BUFF

                                               
                                                 oktober & november

 
View this email in your browser


Det här händer för BUFF just nu...

 
BUFF Sverige 
Snart har BUFF Sverige avverkat hela tre städer! Förra veckan var det dags för BUFF Ystad, storslagen invigning med röda mattan, mingel och en massa ballonger på bio Scala. Festivalen fortsatte hela helgen och det visades filmer som "Ava", "Enclave" och "Microbe och gasoline". Näst på tur är BUFF Gävle, mer om detta i kommande nyhetsbrev! 

Filmvisning på Malmö Stadsbibliotek
Den 9 november gästar BUFF Malmös stadsbibliotek och visar filmen "Mikro och gasolin"!
I filmen får vi följa två utstötta tonåringar, Theó och Daniel, som tillsammans ger sig ut på en rundresa genom Frankrike…i en egenbyggd husbil. 
"Mikro och gasolin" är en otroligt varm, genuin och rolig film som beskriver utanförskap och tonårsångest men också inbringar hopp genom sitt fina budskap om äkta vänskap. 
Ta med hela familjen, barn, morföräldrar, kompisar, kl.17 drar vi igång!

BUFF på sjukhus
Vi kan med glädje delge att BUFF i samarbete med Region Skåne har fått stöd till att anordna filmvisningar på barnsjukhus runt om i Skåne. Under många år har ett litet urval av BUFFs filmer visats på barnsjukhusen i Malmö och Lund och vi är nu redo att utveckla detta samarbete med fler filmer och de andra barnsjukhusen i Skåne såsom Kristianstad och Helsingborg.  Med detta projekt vill vi nå ut till barn och ungdomar som inte själva kan komma till biografen på grund av att de är inlagda på sjukhus eller vårdas i hemmet. Vi vill ge dessa unga personer en känsla av att de är inkluderade i något stort och att de kan vara med och påverka. 
Tanken är att BUFF på sjukhus ska pågå under samma tid som BUFF-festivalen i Malmö nästa år. 

 

 

Copyright © 2016 Buff Filmfestival, All rights reserved.