (n) · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp