BUFF

                                          NOVEMBER
 
View this email in your browser


Det här händer för BUFF just nu...

 
BUFF Sverige 
Efter 2 månader och 7 städer är årets upplaga av BUFF Sverige nu över!
Vi vill skicka ett stort tack till alla som har engagerat sig och bidragit till att mer fantastisk film har spritt sig över hela Sverige. Sist ut på BUFF:s Sverigeturné var BUFF i Härnösand och Sundsvall som pågick mellan 18-25 november. I Härnösand anordnades det bland annat en workshop med temat "Hur blir man roligast på internet?". Gäst dagen till äran var bland annat bloggaren och programledaren Hanna "Hanapee" Person som pratade om hur man gör rolig och relevant innehåll för ungdomar. 


BUFF i samarbete med Pauliskolan
Under hösten har BUFF samarbetat med elever från Pauliskolan i Malmö. De har bland annat medverkat i arbetet med att välja ut kortfilmer till BUFF 2017. 
- Det har varit jättespännande och kul att samarbeta med BUFF! Jag kan varmt rekommendera andra skolor att göra samma sak, säger gymnasieläraren Ria Wedin Brunet som undervisar en av klasserna som BUFF under hösten samarbetat med. Hon fortsätter: - Det känns viktigt att våra elever får se BUFFs filmer eftersom de inte hade haft tillgång till liknande filmer annars. Det finns dock ett glapp mellan den yngre och äldre generationen där den yngre har svårt att se sig själva gå på en festival och upplever istället ett ständigt flöde genom youtube och sociala medier. 

BUFF:s programchef Daniel Lundquist har också varit involverad i projektet och träffat eleverna för att diskutera filmerna: - Det har varit väldigt intressant att ta del av deras tankar kring filmerna. Det som slagit mig mest är att de tycker väldigt olika om filmerna, alltså det finns inte en film som alla gillar och en annan som alla hatar. En slutsats vi kan dra utifrån det är att vi måste fortsätta visa en stor mångfald av filmer och olika typer av berättelser. 

Eleverna har även jobbat med marknadsföring och hur BUFF kan bli bättre på att nå ut till unga filmintresserade och på sikt attrahera fler ungdomar att besöka BUFF på fritiden.  
Copyright © 2016 Buff Filmfestival, All rights reserved.