Copy
Nieuwsbrief januari 2023

Voorwoord

 Bouwen

Het thema in de klassen gaat over bouwen. Bij bouwen ga je van niets naar een bouwwerk, met stapjes daartussen. Het leven is niet anders, je bouwt iedere dag weer op verschillende manieren.

Op school bouwen de kinderen iedere dag aan hun kennis; iedere dag leren ze weer iets nieuws, zoals letters van het alfabet. Ook bouwen ze aan hun sociale contacten; de vriendjes en vriendinnetjes waar ze iedere dag meespelen.

Zelf als volwassene blijf je bouwen. Je blijft kennis opdoen, je blijft nieuwe mensen ontmoeten en je blijft jezelf ontwikkelen. Je staat niet stil. 

Ook Het Epos blijft bouwen. Ieder jaar worden we weer iets groter en iedere dag leren wij weer iets nieuws. Ook komen we iedere dag dichterbij wat wij willen bereiken, maar daar zijn we nog niet.

We blijven met zijn allen bouwen en dat lees je ook in deze nieuwsbrief. Ik wens je veel leesplezier!

Tom Pellis
Onderwijskundig Leider

Nieuws

Op het Epos

 Koffieochtend: Kind in contact

Op woensdag 25 januari was de maandelijkse koffieochtend voor ouders. Marjolein van Kind in contact kwam langs om te vertellen over het effectief communiceren met jonge kinderen. Iedereen krijgt weleens te maken met een kind dat verdrietig of boos is, maar wat kun je dan het beste doen? Marjolein legde dat uit aan de hand van de Gordon-methode.

Het was een fijne bijeenkomst, waarin er ruimte was voor het delen van eigen ervaringen, maar ook kritische vragen. 
Meer weten?
 Letterfeest!

Op donderdag 26 januari was het feest op Het Epos. De kinderen van groep 3 hebben alle letters van het alfabet geleerd en dat was een feestje waard; het letterfeest. 

Het letterfeest werd gevierd in het atrium. De kinderen hadden een liedje ingestudeerd met alle letters van het alfabet om te laten zien dat zij echt alle letters kennen, en dat was te horen! Er werd uit volle borst meegezongen. Ook kregen ze een cadeau van groep 1-2 én iets leuks van de juffen.

Diezelfde ochtend doken de kinderen van groep 3 de keuken in om soep te maken. Niet zomaar een soep, maar lettersoep! En wat was deze lettersoep lekker.
In de klas 
 Bouwen & wonen

De kinderen op Het Epos houden zich de komende periode bezig met hoe iedereen woont, maar ook met het bouwen en creëren van huizen en gebouwen. Daarom bezocht op 20 januari een architect de drie klassen om te laten zien hoe huizen en gebouwen worden bedacht en hoe dit hele proces verloopt. 

Vacature: Groepsleerkracht

Het Epos blijft groeien en krijgt er volgend jaar weer een groep bij. Daarom zijn wij voor volgend schooljaar op zoek naar nieuwe leerkrachten die willen samenwerken als enthousiaste teamteachers.

Liever eerst nog kennismaken en meer te weten komen over hoe het is om te werken als groepsleerkracht op Het Epos? Meld je aan voor onze (online) kennismakingsbijeenkomst op woensdag 1 februari van 16.15 uur tot 17.15 uur door te mailen naar sollicitatie@eposonderwijs.nl. Je kan zowel online als fysiek deelnemen aan onze kennismakingsbijeenkomst.

Bekijk de vacature
 Agenda

Lees hier wat er de komende maand op de agenda staat.
            1 FEBRUARI                       MEET & GREET
            16 FEBRUARI                     OUDERPANEL    
            24 FEBRUARI                     KOFFIEOCHTEND
 (09:00-10:00)
            27 FEBRUARI                     VOORJAARSVAKANTIE
 Data & kennis op Het Epos

Op basisschool Het Epos zijn er naast teamteachers ook andere afdelingen en functies, waaronder de data-afdeling, maar waar houden onze data-experts zich mee bezig?
Bij Het Epos willen we groeien, en groeien lijkt eigenlijk op het maken van een epische reis. Bij deze epische groei-reis hebben we elkaar nodig, maar daarnaast hebben we ook nog wat andere dingen nodig. Een stukje reflectie bijvoorbeeld: waar zijn we nu eigenlijk naartoe gereisd de afgelopen tijd?

Als we nu letterlijk op reis zouden zijn, hadden we een mooie plattegrond, landkaart of waarschijnlijker een telefoon met navigatie-app meegenomen. Dan konden we bijhouden waar we zijn en waar we naartoe willen. Om te kunnen reflecteren op wat we doen en bereiken binnen de school hebben we geen plattegrond, maar verzamelen we data en bekijken we die om onszelf te informeren over de doelen die we behalen. Het meten, data vergelijken en verbeteren is een dagelijkse routine. We volgen de groeistappen bij de kinderen, kijken naar de lessen van teamteachers, houden ons zorgaanbod bij en het aanbod van onze naschoolse activiteiten, de aanwezigheid van het aantal kinderen, de betrokkenheid van de mensen, en ga zo maar door.

Maar ook deze informatie is niet altijd genoeg om de doelen te behalen die we ons stellen. Best vaak hebben we informatie nodig over welke keuzes de besten zijn, en waar we vooral op moeten letten om niet per ongeluk een verkeerde afslag te nemen. Door kennis op te doen uit (wetenschappelijke) literatuur en te praten met experts (op het gebied van onderwijs) proberen we het aller beste pad voor de toekomst te kiezen.

Iris & Iris
Data-experts

Heeft u vragen, suggesties of andere opmerkingen? Mail naar info@eposonderwijs.nl of neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 010 - 740 2400.

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Email
Email
U krijgt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt aangemeld via de website.
Als u deze niet meer wilt, kunt u zich hier afmelden.

Privavcyverklaring nieuwsbrief

Basisschool Het Epos, Harkulo 31, 3085 MH Rotterdam


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Basisschool Het Epos · Harkulo 31 · Rotterdam, Zuid-Holland 3085MH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp