BUFF Filmfestival Newsletter April. Save the dates - next festival.
View this email in your browser

NEWSLETTER – APRIL


BUFF Malmö 2017
Thank you all so much for a great festival. We will remember 2017's edition for all the inspiring film guests who visited, sold out schools cinema screenings, all the interesting and smart questions from the children at the q&a's and the excitement of sharing a program full of amazing films and seminars.

The festival had over 16.000 visitors, including cinema screenings, seminars, events and library screenings.

Next festival: March 19–24 2018
Save the dates! We look forward to seeing you again next year. 

BUFF IN SWEDEN 2017

Projektet BUFF i Sverige finns till för att skapa ett bredare utbud av film för barn och unga och att nå ut med filmerna till en publik över hela landet.

2015 besöktes BUFF i Sverige av över 5000 personer i Norrköping, Umeå, Borås, Växjö, Kalmar, Karlstad och Ystad. Under 2016 besöktes BUFF i Sverige av 10.000 personer i Ystad, Jönköping, Sundsvall, Härnösand, Dalarna och Gävle. Inför hösten 2017 letar vi kommuner som vill vara med och visa världens bästa film för en ung publik igenom BUFFs unika koncept.
 
Festivalkonceptet är enkelt. Filmerna som ingår kommer från BUFFs filmprogram från 2016 och har valts ut för att passa barn, ungdomar, familjer och filmintresserade från 3 år och uppåt. Filmerna visas två gånger på varje ort, en skolbiovisning samt en offentligt visning. Tillsammans med den lokala arrangören ser vi till att arrangemanget får uppmärksamhet i press och att det når ut till en publik. Planeringen utgår från en så kallad
 
BUFF-manual som blir en hjälp i arbetet. Här finns tips och förslag på hur projektet kan organiseras. I övrigt är det fritt att planera den lokala festivalen utifrån egna önskemål och även med mer innehåll såsom filmpedagogiska arrangemang. Dessa arrangemang kan vara samtal kopplat till filmernas språk och tematik, seminarier för pedagoger samt eget skapande för barn och ungdomar.
 
Detta ingår i BUFF i Sverige 2017:
Filmhyra, textning av filmer, teknik, frakt, filmhandledningar, manual, grafiskt material och utvärdering.
 
Skicka er intresseanmälan till julia@buff.se där ni berättar om varför just er kommun vill göra BUFF i Sverige och hur tankarna går kring hur arrangemanget kan engagera skolor, föreningar och den stora allmänheten hos er. 

Pictures from BUFF Award Ceremony
Facebook-album
Festival videos
BUFF on YouTube
BUFF on Instagram
Instagram
Copyright © 2017 BUFF, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@buff.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<E-Mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Buff Filmfestival · Besöksadress: Stora Varvsgatan 6 A, 211 19 Malmö · Malmö 211 19 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp